Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hiperaktív gyerek nincs, csak...

Hiperaktív gyerek nincs, csak olyan akivel nem foglalkoznak (eleget) a szülők. Vélemények?

Figyelt kérdés
szerinted így van vagy nem? miért?
2011. márc. 28. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
95%
Mindent elmondtak elottem amit akartam.En ot eve vagyok itthol a gyerekkel,neha meg kenyerre sincs penz,mert nem kellek senkinek,mert mindig mennem kell,mert a gyereknek beszakadt a feje,mert beszakitotta a maset,mert eltort a keze,mert leesett innnen,beesett oda,mert elszokott az ovibol es meg sorolhatnam.HA dolgoztam is csak ugy tehettem ,hogy mire ovinak vege csak az ove legyek.Hogy jatszunk es beszelgessunk es gondolkozzunk,es csinaljunk mindig valamit.Te azt hiszed nekunk orom,hogy nem kell senkinek,hogy mikor o sir,hogy nincs baratja sirok en is miutan elaludt.Azt hiszed nem szeretnenk,hogy CSAK olyan legyen mint az atlag?Orom,hogy nem kellunk egy dadusnak sem,egy ovinak sem,es mar a negyedik iskolabol utasitjak vissza?Azt hiszed en nem szeretnem az olembe ultetni neha es csak csendben olelni ot,anelkul,hogy veletlenul szajba ne vagna,vagy belem ne rugna?Hat tudod mit?legyen egy ilyen gyereked,es majd megkapod a valaszt.Mert akinek nem ilyen gyereke van az SOHA nem fogja megerteni milyen nehez!
2011. márc. 31. 20:28
 22/90 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, elhiszem, hogy ez szörnyű de ne támadj rám kérdezni még azért lehet tudtommal.

Elhiszem, hogy nagyon nagyon nehéz.

Gyógyszert nem kap rá?

2011. márc. 31. 20:37
 23/90 anonim ***** válasza:
100%
Nem tamadni akartam,csak egyszeruen mar sirogorcsot kapok mikor hallom,hogy nem torodunk a gyerekkel.3 eves koraig reggeltol estig vele voltam,aztan ovi(k)ba jartunk,de miutan hazajott este tizig csak vele foglalkoztam,mert ha 10 percre egyedul hagytam a szobaban rogton leszerelte a szekrenyajtot,vagy kifekudt az ablakba(a 3-onlakunk).Es meg sorolhatnam reggelig.Koz es onveszelyes,es o tudja,azt,hogy ami nem helyes miert nem helyes de egyszeruen muszaj megtudnia miert nem eri el a masodik emeleti ablakban ulo galambot(mondja o).Nincs idom enni elni 45 kilo vagyok hullafaradtan zuhanok az agyba de o meg ejfelkor rohangal a szobajabol kifele es felebreszt olyanokkal,hogy de anya biztos nem fazol mert ha igen hozok meg egy takarot,vagy hogy kene epiteni egy <trojai dinoszauruszt>,es o ket perc alatt elmondja,hogy kepzelte el a falora hasonlito dinot,stb.Tudod az atlag szulo mikor mar 10edjere ebresztik felalombol,nem nagyon toleralja az ilyesmit,de nekunk nem szabad lekeverni egy nyaklevest hanem 11 edjere is megkerem hagyjon aludni es reggel megbeszeljuk.Orakat tudnek magyarazkodni,de nem hiszem,hogy erdekel ez teged,de mar annyit bantottak minket,hogy foggal korommel harcolok a gyermekemert,az igazamert es minden hiperaktiv szulo igazaert,hogy IGEN foglalkozunk a gyerekkel MINDIG es csakl vele,es bizony beleroppan egy ket ember es nehany hazassag is,de megis azt mondom,hogy a gyerekemet nem adnam semmiert es senkiert!Szed gyogyszert de mivel meg csak ot eves nem a szokasos ritalint kapja,szeptember ota kap risperidont(ha erdekel skizofreneket kezelnek vele foleg),es a fiam most kiserleti nyul mert hol keves a dozis,hol sok es amikor sok azt rosszabb elnezni minden porgesnel,es rosszasagnal.Ha fel even belul nem hasznal adjak a ritalint,amit nem akrok de ez van,mert nem eleg a b vitamin kura,a halolaj,a pszihologus,a fejlesztopedagogia,es nem eleg,hogy szeretjuk,es MINDIG vele foglalkozunk.megegyszer ne haragudj,nem akartam tamado lenni...
2011. ápr. 1. 20:46
 24/90 anonim ***** válasza:
100%

20:46

Köszi,hogy értem is kiálltál,de azt hiszem felesleges magyarázkodnunk,úgysem értik és hogy ilyesmivel próbálnak hergelni bennünket...nehogy még nekünk kelljen elnézést kérni.

