Édesanyám 4 hónapig szoptatott engem, ez öröklödik?
Semmi köze nincs hozzá...Én is aggódtam, mert a 3. hónapban alig volt tejcsim, de még mindig csak azt fogadja el és hál' istennek pont elég neki, pedig már lassan 7 hónapos! Ne aggódj, lesz tejcsid!
Dia
Semmi köze hozzá. Anyukám a hugomat és engem 2-3 hónapos korunkig tudott szoptatni, ennek ellneére én 18 hónapos koráig szoptattam a fiamat, a hugom az ő fiát 20 hónapig.
Régen túl korán kezdték el a hozzátáplálást és a szigorúan órára szoptatás sem kedvezett a hosszabb ideig tartó szoptatásnak. Mivel ma már nem adunk túl korán szilárd táplálékot és lehetőleg igény szerint szoptatunk óra helyett, ezért tovább van tejünk. Nem örökletes, másképp kell csinálni, ezen múlik elsősorban.
Szoptatási szakértők szerint akinek 3 hónapig van elég teje, annak már nem fog "csak úgy" elapadni. Ha igény szerint szoptatsz, folyamatos az inger a tej termelődésére, akkor nem lesz gond, csak ne ragaszodj az órához és ne akarj korábban más táplálékot adni a babádnak, akkor lesz tejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!