Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha agresszív a babád, hogy...

Ha agresszív a babád, hogy kezeled?

Figyelt kérdés
14 hós üt,és rúg,nem tudom mi célravezetőbb,ha ráütök a kezére,vagy rákiabálok,esetleg nem veszek tudomást a dologról?
2011. jún. 17. 15:26
 1/6 A kérdező kommentje:
Mármint minket bánt.Főleg,ha ölbe vesszük,és közel van a fejünk.
2011. jún. 17. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyik se jó megoldás. Ha visszaütsz, azzal azt tanítod, hogy a verekedés, agresszió bármire megoldás lehet.

Azzal, hogy rákiabálsz, nem tanítod meg vele, hogy ütni, verekedni nem szabad, csak megijeszted.

Ha meg figyelmen kívül hagyod, akkor "szabad kezet" adsz neki...

Ő már megérti, mit szabad, mit nem, ha következetesen megtanítod a "nem" szó értelmére. Amikor üt, rúg, fogd meg az aktuális testrészét határozottan, de azért ne fájjon neki! nÉZZ A SZEMÉBE ÉS MONDD, HOGY EZT NEM SZABAD, MERT ANYÁNAK FÁJ!(fránya caps lock! Bocsi!) Ezt minden alkalommal megcsinálod, ahányszor próbálkozik, így idővel meg fogja tanulni. Ha mégis újra próbálkozik, tedd le, de semmiképp ne engedd, hogy bárkit megüssön, megrúgjon!

2011. jún. 17. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Bocsi az OFF-ért,de erre én is kiváncsi vagyok.

Szerencsére a harapásról leszokott a lányom,de most a csipkedés a menő nála.Amire nem tudom,hogy hogyan reagáljak.Csípjek vissza?Csak erélyesebben szóljak rá?Ne vegyek róla tudomást?Próbáltam mindent már,de nem volt elég hasznos.Ami eddig a leghatásosabb volt,hogy visszacsíptünk neki,ami után ha csípni akart csak mondtam neki,hogy visszacsípek és akkor nem tette meg.De ez tartott kb 4-5 óráig.

2011. jún. 17. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem jó se az ütés se a kiabálás. Nem kell észrevenni. Ez egy korai hiszti, és ez csak fokozódni fog a dackorszakban.

Arra jó neki, hogy magára vonja a figyelmet. Rúg,hát rúg,kész. Le kell tenni, vagy úgy kell csinálni mintha más érdekelne.

2011. jún. 17. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:
15.44 es jól írja, még annyit fűznék hozzá, hogyha nem hagyja abba, akkor leteszed, és nem foglalkozol vele. Nagyon fontos, hogy mindig mondd el neki, hogy mit miért kap, így megérti.
2011. jún. 17. 15:49
 6/6 anonim ***** válasza:
15:44-es vagyok ismét.Ami a szemet-szemért illeti,nem szeretem,mert megbánom és tudom,hogy csak azt látja,hogy vissza kell adni.Ez a nem szabad és anyának fáj dolog mindig az első és csak ritkán válik be.Legtöbbször megpróbálom elterelni a figyelmét,hogy ne a bántásra koncentráljon,de nem mindig sikerül. Ezidáig 2x csíptem vissza,apa meg 1x,de ő úgy,hogy a lányunk nem volt rá felkészülve és szegénykém szörnyen megijedt akkor.Na az nagyon hatásos volt.Utána 2 napig nem mert csípni sem! :D
2011. jún. 17. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!