Milyen játszótéri tapasztalatotok van agresszív gyerekekkel való találkozásról? Az én 21 hónapos fiam nagyon konfliktuskerülő, abszolút nem agresszív, de sajnos volt már hogy meglökték, ráütöttek, emiatt fél a többi gyerektől.
szerintem csak úgy tudod feloldani a gátlását ha nagyon sokat jártok le, mindig mellette maradsz és ha valaki bántaná, te megvéded. így látni fogja, hogy nem kell védeni, anya megvédi.
sajnos az én fiam meg most kezd az agresszív oldalra átállni :SSS most kezdi kitépni más gyerekek játékait a kezükből és nagyon mérges amikor nem engedem és persze akkor verekedni akar.
tudom ez az életkori sajátosság de nem tudom honnan veszi, hogy meg lehet ütni egy másik gyereket mert nem látott még ilyet :(
én folyamatosan a nyakán vagyok és ha megy egy másik gyerekhez, már fogom is meg a kezét...
Dettó mintha az én kisfiamról lenne szó (ő is 21 hónapos). Nagyon érzékeny lelke van, ő az a tipus, aki megfontolt, szemlélődő, soha nem rohanna egyből "valaminek" v. valakinek, általában ő az, akitől elveszik a játékot, fordítva ez nem fordul elő. És igen, ilyenkor sír, és azt sem szereti, ha egy kortársa simogatja, ölelgeti. Még akkor is elsírja magát, ha rákiabálnak vagy sikongatnak a közelében. Ez nem annak tudható be, hogy anyámasszony katonája, hanem érzékeny.
Tudnia kell, hogy mindig számíthat rád, mindig vigaszt kell nyújtani neki. Aztán szerintem ez változni fog, ha közösségbe (óvoda,iskola) kerül, itt azért magára is lesz utalva, meg fogja védeni magát.
15:32-es vagyok,
az én kisfiam is mérleg (szept. 28.):)
És mindig azt mondogatjuk itthon az apukájával, hogy összetehetjük a két kezünket, hogy ilyen jó kisfiú. Örömünkre mások is mondják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!