Mit csinálsz amikor kiakaszt a gyereked, hogy kezeled?
Figyelt kérdés
Nem vagyok rossz anya úgy érzem de sajnos néha előfordul ,hogy rácsapok a kisfiam kezére ! Most 2 éves és néha iszonyat mennyire kiakaszt ! Imádom a mindenem de kész vagyok tőle amikor felveszem ő pedig amiért nem kapott meg valamit megüt ! Azért azt nem hagyom ,hogy ütögessen és az sem használ hogy megfogom a kezét és határozottan rászólok ! A másik, ebédnél nem adtam azonnal vizet neki ezért a poharát teljes erejéből ütögette az étkezőasztal tálcáján ,na nem bírtam tovább rácsaptam a kezére ,ilyenkor persze utálom magam :( Mit kell ilyenkor tenni ,nem akarom a kezét sem ütni ,de könyörgöm ,hogy kell leállítani ???2011. szept. 25. 12:25
1/6 anonim válasza:
Ilyenkor megfogom, beviszem a szobájába, rácsukom az ajtót, és megmondom, hogy ha megnyugodott, kijöhet. Addig is levegőnek nézem, nem veszem észre a hisztit. Nekünk ez bevált, csak fontos a következetesség.
2/6 anonim válasza:
mintha magunkat látnám ,csak mi már 3és fél évesek vagyunk !És kettő van belőle...nem tudom én sem,de tényén is rácsapok a kezére a fenekére néha,sőt volt már,hogy a szájára is mikor teljes erejéből köpködött és máig nem tudom honnan vette ezt.
szval nem tudok segíteni,kitartást!
3/6 anonim válasza:
Ha te csapkodod, ő is ütni fog, ahogy már ezt teszi is Veled, mert ezt látja Tőled, hogy ezzel kezeled a haragod. Ha neki nem tetszik valami, akkor csapkod, ahogy Te is. Mivel ez nem vált be, válts taktikát. Tudom, hogy elsőre nem használ, hogy megfogod a kezét, és rászólsz, hogy fejezze be a csapkodást....pedig nekünk ez jobban bevált. Amig agresszivan kezeltem, csapkodott, visszaütött...ugyhogy ez egy teljesen rossz iràny volt nálunk. Ha hisztizik valamiért pl ebéd közben és nem tud normálisan kérni, először finoman, határozottan figyelmeztetem, hogy kérje normál hangon, és szivesen segitek. Ha tovább hisztizik, ujra szólok, amennyiben nem fejezi be, leszállitom a székről és az ebédet befejezte. Ha nem hat ez sem és folytatja, azonnal megteszem, amit igértem, nincs kecmec. Ilyenkor ordit, toporzékol, hisztizik tovább, de levegőnek nézem. Nem kiabálok, nem csapkodom, csak átlépek a hisztin és pl mosogatni kezdek. Még énekelek is hozzá, had lepődjön meg, mennyire nem hat meg a visitás. Ha kezd higgadni, lehajolok hozzá ès elmondom, hogy igy nem viselkedünk...megbeszéljük. Csak ez a módszer használt. Egy éve nem csapott rám.3 éves.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2011. szept. 26. 08:51
5/6 anonim válasza:
ha nem otthon van a hiszti?
akkor meddig szabad odéblépni és levegőnek néczni?
6/6 anonim válasza:
"megfogod a kezét, és rászólsz, hogy fejezze be a csapkodást...." ez sem vált be, próbáltam már :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!