Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás bőrre mi a jó? Mivel...

Ekcémás bőrre mi a jó? Mivel kezeled?

Figyelt kérdés
Ma voltam a gyerekorvosnál és szoltam neki a baba bőre miatt(7 hós).A nyakánál hátán foltokban nagyon szárad a bőre,kicsit piros is.És nem akar elmúlni.Azt mondta ekcémás jellegű.De semmi mást nem mondott,csak egy termékmintát adott hogy próbáljam ki.
2011. márc. 22. 15:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk írt fel kenőcsöt. Sajnos enyhén szteroidos, viszont ha egyszer vékonyan bekenem, akkor 1-2 hétig nem jön elő.
2011. márc. 22. 15:12
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A kilányom oldalán már vagy 2x észrevettem 2 kis száraz foltocskát. Nem tudom, hogy ekcéma volt-e, mert dokinál nem voltunk.

Neogranormon baba testápoló (minta) van itthon, azzal kenegettem neki fürdés után, és jó rá!!

Próbáljátok ki, hátha segít nektek is!

2011. márc. 22. 15:17
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
A neogranormon kenőcsben is van szteroid! A testápolóban is gondolom, de ebben nem vagyok biztos. Nyilván nem olyan mennyiségű ezekben a szteroid aránya, mint a vényre kapható kenőcsöké, de ebben is van.
2011. márc. 22. 15:31
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Várom még a további tanácsokat.
2011. márc. 22. 15:37
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekorvos általában Elocomos kenőcsöt szokott felírni az ekcémás babáknak.

A gond az, hogy az ekcéma legtöbbször tünet, aminek meg kell keresni az okát. Előfordul, hogy élelmiszer allergia okozza. Mi is így jártunk. Vissza-visszatért a kicsinél az ekcéma, elvittem gasztroenterológushoz, kiderült, hogy szójaallergiás, ez ütötte ki a bőrét.

A te babádnak nincs egyéb tünete? Pl. lazább széklet, lassú súlygyarapodás, bármi hasonló?

2011. márc. 22. 15:43
 6/19 A kérdező kommentje:

Laza a széklete mert nagyrészt még csak anyatejes,kb 1 hónapja kezdtunk kóstolgatni.

Súlygyarapodás jó 2550 gr született most 7330 gr.

2011. márc. 22. 15:58
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is ekcémás, újszülött kora óta. A 2-ik héten jött ki elöször, tejkiütésnek mondták, aztán csak nem múlt el. Csak gyógyszertári dolgokat használtunk (fürdető, testápoló). Magándoki, aki csak ránézett, és mondta a tutit. Szteroidos kenőcs. Elmúlt, de fürdésnél állandóan foltokban piros-vörös volt a bőre.

Allergiás(!) a gyógyszertári fürdetőre, mint kiderült...

Azóta Bioderma tusfürdő, Sanatopic testápoló (egy itteni kozmetikus anyuka ajánlotta), és csodaszép a bőre!!!

2011. márc. 22. 16:43
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak az érdekesség kedvéért:

Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph.Hg. Naturland

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

A készítmény várhatóan nem okoz mellékhatásokat, mellékhatására vonatkozó adatok nem ismertek.

A készítmény cetil-sztearil-alkoholt (12 g/100 g kenőcs) és metil-parahidroxibenzoátot (0,20 g/100 g kenőcs) tartalmaz, ezért helyi bőr reakciókat okozhat (pl.: kontakt bőrgyulladás), illetve esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

2011. márc. 22. 16:45
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

A Neogranormon nem szteroidos, ne állítsunk már hülyeségeket, anélkül, hogy utánanéznénk!!!

A gyógyszertári fürdető tényleg okozhat allergiát :(

Én a La Roche Posay Lipikar Baume nevű testápolót használom. Mióta ezzel kenem, nem kellett szteroidos :) Pedig rendesen ekcémás a fiam és én is...

2011. márc. 22. 20:12
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nincs a Negranormonban szteroid! Ez hülyeség!

Ha lenne benne, recept nélkül nem lehetne megvenni!

2011. márc. 22. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!