Hiperaktív gyerek nincs, csak olyan akivel nem foglalkoznak (eleget) a szülők. Vélemények?
kedves utolsó, elhiszem, hogy ez szörnyű de ne támadj rám kérdezni még azért lehet tudtommal.
Elhiszem, hogy nagyon nagyon nehéz.
Gyógyszert nem kap rá?
20:46
Köszi,hogy értem is kiálltál,de azt hiszem felesleges magyarázkodnunk,úgysem értik és hogy ilyesmivel próbálnak hergelni bennünket...nehogy még nekünk kelljen elnézést kérni.
Megvan a magunk keresztje...nagyon megvan,még ha ott van a nagy szeretet amivel körülvesszük is a gyermekeinket (ki más,mint mi szeretjük és elfogadjuk őket),akkor is sok a nehézség,a fájdalom,a kétségbeesés.
MI örülnénk a legjobban,ha létezne olyan módszer ,nevelési elv amivel a hiperaktivitás a múlté lenne,de csodát nem várhatunk.
Ma különösen kibuktam,átjött egy szomszédkislány játszani és a fiam nagyon felpörgött a kislány jogosan hazament,a kisfiam pedig annyira sírt,hogy ő nem akart úgy viselkedni,sírt,hogy ővele már nem fog a kislány többé játszani,pedig ma tanult tőlem locsolóversikét...és így már nem lesz kinek elmondania :-(((
Azért volt különösen rossz az önkontrollja,mivel délután 3 óra alatt sem sikerült elaltatnom és ha fáradt akkor a legrosszabb a helyzet.
Amiket leírtál ránk is igaz,egy percig nem lehetek nyugodt,hogy éppen mit csinál,teljes figyelmet igényel,éjszaka sokszor felébreszt engem is...csak tudnám,hogy egyszer majd könnyebb lesz.
20:45 nagyon sajnálom :s meg minden hiperaktív gyerek szülőjét.
És ezt nem tudják kinőni? 50-60 évesen is egész álló nap szaladgálnak majd? mert gondolom életük végéig nem lehet gyógyszerezni őket.
A "nyakleves" sem megoldás de ha mégis kap valamelyik hiperaktív gyerek egyet akkor mi történik? lenyugszik vagy tovább pörög?
(mielőtt félre értene valaki, ezek CSAK kérdések nem rossz szándékúak)
A távolabbi kilátások sokfélék lehetnek,a kamaszkor állítólag vízválasztó,mert könnyedén elkallódnak,befolyásolhatóak,kábítószer,bandázás,ital stb...
A túlmozgásosság az 10 éves korra alábbhagy,legfeljebb nem tudnak nyugodtan ülni egy helyben.
Felnőtt korban sem lesznek nyugodtak,folyton új ingerekre vágynak,impulzívabbak.
Ha én azt tudnám mi lesz az én fiamnál...rettegek ettől...bárcsak ismernék személyesen olyant aki gyermekként ilyen volt és felnőtt korára megállta a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!