Ekcémás bőrre mi a jó? Mivel kezeled?
A kilányom oldalán már vagy 2x észrevettem 2 kis száraz foltocskát. Nem tudom, hogy ekcéma volt-e, mert dokinál nem voltunk.
Neogranormon baba testápoló (minta) van itthon, azzal kenegettem neki fürdés után, és jó rá!!
Próbáljátok ki, hátha segít nektek is!
A gyerekorvos általában Elocomos kenőcsöt szokott felírni az ekcémás babáknak.
A gond az, hogy az ekcéma legtöbbször tünet, aminek meg kell keresni az okát. Előfordul, hogy élelmiszer allergia okozza. Mi is így jártunk. Vissza-visszatért a kicsinél az ekcéma, elvittem gasztroenterológushoz, kiderült, hogy szójaallergiás, ez ütötte ki a bőrét.
A te babádnak nincs egyéb tünete? Pl. lazább széklet, lassú súlygyarapodás, bármi hasonló?
Laza a széklete mert nagyrészt még csak anyatejes,kb 1 hónapja kezdtunk kóstolgatni.
Súlygyarapodás jó 2550 gr született most 7330 gr.
Az én lányom is ekcémás, újszülött kora óta. A 2-ik héten jött ki elöször, tejkiütésnek mondták, aztán csak nem múlt el. Csak gyógyszertári dolgokat használtunk (fürdető, testápoló). Magándoki, aki csak ránézett, és mondta a tutit. Szteroidos kenőcs. Elmúlt, de fürdésnél állandóan foltokban piros-vörös volt a bőre.
Allergiás(!) a gyógyszertári fürdetőre, mint kiderült...
Azóta Bioderma tusfürdő, Sanatopic testápoló (egy itteni kozmetikus anyuka ajánlotta), és csodaszép a bőre!!!
Csak az érdekesség kedvéért:
Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph.Hg. Naturland
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
A készítmény várhatóan nem okoz mellékhatásokat, mellékhatására vonatkozó adatok nem ismertek.
A készítmény cetil-sztearil-alkoholt (12 g/100 g kenőcs) és metil-parahidroxibenzoátot (0,20 g/100 g kenőcs) tartalmaz, ezért helyi bőr reakciókat okozhat (pl.: kontakt bőrgyulladás), illetve esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A Neogranormon nem szteroidos, ne állítsunk már hülyeségeket, anélkül, hogy utánanéznénk!!!
A gyógyszertári fürdető tényleg okozhat allergiát :(
Én a La Roche Posay Lipikar Baume nevű testápolót használom. Mióta ezzel kenem, nem kellett szteroidos :) Pedig rendesen ekcémás a fiam és én is...
Szerintem meg nincs a Negranormonban szteroid! Ez hülyeség!
Ha lenne benne, recept nélkül nem lehetne megvenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!