Megvan a magunk keresztje...nagyon megvan,még ha ott van a nagy szeretet amivel körülvesszük is a gyermekeinket (ki más,mint mi szeretjük és elfogadjuk őket),akkor is sok a nehézség,a fájdalom,a kétségbeesés.

MI örülnénk a legjobban,ha létezne olyan módszer ,nevelési elv amivel a hiperaktivitás a múlté lenne,de csodát nem várhatunk.

Ma különösen kibuktam,átjött egy szomszédkislány játszani és a fiam nagyon felpörgött a kislány jogosan hazament,a kisfiam pedig annyira sírt,hogy ő nem akart úgy viselkedni,sírt,hogy ővele már nem fog a kislány többé játszani,pedig ma tanult tőlem locsolóversikét...és így már nem lesz kinek elmondania :-(((

Azért volt különösen rossz az önkontrollja,mivel délután 3 óra alatt sem sikerült elaltatnom és ha fáradt akkor a legrosszabb a helyzet.

Amiket leírtál ránk is igaz,egy percig nem lehetek nyugodt,hogy éppen mit csinál,teljes figyelmet igényel,éjszaka sokszor felébreszt engem is...csak tudnám,hogy egyszer majd könnyebb lesz.

2011. ápr. 1. 21:37
 25/90 A kérdező kommentje:
ez aztán a hozzá állás. Kérdezek és a kedves válaszolók letámadnak, hogy úgysem értik meg. Hát köszönöm azért kérdeztem, mert megszeretném érteni de azt meg lehet normálisan is mondani
2011. ápr. 1. 22:27
 26/90 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátartozik a dolog pszichológiájához,hogy egy idő után igen tüskések leszünk mi szülők,még a jószándékú kérdésfeltevést is sértésnek vesszük,mindez talán azért van mert az idegeink sokszor pattanásig feszülnek pihenés hiányában,extrakiképzés ez még egy erős idegzetű szülőnek is.
2011. ápr. 1. 22:32
 27/90 A kérdező kommentje:

20:45 nagyon sajnálom :s meg minden hiperaktív gyerek szülőjét.

És ezt nem tudják kinőni? 50-60 évesen is egész álló nap szaladgálnak majd? mert gondolom életük végéig nem lehet gyógyszerezni őket.

A "nyakleves" sem megoldás de ha mégis kap valamelyik hiperaktív gyerek egyet akkor mi történik? lenyugszik vagy tovább pörög?

(mielőtt félre értene valaki, ezek CSAK kérdések nem rossz szándékúak)

2011. ápr. 1. 22:36
 28/90 anonim ***** válasza:

A távolabbi kilátások sokfélék lehetnek,a kamaszkor állítólag vízválasztó,mert könnyedén elkallódnak,befolyásolhatóak,kábítószer,bandázás,ital stb...

A túlmozgásosság az 10 éves korra alábbhagy,legfeljebb nem tudnak nyugodtan ülni egy helyben.

Felnőtt korban sem lesznek nyugodtak,folyton új ingerekre vágynak,impulzívabbak.

Ha én azt tudnám mi lesz az én fiamnál...rettegek ettől...bárcsak ismernék személyesen olyant aki gyermekként ilyen volt és felnőtt korára megállta a helyét.

2011. ápr. 1. 22:40
 29/90 A kérdező kommentje:
sok szerencsét nektek
2011. ápr. 1. 22:43
 30/90 anonim válasza:
Ez nem az az állapot és az a helyzet amikor a szülők jónéven vennék a hasonló "kedveskedő" ,viccelődő jelzőket,jogosnak tartom,hogy nem tudott higgadt maradni az érintett.
2011. ápr. 2. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!