Mi van akkor hogyha nem akarok majd szoptatni?
Ha nincsen egeszsegugyi indoka, peldaul szoptatassal nem kompatibilis gyogyszer, valoban nagyon rad fognak szallni a korhazban. Megkerulheted, ha a korhazas taskadba keszitesz be cumisuveget es 1-es HA tapszert. De a korhazi tavozas utan, az elso gyermekorvosi latogatas sem lesz igy feltetlen egyszeru…
Ha maga a mellbol valo taplalas zavar, a mellszivo jo baratod lehet, igy a “kaposzta is megmarad es a kecske is jol lakik.”
2023. aug. 8. 08:47
Az első válasza normálisabb hangnemben íródott, mint ahogy te itt reagáltál.
Szerintem amúgy max annyit tudsz csinálni, hogy viszel be tápszert, meg kb minden eszközt, ami a készítéséhez és tisztán tartásukhoz kell, aztán tűröd, ha beszólogatnak. Otthon meg úgyis azzal eteted, amivel akarod.
2023. aug. 8. 08:49
3/92 A kérdező kommentje:
A gyerek orvostól nem félek, mert a mai napig tartom vele a kapcsolatot és egy tünemény. A mellszivoval járó fájdalmat és később a mell logasat, illetve azt hogy bármi is hozzá érjen a mellbimbómhoz….ezeket akarom elkerülni. Világ életemben bárki vagy bármi hozza ért a bimbómhoz, elkapott egy fura bizsergeto érzés odalent ami nem múlt el soha addig amíg ki nem elégültem. Na nekem ez nem kell a nap 24 órájában… :(
Igazából max a csecsemősök mondják majd, hogy szoptass, mert a babának az a legjobb. Ez egy tény, ezzel nem tudsz es nem is kell vitatkozni, el kell fogadni. Te erre azt mondod, hogy jól átgondoltad és mindkettőtök érdekeit figyelembe véve te mégis szoptatni fogsz, szíveskedjenek ebben támogatni. Ennyi.
2023. aug. 8. 08:55
Vigyél tápszert és cumisüveget. Nézz utána hogy a kórházban mi a trend. Nem minden kórház szédeleg a szoptatás gőzében, van ahol le sem szarják, és simán adnak tápszert akár azonnal.
2023. aug. 8. 08:55
6/92 A kérdező kommentje:
De ez CSAK az én véleményem ne kövezzetek meg érte. Nyilván nem fogom szó nélkül hagyni ha beszólnak, mert nem kezelhetnek kutyaként sem tehénként. Egyszerűen a környezetemmel is szeretném megértetni, hogy én így döntöttem és nem fogom meggondolni magam….még nagyon messze van a vége és már most mindenki rám van szállva
Nagyon be fog gyulladni a melled, mellesleg a kicsid besárgulhat és maradhadtok még napokig a kórházban. Ha ennyire nem akarod, ennek pszichés háttere lehet. Én megértelek, mert engem a saját apám molesztált annak idején a melleimmel kapcsolatban és megjegyezte, hogy mennyit nőttek a melleim, voltam vagy 13 éves... Én mellszívóval fejtem a tejet. Be is lázasodhatsz, ezzel azért vigyázz.
2023. aug. 8. 08:56
Semmi. Megmondod a kórházban, hogy nem szeretnéd szoptatni. Biztosan lesz olyan dolgozó, aki tesz rád emiatt megjegyzést, de ne foglalkozz vele.
Beszélj az orvosoddal, hogy írjon gyógyszert, ami elapasztja a tejed.
2023. aug. 8. 08:58
9/92 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
Velem a kereszt apukám csinálta ugyanezt (mai napig fogdossa a mellem meg piszkálja a mellbimbóm MINDENKI előtt) hiába beszéltek már vele a szüleim is meg én is szoktam kiabálni hogy hagyja abba mert utálom….
10/92 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen. Nem is tudtam, hogy van olyan gyógyszer amivel el lehet apasztani. Ezt terhesség alatt szokták, vagy utána?
Kapcsolódó kérdések: