Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás bőrre mi a jó? Mivel...

Ekcémás bőrre mi a jó? Mivel kezeled?

Figyelt kérdés
Ma voltam a gyerekorvosnál és szoltam neki a baba bőre miatt(7 hós).A nyakánál hátán foltokban nagyon szárad a bőre,kicsit piros is.És nem akar elmúlni.Azt mondta ekcémás jellegű.De semmi mást nem mondott,csak egy termékmintát adott hogy próbáljam ki.
2011. márc. 22. 15:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20.12-nek és 20.27-nek, kérdezzetek utána a gyógyszertárban gyógyszerésznél (de ne asszisztensnél), mielőtt más válaszát így minősítitek! Ergocalciferol - D Vitamin - Szteroid.
2011. márc. 22. 21:36
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. márc. 23. 10:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a D vitamin az szteroid?
2011. márc. 24. 13:08
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

20.12 vagyok.

Megkérdeztem, gyógyszerésztől (rokonunk), nem asszisztens, diplomás gyógyszerész, most végzett az egyetemen, és állítja, nem szteroidos.

2011. márc. 24. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Hehehe! :)

Köszi 20:12! Mondjuk gondoltam, hogy úgyis nekünk van igazunk! :P

2011. márc. 24. 16:16
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi hogy kiderítetted.
2011. márc. 24. 16:40
 17/19 anonim ***** válasza:
32%

Tudatlanokkal, akiknek csak az a fontos, hogy nekik legyen igazuk, nem érdemes vitatkozni, ezért nem is teszem, mert ennek az oldalnak nem ez e lényege és pláne nem a cinikus megjegyzések.

Egy percig sem állítottam, hogy erős szteroid lenne benne, mivel akkor nem lehetne vény nélkül kapni, de minimális van benne és ez tény. Azoknak, akik valóban kíváncsiak rá (D vitamin), itt vannak az alábbi linkek:

[link]

[link]

A kedves rokon pedig visszaadhatja a nemrégiben megszerzett diplomáját, ha a betegeket is így tájékoztatja.

2011. márc. 25. 14:14
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, régi a kérdés, de nem állom meg hogy ne válaszoljak. Kedves utolsó! Te orvosi végzettséggel rendelkezel? Ha igen, akkor az úgy elég furcsa... Tisztában vagy veled hogy mi az a "szteroid" amiről ebben az esetben beszélünk? A kortikoszteroid egy hormonkészítmény, amit mesterségesen állítanak elő és a hatása megegyezik a mellékvese kérge által termelt hormonéval, a kortizoléval. Ezt aztán kenőcsökben, tablettákban hasznosítják és különböző eredetű gyulladásos panaszokat enyhítenek vele, nagyon hatásosan. Mint minden hormon tartalmú készítményt, ezt is szigorúan orvosi rendelvényre, orvosi ellenőrzés mellett szabad alkalmazni mert nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek ha nem megfelelően alkalmazzák (még megfelelő alkalmazás esetén is veszélyes és mellékhatásokkal jár hosszú távon).

Summa summarum, a neogranormon NEM tartalmaz kortikoszteroidot, ettől nem kell tartani. Ezt a D-vitaminos történetet meg végképp nem értem...

2013. okt. 1. 01:04
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis pontosabban értem mire gondolsz, mert végső soron a D vitamin egy szteroid szármezék, így hasonló a felépítése, nem olyan mint a többi vitamin. De ennek ahhoz a kortikoszteroidhoz amit az ekcémára alkalmazott készítmények tartalmaznak semmi köze...
2013. okt. 1. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!