Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pofonnal kezeled a hisztit?

Pofonnal kezeled a hisztit?

Figyelt kérdés
Tegnap egy anyuka + 2 kislánya sétál előttem, a 3 éves körüli ordítva hisztizett mire az anyuka leguggolt, ès lehúzott egy pofont a gyereknek, akinek meg is látszott az arcán az ujjak helye. Még jobban ordított a gyerek, már mindenki őket nézte. Mi értelme volt pofonvágni a gyereket???
2011. szept. 28. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 A kérdező kommentje:
Végülis a kérdés lényege az lenne, hogy szerintetek egy utcai hiszti esetében javít a helyzeten egy pofon vagy inkább méginkább ront rajta? Most nem csak a fenti esetet nézve, hanem amikor ti ilyen helyzetbe kerültök akkor mit tesztek? Megpróbáltok 10 percen keresztül tudomást sem venni arról, hogy ott ordít mellettetek torka szakadtából a 3 éves gyerek és mindenki titeket néz vagy azt teszitek mint a kérdésben szereplő anyuka?
2011. szept. 30. 08:59
 32/82 anonim ***** válasza:
66%

Én vagyok a négy gyermekes anyuka, már írtam egyszer. Én mindig elviseltem, ha az utcán hisztiztek. Kellemetlen, hogy mindenki engem néz, de sírásért, még ha az csak hiszti is, nálunk nem jár verés. Ki kell várni, hogy elmúljon. Eddig működött.

A hiszti, gyakran figyelemfelkeltés, s ha a szülő odafigyel, reagál ilyenkor, akkor elérte a gyerek a célját. Hiszen a szülő érzelmeket ad , még ha az negatív is, esetünkben frusztráltság miatt pofon, harag ("a harag is jobb, mintha egyáltalán nem figyelnek rám"). Így a gyermek reakciója érthetően a még hangosabb sírás. Ráadásul az eddigi hisztinek célt is adott az anyuka, lett miért sírni, hiszen fájdalmat okozott neki.Ezt pedig ki kell fejezni. Egyébként az én meglátásom szerint az emberek igaz, hogy megbámulják az ordító gyermeket, hiszen ez az "érdekes esemény" színfolt a szürke utcán. Azzal is tisztában vannak, hogy a gyerekek szoktak hisztizni. Egy-két elvetemült nénikén, bácsikán kívül elnézik és többségben az anyukával éreznek együtt. Ám abban a pillanatban amikor elcsattan a pofon ez a rokonszenv ellenszenvé változik.

Tehát nem volt értelme pofon vágni a gyereket. Én nem pofonnal kezelem a hisztit.

2011. szept. 30. 10:13
 33/82 anonim ***** válasza:
32%
otthon egy jó adag hidegvíz segít a hisztin de utcán nem megoldható, ott néha elkél egy nyakleves. Ez a ne érjünk a gyerekhez újkori módszer teljes zsákutca , nem egy ismerősömet szíjjal verték el otthon és becsületes ember lett belőle aki tudja meddig mehet el és megköszöni az apjának ,hogy így nevelte.Ezek a mai kölköknek mindent megengednek pedig egy kisgyerek nem érti a szavak értelmét a nagy meg nem foglalkozik velük ,ha látja a szülő gyengeségét és tehetelenségét könyörtelenül kihasználja azértis szembeszáll és lesz belőle egy kis haramia nagy korában meg egy mindent és mindenkit semmibevevő egoista!Lehet pontozni lefele
2011. szept. 30. 16:23
 34/82 anonim ***** válasza:
32%
Van még egy módszer ha már nagyon ellenezzük a pofont ,ami beválik ,mikor üvölt a gyerek ,be kell hirtelen fogni a száját jó szorosan ,a hirtelen vákuumtól megszeppen és elhallgat.Mindenkinél biztos nem működik ,de láttam már ,hogy hatásos tud lenni.
2011. szept. 30. 16:29
 35/82 anonim ***** válasza:
71%

Hát én nem köszöntem meg apámnak, hogy szíjjal nevelt!!! Azt sem hiszem, hogy emiatt lettem ember, abban azonban biztos vagyok, hogy az életem negatívabb szakaszaiban gyakran visszavetett. "Emberré válásomat" százszor jobban köszönhetem anyám halk szeretetének.

Arról meg, hogy újmódi gyereknevelés, csak annyit, hogy a legidősebb gyerekem 18 éves, soha nem ütöttem meg, pedig nem volt egyszerű gyerek, mégis embert neveltem belőle.

2011. szept. 30. 17:09
 36/82 A kérdező kommentje:
További, tapaszt szülők írják meg véleményüket, hogy mit gondolnak a hisztiről és mit tesznek hasonló helyzetekben!
2011. szept. 30. 19:53
 37/82 anonim ***** válasza:
53%
Jézusom.........itt mindenki megbolondult???? ez most komoly???? valaki látott valamit? és itt meg ugy beszéli ki mindenki ezt az anyukát mintha a megtestesülk gonoszság lenne!!! FOGLALKOZZON A KEDVES KI ÍRÓ A SAJÁT DOLGAIVAL!! NE EGY UTCÁN LÁTOTT NÖT ITÉLGESEN ÉS TEGYE KÖZRÖHELY TÁRGYÁVÁ!! atya úr isten........:-((((
2011. okt. 1. 16:13
 38/82 anonim ***** válasza:
33%
Én inkább aval beszélgetnék el aki ezt ki írta!!!!
2011. okt. 1. 16:16
 39/82 A kérdező kommentje:
Diószegi Nikoletta súlyosan lelki sérűlt sajnos. Orvos látott már? Mert akkor menj vissza, mert szövődményes lesz :-) Vagy akaszd fel magad!!! :-)
2011. okt. 1. 19:38
 40/82 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Diószegi Nikoletta! A kérdező arra kíváncsi, hogy az itt írogató anyukák, hogyan oldanának meg hasonló helyzetet. Ha valaki anyuka bizony, nagy eséllyel átél hasonló helyzetet. Éppen ezért okulhatunk egymás módszeréből, ha jó azért, ha rossz akkor azért.
2011. okt. 1. 19:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!