Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért hívatja magát más néven...

Miért hívatja magát más néven az 5 éves fiam? Kiborít.

Figyelt kérdés
1 hónapja az 5 éves fiam más néven szólítja/szólíttatja magát, mint ami a neve. Egy másik fiú néven. Ha a nevén hívjuk bepörög és üvölt, hogy ő nem Gábor. Azt hittem csak valami időleges hóbort, de már lassan 1 hónapja csinálja és bárki hozzászól sikít, hogy ő nem Gábor. Volt valakinek ilyen? Mit tehetnék?

2020. máj. 2. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
68%
Én már azt sem tudom miről beszélsz, bár igazából nem is érdekel, de ne vádaskodj legyél kedves, ugyanis nem én kezdtem ezt az egészet!! Leírtam a 38-as válaszon, amire egyből jött a 39es reflektálása, hogy de miért kéne olyan néven szólítani, amit nem szeret a gyerek és ő ezt nem érti blabla. Mivel Ő kötött abba bele, hogy én mit és miért csinálnék és nekem címezte a kommentet, így reagáltam, mire jött újra hogy akkor se érti.... Aztán jött a hideg vizes mizéria, miszerint az milyen erőszakos, szörnyű dolog és milyen gáz. Mivel mindet egy 66%-os válaszoló írt, ugyanolyan kioktató stílusban, így feltételeztem mindet egy kommentelő írta, ha mégsem, akkor bocs, de ezt az egészet NEM én kezdtem, én szimplán válaszoltam a kérdésre!! És nem a másik válaszára reflektáltam rá, főleg nem minősítgettem senkit gáznak meg egyebeknek ismeretlenül.
2020. máj. 8. 22:29
 62/80 anonim ***** válasza:
24%

66 én voltam itt, a 20-as komment volt az első, amit írtam. Végigolvastam az összeset, amit írtam, nem érzem őket kioktatónak. A vizes törölt kommemtről elfogadom, hogy indulatos volt, és az érveidet, hogy mért törölhető ez.

A többin nem érzek kioktatást, meglepett engem a "dirigàlás" kifejezés, nem tudtam belehelyezni a helyzetbe, illetve az, hogy mért olyan fontos, hogy a nevén hívjàk, ezért erre a két dologra visszakérdeztem. Sem akkor, sem most nem értem, hogy ez mennyiben szól bele a nevelési elveidbe.

Még volt egy későbbi kommentem, ahol arról írtam, engem hogy neveltek, és én hogyan járnék el.

Valószínűleg szerencsétlenül fogalmaztam egy-két helyen, amit sajnálok, de semmit nem foglalkoztam a nevelési elveiddel, azzal foglalkoztam, a kérdező gyerekének mi lenne a legjobb.

A stílusomat Te kioktatónak találod, a Tied számomra agresszívnek hat és hasonlóan zavaró. Ez van, nem leszünk itt pajtik. Lehet a való életben, életszerű szituáciok és metakommunikáció mellett sz életbeb nem keverednénk vitába

2020. máj. 8. 22:56
 63/80 anonim ***** válasza:
54%
Nekem csak egy kérdésem van. Nem unjatok meg?! 😀 mint egy tyúkól. Komolyan. Ez a ló már megdöglött ne üssétek tovább 🤦🏼‍♂️
2020. máj. 8. 23:51
 64/80 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is hagyjuk ezt abba, egyetérteni úgy se fogunk és nem is kell, én támadónak tartottam azt, hogy leírom a véleményem, valaki meg fennakad rajta és "letámad", majd pörög a vízzel locsolason és ismeretlenül elítél, de lényegtelen. Ezen már nincs mit megtárgyalni, engedjük el és mindenki cselekedjen saját belátása szerint egy ilyen szituban.
2020. máj. 9. 09:26
 65/80 anonim ***** válasza:
83%
Ok, egyetértek.
2020. máj. 9. 09:29
 66/80 anonim ***** válasza:
75%
Fölösleges a hülyeségen kétségbeesni. Hívd Gábornak, kész, majd megunja a hisztit. De az is lehet, h előző életében más volt a neve és még mindig benne él az a személyiség, intenzíven. Majd abba hagyja.
2020. máj. 10. 19:13
 67/80 anonim ***** válasza:
57%
A falunkban van egy fiú, akinek nagyon tetszett az apja keresztneve. Szintén ovis koru lehetett. Ugy kellett szolítani. Végul még a anyakonyvi kivonatban is beíratták 2. keresztnévnek és azota is ugy hívják. Most már elmult 15 éves.
2020. máj. 15. 15:20
 68/80 anonim ***** válasza:
23%

Én úgy hívnám, ahogy kéri.

Pár nap után megkérdezném, nem hallott-e valamit egy Kovács Pisti nevű kisfiúról. Régebben itt lakott. Vajon most hol van?

2020. máj. 16. 14:19
 69/80 anonim ***** válasza:
57%
Aki szerint semmi megalázás nincs abban, ha egy gyerek arcába öntünk egy pohár vizet, az azt is rendjén valónak találná, ha a házastársa, mikor emelt hangúvá válik egy vita, így próbálná lehűteni a kedélyeket?
2020. máj. 16. 14:42
 70/80 anonim ***** válasza:
81%

#69 A két dolog össze sem hasonlítható, aki szerint igen, azzal nincs miről beszélni! A házastársamat nem kell nevelni, ő érte nem én felelek, nem nekem kell belőle normális felnőttet nevelni! És nem is áll neki indokolatlanul visítozni, csak mert a fejébe vett egy baromságot és nem tudja másképp érvényesíteni az akaratát!

Ha szerinted megalázó, az a te egyéni szoc.problémád, akkor te nem csinálod, más meg majd eldönti maga. Szerintem pont annyira megalázó, mint büntiszékre ültetni, sarokba állítani, rákiabálni, elvenni a plüssét stb stb. Egy gyereket fegyelmezni kell és óriásit téved az, aki azt hiszi hogy az állandó szép beszéd, magyarázás és társai mindig célravezetőek és tökéletesen működnek. Hát nem, van amikor nem működik és senki nem papagáj, hogy folyton ismételgesse magát, se nem érzelemmentes robot, hogy minden hisztit szó nélkül tűrjön. De szerintem abszolút magánügy, hogy ki hogyan neveli a gyerekét, nem kell vele egyetérteni, de beleszólni sem..

2020. máj. 16. 14:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!