Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi van akkor hogyha nem...

Mi van akkor hogyha nem akarok majd szoptatni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 3 hónapos terhes vagyok, szóval nagyon messze van még, de én kis korom óta eldöntöttem, hogy én 100%, hogy nem fogok szoptatni és nem….NEM fogom meggondolni magam nyugi! :) Viszont a környezetemben mindenkitől azt hallom, hogy márpedig a kórházban rám fogják erőltetni (amit nyilván nem fogok hagyni, mert erőszakkal nem tehetik rám)! De mit csináljak ebben a helyzetben?

2023. aug. 8. 08:37
 51/92 anonim ***** válasza:
79%

Nem azt nem hittük el, hogy vannak ilyen perverz állatok, hanem azt, hogy a család ezt végignézi, vagy most jelen esetben a kérdezőnek még a párja is, aki úgy toppant be a családba. Meg más, hogy egy gyerek nem bír kiállni magáért, mert igazán azt sem tudja, mi történik vele, de a felnőtt emberek sem, akiknek a szeme előtt zajlik?

Érdekes, hogy itt tehetetlenkedik a kérdező. Az egész esetnek az elszenvedője a gyereke legyen, aki emiatt nem kap anyatejet. Az ifjú önérzetes anyuka a kórházban majd összeveszik a személyzettel a szoptatáson, de azt nem tudja elkerülni, hogy fogdossák egy családi rendezvényen, ahova önként megy el.

Ha ez igaz, ilyentől elvenném a gyerekét, mert saját magáért sem tud felelősséget vállalni. Semmi garancia nincs rá, hogy a gyerekét meg tudja védeni egy ugyanilyen atrocitástól.

2023. aug. 8. 10:44
 52/92 anonim ***** válasza:
100%
A gyereked apja mégis hol a büdös francban van, amikor a rokonod fogdos? Vagy nincs képben?
2023. aug. 8. 10:45
 53/92 anonim ***** válasza:
100%

Leírta, hogy az is végignézi tétlenül...

2023. aug. 8. 10:46
 54/92 anonim ***** válasza:
94%

Volt dolgom zaklatóval, minden rokont (is) fogdosott, meg puszilgatott, meg durvább is. Férjem előre felkészített rá milyen. Nálam is próbálkozott volna. Az első alkalommal úgy elküldtem a búsba, hogy az ő részéről a családot is ellenem meg férjem ellen fordította. De, le lehet állítani az ilyet! Hibás meglátás, hogy nem. Ha más nem, kezét eltörni, serpenyővel fejbe vágni, tökön rúgni, bármi. Család se normális, hogy ezt nézi, nekem a férjem a fejét leszedte volna, ha én magam nem lennék ilyen, hogy bárkit elküldök a búsba. Nem vagy normális, hogy ezt eltűröd. Nem szereted őt, hanem érzelmileg a rabja vagy. Ha nem kamu. De úgy látom, ez az.

Szoptatás részével még annyit, én is undorodtam tőle. Aztán megszületett a gyerekem. Nem lett tejem. Már a kórházban bőgtem miatta. Én voltam a legboldogabb, amikor itthon végre beindult, és habár végig félig tápszeres lett, de legalább a másik fele sikerült.

Mondhatsz akármit, mikor ott szuszog rajtad éhesen a gyereked, az mindent felülír. Persze elképzelhető, hogy neked 0 változást hoz, de azért ne mondd, hogy biztosan nem fog változni semmi.

De minek is írtam le egy kamu kérdéshez...

