Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi van akkor hogyha nem...

Mi van akkor hogyha nem akarok majd szoptatni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 3 hónapos terhes vagyok, szóval nagyon messze van még, de én kis korom óta eldöntöttem, hogy én 100%, hogy nem fogok szoptatni és nem….NEM fogom meggondolni magam nyugi! :) Viszont a környezetemben mindenkitől azt hallom, hogy márpedig a kórházban rám fogják erőltetni (amit nyilván nem fogok hagyni, mert erőszakkal nem tehetik rám)! De mit csináljak ebben a helyzetben?

2023. aug. 8. 08:37
 11/92 anonim ***** válasza:
62%

Jézus, miért sárgulna be a gyerek ha tápszert kap? A folyadékbevitel a lényeg, az anyatejesek pont jobban sárgulnak...

A mellgyulladást pedig pár nap alatt kimasszírozod és kész meleg zuhany alatt.

2023. aug. 8. 09:00
 12/92 anonim ***** válasza:
96%
Én nem akarlak rábeszélni, csak a tapasztalatomat akarom megosztani. Én is, a mai napig nem bírom elviselni, ha saját magamon kívül valaki hozzá akarnak érni a mellemhez. Nagyon intenzív érzés, ami nekem kellemetlenséger okoz. 2 gyereket szoptattam, és amíg a szülés utáni első menstruációm meg nem jött, nem volt kellemetlen egyáltalán. Lehet, ez direk így van kitalálva. Mellszívót is használtam ( kézi, elektromos), abszolút fájdalommentes volt. A mellek pedig nem a szoptatástól nyúlnak meg, hanem a testben végbemenő hormonális változásoktól. Ha nem szoptatsz, de hajlamod van rá, így is úgy is meg fog ereszkedni.
2023. aug. 8. 09:02
 13/92 anonim ***** válasza:
88%

OFF, de keresztapádnak küldök egy túrabakancsos tökönrúgást. Átadnád, ha legközelebb találkoztok?

Nagyon sajnállak azért, amit veled tett. Voltál esetleg pszichológusnál? Nem a szoptatás miatt, hanem magad miatt?

2023. aug. 8. 09:05
 14/92 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó vagyok. Azért ez egy elég fontos momentum, ami a kérdés szempontjából fontos. A keresztapád viselkedése okozott neked egy lelki sérülést. Ezzel mindenképpen szakemberhez kellene fordulni.
2023. aug. 8. 09:06
 15/92 anonim ***** válasza:
85%

Semmi baj nincs azzal, ha nem akarsz szoptatni, ez a te dontesed. Csak ne ringasd magad alomvilagba, mert nem ettol fugg, hogy mennyire fog logni a melled.

A terhesseg alatt is jocskan megno, hormonok; hizas miatt, aztan meg nyilvan ez nem marad igy. Ettol is loghat.

Na de a masik, hogy nem biztos, hogy begyullad a melled es kell gyogyszer az apasztashoz.

Nekem pl soha nem volt tul sok tejem, amikor belovellt a tej, akkor egyszer feszult a mellem, de azon kivul nem nagyon. 2 honapig szoptattam nagy nehezen, aztan amikor abbahagytam egyik naprol a masikra, semmi nem tortent. Csak siman elapadt, de nem kellett vele semmit se csinalnom.

Ha nem eri inger a melled, akkor lehet el se indul a tejtermeles normalisan.

A korhazban nagy esellyel eroltetni fogjak, igen. De utana a kutyat nem erdekli, hogyan eteted a babadat.

2023. aug. 8. 09:19
 16/92 A kérdező kommentje:
Kimondottan ezzel még nem voltam pszichológusnál. Sosem mertem elmondani, mert félek, hogyha ez kiderül akkor ez vissza juthat hozzá. Csak a családon belul tudnak róla….
2023. aug. 8. 09:20
 17/92 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy mit kell ezen megérteni.

Nem kell vele stand upolni, és kész.

3 honapos terhes vagy, ha valaki megkérdezi hogy és szoptatni akarod majd? Amit kötve hiszek, hogy így szó szerint megtörténik, de ha mégis, azt mondod, persze. Majd meglátjuk hogyan sikerül.

A kórházban megmondod hogy nem, 2 napot kell kihúzni, otthon meg majd tényleg mindenki megkérdezi, hogy és szopik?? Azt mondod, sajnos nem.

És kész, nem kell ezzel már most foglalkozni, hacsak nem te akarsz vele foglalkozni.

2023. aug. 8. 09:22
 18/92 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a családod pontosan tudja,hogy molesztált a keresztapád, és ugyan úgy találkoznak vele, ugyan úgy tartják a kapcsolatot mintha mi sem történt volna..

Hát ne haragudj, de nagyon beteg családod van..

Te meg azért aggódsz vissza jut e hozzá, ha pszichológushoz mész.. ahelyett, hogy saját magad és a leendő gyermeked fizikai és mentális egészségéért aggódnál.. 🤦

2023. aug. 8. 09:26
 19/92 anonim ***** válasza:
97%
Rokonod fogdossa a melled mindenki előtt? Miféle család ez? Gyereked ebben a környezetben fog felnőni? Inkább ezen gondolkodnék a helyedben, nem a szoptatáson. Ha belovell a tej akkor jönni fog belőle, ha nem szoptatsz akkor begyullad. Nem olyan egyszerű ez mint gondolod.
 20/92 anonim ***** válasza:
96%

Mi a kérdés? Azt magad is tudod, hogy a kórházban sem erőltethetik rád nyilván. Otthon pláne. A tápszerhez nem kell feltétlen orvosi recept, szóval előre is megveheted, beviheted.

Mit akarsz tudni? Így döntöttél. Vagy face-to-face nincs ekkora arcod, hogy kiállj az álláspontod mellett majd?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!