Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálsz, ha ötévesed...

Mit csinálsz, ha ötévesed bepisil?

Figyelt kérdés
Ma kis ötéves rokonom mutatta az arcát, anélkül, hogy ràkérdeztem volna, mi az a seb az arcán, hogy anya nagyon elvalagászott, mert csurom pisi volt reggel az ágyam. Mindezt röhögve adta elő,én meg úgy sajnáltam szegényt:( gondolom , nem csak egyszer fordult ez elő. Ezért már jár egy kiadós verés? Tiszta karmolás volt a képe...soká lett anno szobatiszta is, nehezen ment az átállás. Mitől pisil be egy ötéves? Ha elverik, nem lesz ez csak rosszabb?
2010. nov. 27. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én se dícsérgetném agyon, de biztosan nem bántanám ezért. Ha meg rendszeres, akkor el kell vinni orvoshoz. Lehet, hogy beteg.
2010. nov. 27. 22:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Ki volt forgatva az egész ágya, száradt a matrac...ha elverik, nem lesz ebből valami pszichés gondja? Még több bepisilés pl?
2010. nov. 27. 22:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A verés semmiképpen nem megoldás. A probléma lehet pszichés és fizikai is.

Az anyuka helyében én inkább ellenőrizném, miért nem ébred fel a gyerek, vagy ha felébred, lehet, hogy nem mer kimenni a sötétben pisilni. Mennyit iszik lefekvés előtt, nincs-e megfázva, felfázva vagy esetleg vizelet visszatartási problémája van.

A lelkieknél már bonyolultabb a helyzet, ahhoz lehetséges, hogy szakember kell.

2010. nov. 27. 23:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, azt azért éreztetném, hogy nem vagyok boldog attól, amit csinált, de ez nem olyan fajsúlyú dolog, hogy megüssem. Hát a gyerek nem érezte ezt a fülest amúgy tragédiának ha vigyorgott, szóval nem lesz macskagyilkos belőle valószínűleg emiatt.
2010. nov. 27. 23:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A bepisilésnek ezer oka lehet, kezdve onnan, hogy este nem ment el mosdóba, át azon, hogy veseproblémái vannak egészen a pszichés okokig.

Megverni nem érdemes a gyereket -még akkor se, ha ő maga jól szórakozik azon, amikor anyuka Xedik alkalommal áll neki kimosni a matracot- mert nem fog változtatni a helyzeten.

Azt kellene tudni, hogy mennyire gyakran fordul elő és ha heti 1 alkalomnál sűrűbb, elvinni orvoshoz.

2010. nov. 27. 23:13
 6/13 A kérdező kommentje:
Terhes az anyja,ezért lehet gondja? Mert nagyon a középpontban volt eddig, lehet érzi , hogy nem ő lesz a "minden"? Az ilyen gyerekek nehezen dolgozzák fel a kistesót?
2010. nov. 27. 23:17
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem bantottam a gyerekem ha ejjel bepisilt,megcsak nem is nehezteltem ra,mert NEM TEHET ROLA,oka lehet koltozes ,betegseg,vagy csak dinnye eves.Nalunk meg elsoben is elofordult 1x2x.

Azt hiszem az anyukanak surgosen vegyel valami jo gyereknevelos konyvet,talan Vekerdit?Surgosen valltoztatni kell a nevelesi modszerein,foleg ha megszuletik a teso.

Miert nem beszeli meg a kisfiuval a dolgot vagy viszi el orvoshaz ha indokolt?

A veres csak"olaj a tuzre".

4 gyerekes anyuka

2010. nov. 27. 23:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Azt gondolom én is, hogy nem direkt pisil be. Ha valaki szándékosan rosszat csinál, pl idegből eltör vmit, na, azért nem csodálkozom, ha kikap, de ez gondolom nem szàndékos, tehát a veréssel csak ront:( vagy lehet az is, hogy emlékezni fog a verésre, igy felkel és kimegy pisilni, nehogy elverjék...
2010. nov. 27. 23:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Először is megnyugtatnám, hogy nincs semmi baj.Kicserélném a ágyneműt, a pizsamát és szépen megkérném, hogy legközelebb próbáljon figyelni.
2010. nov. 28. 07:20
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Nekem furcsa ez az egész kérdés.

Anyja elvalagászta és tiszta karmolás az arca??????????? Mi történt félreütött vagy a valagászás után még össze is karmolta az anyja?

És miért akarod minden áron bebeszélni a lelki problémát? Nem okoz lelki törést a kisbaba érkezése sem az anyja terhessége. Sőt a rendszeres verés sem feltétlenül, rengeteg gyereket vertek gyerekkorában és semmi bajuk. Olyan vagy mint egy ócska pszichológus, mindenbe belemagyarázni valamit.

Egyébként pedig a bepisilés (mivel nálunk is előfordult utána érdeklődtem)fiúknál 10 éves korig teljesen normális dolog a záróizmokkal van összefüggésben, lányoknál is normális 6 éves korig. Eddig a korig NEM beszélhetünk bepisilésről, maga a fogalom sem létezik. A másik pedig a bepisilés, amivel már foglalkozni kell és lehet olyan, hogy minden éjjel és többször. Ekkor van probléma.

2010. nov. 28. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!