2023. aug. 8. 10:53
 55/92 A kérdező kommentje:
Itt az egyetlen kérdésem a szoptatás fele irányult. Nem én tehetek arról hogy ti önhatalmúlag beleszóltok a magánéletembe. Fingotok nincsen az életemről, de okoskodtok. Én leírtam egy hangya kakinyi kis részletet az életem egyik legnagyobb lelki traumájáról és úgy gondolom, hogy ehhez senkinek semmi köze. És semmi joga sincs senkinek emiatt az egész családomat meg bélyegezni. A szüleim a világ legjobb szülei. Örökbefogadott gyerek vagyok és hálás vagyok, hogy hozzájuk kerültem. A verszerinti anyám egy drogos. Szerintem 100x jobb életem van/volt így. Az meg hogy a keresztapám milyen…ahhoz sincs igazából közötök, csak le írtam, hogy emiatt van bennem egy hatalmas gát a szoptatás terén. De ha ez nem történt volna meg akkor is gusztustalan dolognak tartom, hogy egy másik ember ott csüng egy nőnek a mellén. Nem állatok vagyunk hanem emberek! Teljesen ellene vagyok ennek, szimpla tapasztalatokat kértem, hatha valaki más is döntött úgy hogy nem fog szoptatni és hogyan viszonyultak hozza emiatt az emberek.
2023. aug. 8. 11:03
 56/92 babyboom567 ***** válasza:
81%

Nem olvastam végig a válaszokat, de sajnos amit el akarsz kerülni, nem fogod tudni szoptatás nélkül sem.A tej be fog lövellni a melled alakja formája ettől fog megváltozni, és azt még gyógyszer mellett is csak fejéssel tudod kiüríteni,hogy ne kapj mellgyulladást(nyilván nem kell annyit fejni, mintha szinten akarnád tartani, de valamennyit muszáj).Munkatársamnak fél év volt, mire gyógyszer+fejés mellett elapadt a teje.Szóval a kórházi dolgozók bunkósága a legkisebb gondod.

Szerintem keress most egy pszihológust,és dolgozd fel ezt a gátat ami benned van.

Illetve ha a keresztapukád újból megérinti a melled, ököllel arcon kell vágni,vagy addig ütni még mozog, nem is értem eddig miért nem tetted meg?Felnőtt nő vagy aki gyereket vár,védd meg magad!

Úgy eltörném az orrát a büdös perveznek,hogy többet a közelembe sem jönne.

2023. aug. 8. 11:07
 57/92 anonim ***** válasza:
90%

"gusztustalan dolognak tartom, hogy egy másik ember ott csüng egy nőnek a mellén. Nem állatok vagyunk hanem emberek!"

Baj van a fejedben, nem is kicsi. Nem kezdem el magyarázni, törlöm ezt a kerdést a listámból, mert 2 gyerekes anyakent a remegesig felhúzott, pedig nem szokott ilyen lenni vele. Rettenetesen sajnálom azt a pici babát. Csak annyit akarok mondani, hogy ha kicsit is szereted azt a babát, akkor kivonod magad ennek a családnak az életéből es megprobálod a termeszetes testi dolgokhoz való viszonyodat rendbetenni.

2023. aug. 8. 11:09
 58/92 anonim ***** válasza:
100%

Jah abba ne szóljunk bele hogy elfajzott az egész bagázs, csak abba hogy hogy "úszhatod" meg a szoptatás 🤔

Nehogy lógós legyen a cicid es ne tetszen keresztapádnak?!

Hagyjuk már!

2023. aug. 8. 11:11
 59/92 A kérdező kommentje:

21 évesen nem akarok bokáig érő csöcsöket neharagudj. Igyis hirtelen nőtt anno és így is meg van ereszkedve. Es igen meg akarom úszni a szoptatást mert visszataszitonak tartom

2023. aug. 8. 11:12
 60/92 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem hülyézett le amiatt, hogy nem akarsz szoptatni, viszont te korábban tehénnek, most pedig állatoknak nevezted azokat a nőket, akik a szoptatás mellett döntöttek. Nem tudom hogyan várod el, hogy tiszteltben tartsa más a döntésedet, mikor te másét képtelen vagy és állatoknak nevezed őket.

Ugyanezt az oldaladat a keresztapáddal szemben miért nem tudod elővenni? Mert akkor elzárná a pénzcsapot? És lehet a drogos biológiai anyádnál, jobbak a szüleid, de a világ legjobb szülei nem hagynák, hogy a gyereküket molesztálják! Keress szakembert, mert a te gyerekedre is ugyanez vár különben…

2023. aug. 8. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!