Pofonnal kezeled a hisztit?
Hát én bevallom, csaptam már oda a gyermekemnek.Arcon sosem ütöm, mert megalázó, de a fenekére vagy kezére kap, ha megérdemli.De, ok nélkül soha.
Senki nem lát bele a másik életébe, nem tudhatja mi zajlik a háttérbe, milyen is a gyerek.Aki az én gyerekemet ismeri, az jogosnak gondolja ha fenékre ütök, mert sajnos az én kislányom átlagon felüli hisztikészséggel rendelkezik.Nálunk semmit nem használ az elbeszélgetés, szép szó.A lányom abban a pillanatban elkezdi a hisztit, ha valamilyen kérését 5 másodpercen belül nem teljesítek.Az utóbbi egy órában a kekszes dobozt kérte kinyittani, de nem várt pár másodpercet,hanem egyből földre vágta magát és sírt.
Na most ilyen esetekben mit lehetne tenni?Nincs olyan szülő, akinél a cérna el ne szakadna.Könnyű úgy mintaanyukának lenni, hogy nagyon jó gyermeke van valakinek...Ismerek olyan anyukát, akinek álom nyugodt, szó fogató kislánya van, nem is lenne szükség ütésre.De ismerek olyat is, aki katasztrófálisan rossz...Tehát ne hasonlítsuk össze a helyzeteket, mert nem látjuk a miérteket.
De ez az én véleményem:)
Csak néhány választ olvastam el...
Azért azt ne feledjük már el, hogy a lelki terror (pl. most nagyon megbántottál-anyuka szájából) sokkal rosszabb tud lenni, mint egy pofon. Én senki felett nem ítélkezem. Nem szép tettlegességgel nevelni egy gyereket,de honnan tudjuk a látottakon kívül mi történt még.
Azon sem csodálkoznék, hogy később, amikor a történetben szereplő anyuka lenyugodott, akkor neki sokkal jobban fájt az egész történés, mint a gyereknek. Tudom, ez nem mentség neki. De egyikőnk sem szent!
Én nem vagyok tapasztalt anyuka, mert csak 3 hós a babóm, de sokt olvasgatok ezen az oldalon, próbálok okos ötleteket összeszedni. Viszont én is láttam egy szituációt az utcán, ami elgondolkodtatott. Anyuka ment a két 4-6 év körüli gyermekével. A kisfiú valamiért elkezdett rakoncátlankodni (nem hallottam mi volt a gond, nem is akartam hallgatózni, de odaértem melléjük), mire az anyja: "Pont most akartam bemenni veled a játékboltba, hogy kiválaszd a szülinapi ajándékod, de mivel így viselkedsz, megyünk haza és majd meglátod mit kapsz apádtól! He-he-he." Igazándiból az ütött csak szíven, hogy kinevette a végén a gyereket.
A vízzel való arcon locsolásról csak annyit, hogy én kaptam édesanyámtól (sajnos nagyon hisztis voltam), mire úgy megijedtem, hogy nem vettem levegőt. Na erre viszont ő ijedt meg és nem merte többet csinálni.
12:57-el egyet értek:
Én sem olvastam el a sok választ, csak bele-bele.
Százszor rosszabb, ha azt mondja a szülő a saját gyerekének hogy "buta vagy" vagy hogy "nem szeretlek", mint egy pofon.
Nem mintha helyeselném a pofozást, mint megoldást, de azt kiheveri a gyerek, és később megérti, hogy anya elvesztette a türelmét és azért csinálta, viszont a másik esetben egy-egy ilyen elejtett szó is elég, beleivódik a gyerek tudatába, mert a szeretett személy szájából jön, és a gyereknek nem lesz önbecsülése. És majd csodálkozunk, hogy miért nincs is kedve tanulni az iskolában (mert a gyerek így gondolkozik: "buta vagyok, ergo nekem nem sikerülhet semmi, akkor minek erőlködjek"...)
Engem egyszer nadrágolt el anyám, és nagyon emlékszem rá, nagyon igazságtalannak tartottam akkor, utólag megértem.
Én is egyszer pofoztam meg a saját lányomat, kb. két és fél évesen, amikor a kishúga sálját úgy elkezdte rángatni (játékból-e azt nem tudom), hogy fojtogatni kezdte vele. Indulatból cselekedtem, kicsit sem átgondoltan. Mind a ketten irtóra meglepődtünk, szinte együtt sírtunk. Amikor megnyugodott, bocsánatot kértem tőle, elmondtam miért kapta stb. Kibékültünk. Azóta sem fordult elő, pedig van, hogy tehetetlen vagyok, de próbálom máshogyan.
Ja, és ez nem hiszti volt, amiért kapta, de pofonnak pofon...
Én ennek a vizezésnek nem vagyok híve inkább már egy fenékre ütés minthogy megfázzon a gyerek. A másik meg az hogy jó egy 4-5 évesnek el lehet magyarázni dolgokat de egy 2 éves leszarja mit papol az ember.
Ha nem vigyáz az ember a fejükre nőnek a gyerekek. Egyszer láttam egy házaspárt egy 10 év körüli nagylánnyal aki úgy verte magát, hogy még a nyál is csorgott a szájából volt aki megkérdezte hogy beteg a lány? a szülők meg mondták hogy csak hiszti... Na az ilyen gyereket legszívesebben én megrángattam volna, szerintem az emberek 90%-a azon drukkolt hogy verjenek már le neki egy nagy pofont azok a szerencsétlen tehetetlen nulla szülők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!