Mi van akkor hogyha nem akarok majd szoptatni?
Én se akartam de végül megszerettem, igaz nagyon hamar elment a tejem fogászati gond miatt (nem tudtam inni). Azért sírtam hogy nem tudok.
De amúgy sok előnye van a tápszernek: 1 nem szorongsz hogy eleget eszik e, tápláló e a tejed
2 : tudsz inni akár egy pohár bort
3 : más is tudja etetni a gyereket és tudsz egy picit többet pihenni
4 : apa és baba is jobban összetud szokni
5 : eltudsz menni egy pár órára kikapcsolódni és nem hal éhen
6 : bárhol és bármikor megtudod szorongás nélkül etetni
De hátránya is van mint pl hogy sok macerával jár és nagyon drága.
Amúgy a kórházban ha tetszik ha nem rád fogják erőltetni. Ha azt akarod hogy egyen valamit a gyereked kicsit rád hangolódjon bírd ki azt a pár napot! A szobatársnőm babája fogyott egy csomót mert nem tudott szoptatni és alig akartak a babának tápszert adni. A gyerekorvosok védőnők lefognak b*szni az tuti de szard le te tudod mi a jó neked és a babának.
Amúgy én 1 hónapos kora óta nem szoptatom gyönyörűen fejlődik nem esz meg az ideg és az apjával is nagyon szoros kapcsolatban van! Az sem hátrány hogy nem fordultam magamba mert kitudtam kapcsolódni ez is fontos. Iszonyat jó az amikor este elalszik és mi ketten romantikusan a teraszon megiszunk egy üveg bort. Na ezeket nem tudnám ha szoptatok.
Amúgy hiába keszül tápszerrel forralt vízet ami pont jó hőmérsékletű honnan szed?!
Plusz ha tápszeres a baba azt jeleznie kell mindenhol. Mert sok mindenben más a tápszeres pici.
En pl csak szobahomersekleten adom a tapszert a kisfiamnak. Mondjuk nalunk ez azert lett igy, mert nagyon bukos, refluxos baba sajnos es csak igy jott be. Ha melegen adom, akkor sokkal tobbet bukik.
De a korhazban van mikro.
Figyu nekem volt ilyen ismerősöm aki az ölébe ültetett( azzal a céllal),10 évesen leüvöltöttem aztán anyám is elküldte a francba,mert normális szülő ezt csinálja. Te 21 évesen hagyjon hogy csöcsörésszen a család meg nézi? WTF?! Beteg család vagytok... helyedben szimplán elmennék a buliról amint csöcsörész a család meg így járt miért nem szóltak közbe előbb.
Ami a szoptatást illeti, szoptatok lassan 2 éve és abszolút nem érzem,de nekem az elején begyulladt és az nehéz menet volt. A cicim viszont már terhesen nagy lett és egyből megereszkedett szoptatás nélkül is,szóval ez genetika függő és nem szoptatás függő. Tápszeres ismerősöm cicije megereszkedett,szoptatós barátnőm cicije meg hetykén áll.
Szóval a lógó cici ne izgasson az majd kiderül szoptatás ide vagy oda,az első cicire tevésnél meg érzékeny a bimbó de csak pár napig utána nem is érezni és egyszerűbb a cicit elokapni mint melegíteni a tápszert éjjel óránként,tudom mert egy ideig tápszerrel egészítettem ki az anyatejet,macera volt az egész.
A szoptatás nem fontos,ma a tápszer többet tud mint régen, de a gyereked érdekében többet nem mennék családi eseményre míg ezt a nagybácsit helyre nem teszik,anyaként te is engednéd neki hogy csöcsöréssze a lányod? Ugye hogy nem,beteg a családod hogy ezt hagyja...
859, szoval a szoptatás, az visszataszító.
De az nem visszataszitó, hogy a ven perverz rokon mindenki egyetértésevel fogdos téged, mert hát milyen sokat segít.
Tudod, mi a visszataszitó? Ti, az egész család. Meg a világ legjobb szülei, akik elérték, hogy hálás legyél nekik, amiért örökbe fogadtak, mert mekkora drogos volt az anyád. Valóban rendes öf szülők mindent megtesznek, hogy a gyerek NE érezzen így. Beteg, manipulatív család. Sajnállak, és a gyerekedet is, mert nem fogsz változtatni semmin sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!