Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pofonnal kezeled a hisztit?

Pofonnal kezeled a hisztit?

Figyelt kérdés
Tegnap egy anyuka + 2 kislánya sétál előttem, a 3 éves körüli ordítva hisztizett mire az anyuka leguggolt, ès lehúzott egy pofont a gyereknek, akinek meg is látszott az arcán az ujjak helye. Még jobban ordított a gyerek, már mindenki őket nézte. Mi értelme volt pofonvágni a gyereket???
2011. szept. 28. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
51%
Pofont na azt nem szabadott volna adni, ha kisbalták potyognak az égből, akkor sem! 3,5 éves lányom nagyon dackorszakában van, sokszor vagyok türelmetlen, amin tudom, hogy változtatnom kell (kiabálok), de popsira csapáson kívül (az is csak régebben volt) soha nem vágnám pofon a gyereket. A pofon egy nagyon megalázó dolog! És amit utána "beígért" az már tényleg túlmegy minden határon. Mondom ezt úgy, hogy ma reggel (is) kiborított a gyerekem rendesen.
2011. szept. 28. 14:40
 12/82 anonim ***** válasza:
38%

Az ilyen anyát a legszívesebben jól megrángatnám ott a nyílt utcán. Sajnos ehhez semmi jogom, sőt ugyanúgy nem lenne értelme, mint ahogyan annak sincs, hogy Ő veri a gyerekét. Tehetetlen dühöt érzek, ha ilyet látok, és értetlenséget. Látott már valaki olyan gyereket, aki a veréstől megjavult? Ez nem nevelés, hanem idomítás. De ugyanígy gyűlölöm azt a szülőt, aki szavakkal alázza meg a gyerekét. Persze, hogy nevelni kell, el kell mondani neki, hogy helytelen, amit tett, de soha nem szabadna megalázni.

Mindannyiunknál elszakad a cérna időnként. Csaptam én már tányért a földhöz, olyan ideges voltam. A feszültséget így is sikerült levezetnem, és bűntudatom sem volt utána.

Mi hatalmasat tud vétkezni egy 3 éves gyerek? Hisztizik? És akkor mi van? Szinte minden kortársa ezt teszi.

Mostanában divat azt hangoztatni, hogy azért neveletlenek a gyerekek, mert nem fenyítik Őket. Mintha ez lenne a járható út! Persze tény, hogy beszéddel nevelni sokkal fárasztóbb és időigényesebb, mint jól odacsapni.

Nekem 5 gyerekem van, a kamasztól a csecsemőig. Néha nem éppen idegnyugtató közöttük lenni. De eszembe nem jutna bántani egyiküket sem. És a nagyoknál már bebizonyosodott, hogy szép szóval is lehet szófogadó gyereket nevelni.

2011. szept. 28. 14:53
 13/82 anonim ***** válasza:
61%
Mégis mit ronthat el egy szülő egy másfél éves gyereknél? Nekem ennyi idős a kislányom, és sokszor nem tudjátok elképzelni hogy viselkedik! Sokszor majd kimarja az apja szemét, pofozkodik, harap, pedig sok szeretetet, játszunk vele, nevetgélünk.. stb. Szóval nem lát ilyet senkitől! Ilyenkor hiába szólunk rá, fogjuk meg a kezét, a kiabálás sem segít! Általában fel is adjuk, otthagyjuk. De előfordult már, hogy kapott a kezére, a popsijára, és suhintást a pofijára 1x! Amúgy mérgében sok mindent mond az ember! Én is szoktam mondani, hogy: Na, megállj mindjárt jól elkalapállak! De persze nem ütöm a gyerekemet, az életem értelmét! Ha kellene meghalnék érte!
2011. szept. 28. 14:56
 14/82 anonim ***** válasza:
27%

"De előfordult már, hogy kapott a kezére, a popsijára, és suhintást a pofijára 1x!"

Pontosan így szokott kezdődni!!!

2011. szept. 28. 15:00
 15/82 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy a beigért verést megkapta-e otthon a kislány, de tény, hogy ebből a nőből nem néztem volna ki hogy ilyen pofont ad a lányának.
2011. szept. 28. 15:01
 16/82 anonim ***** válasza:
93%

Darázsfészek a téma és nagyon nehéz okosan válaszolni...én amondó vagyok, hogy a gyermeket nem kell verni, mert annak nincs értelme.A gyerek egy idő után hozzászokik, úgy, mint a kiabáláshoz, de igen, már velem is előfordult, hogy csaptam.Összesen talán 3x-4x, nem vagyok rá büszke, de nem is ezért tettem.

Az a 3-4 alkalom bőven elég egy életre, hogy talán később kevesebb "pofont" kapjon.Életveszélybe sodorta magát, úgy, hogy iszonyatosan megrémültem.

A másik kettőnél egyszerűen a határait feszegette kb.10x kértem, fejezze be, tereltem a figyelmét, minden...

Szóval én még gyermekkoromból emlékszem, mikor én is kaptam pont ezért...van ilyen is.

2011. szept. 28. 17:02
 17/82 A kérdező kommentje:
Szerintem ott rontotta el az anyuka, hogy nem a fenekére csapott hamár mindenképp amelett döntött hogy odacsap. Mert próbálta olyan helyen elverni a gyereket, ahol nem volt járókelő (csak én de engem nem vett észre, hogy látom ahogy lekeveri a pofont). Utána már 1 perc múlva forgalmas helyre ért és ott már mindenki őket nézte úgy ordított a kislány. És mindenki láthatta is, hogy piros a gyereknek az egyik arca a pofontól. Szerintem ez volt még a ciki. A fenekes nyomát senki sem látta volna.
2011. szept. 28. 18:14
 18/82 anonim ***** válasza:
72%
Mennyivel jobb az az ütés, ami nem látható helyen van? Az már régen rossz, ha csak a külvilág felé vagy normális, és ahogy elkerülsz mások szeme elől, már azt tehetsz a gyerekkel, amit akarsz.
2011. szept. 29. 06:45
 19/82 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó! Azért van ám különbség pofon és egy fenékre legyintés között! A pofon nagyon megalázó. Nem tudom van-e gyereked, de nagyon-nagyon ritka az az anyuka, aki sosem csapott a gyereke fenekére vagy kezére. Pofont sosem adnék a gyerekemnek sem a külvilág előtt sem négyszemközt. Fenékre csapás már volt.
2011. szept. 29. 08:43
 20/82 A kérdező kommentje:

"Azért van ám különbség pofon és egy fenékre legyintés között! A pofon nagyon megalázó."

Teljesen igaz!

2011. szept. 29. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!