Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért hívatja magát más néven...

Miért hívatja magát más néven az 5 éves fiam? Kiborít.

Figyelt kérdés
1 hónapja az 5 éves fiam más néven szólítja/szólíttatja magát, mint ami a neve. Egy másik fiú néven. Ha a nevén hívjuk bepörög és üvölt, hogy ő nem Gábor. Azt hittem csak valami időleges hóbort, de már lassan 1 hónapja csinálja és bárki hozzászól sikít, hogy ő nem Gábor. Volt valakinek ilyen? Mit tehetnék?

2020. máj. 2. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
83%
Van egy ismerősöm aki anno xy-ként mutatkozott be nekem. Évek óta ismertem már, mikor láttam az aláírását és nem xy volt, hanem zv. Azt mondta mindig utálta a nevét, már iskolás korában is xy-ként hívták, de nem változtatja meg hivatalosan, mert nem akarja megbántani az anyját.
2020. máj. 2. 17:48
 22/80 anonim ***** válasza:
76%
Nem az apja után kapta a nevét és az zavarja, hogy ugyanaz a nevük? Én erre tippelek.
2020. máj. 2. 18:05
 23/80 anonim ***** válasza:
68%
Ja meg annyi, hogy van egy Erzsébet ismerősöm, aki Bettinek hivatva magat. Így is mutatkozik be ez a céges e-mail aláírása is. Nyilván ő is utálja az Erzsébetet, de mivel a nagymamája után kapta nem változtatta meg. Szerintem rossz dolog rákényszeríteni valakire egy nevet amit nem akar. Akkor hívd inkább addig kicsimnek vagy csibének vagy aminek szoktad a nevén kívül. Aztan vagy elfelejti vagy nem. De megprobalhatod a Gabócát, hátha az tetszik neki. Picit hasonlít csengesben a Becire.
2020. máj. 2. 18:05
 24/80 anonim válasza:
69%
Nekem van egy ismerősöm, akit pedig az anyja kezdett random Csabinak hívni. Amúgy nem Csaba, de mindenki így ismeri, ez a beceneve. Az esküvőjén a rendes nevét mondták, valaki félhangosan meg is lepődött, hogy az ki. Előfordul. Ha ő jobban szeretne Béci lenni, legyen az a beceneve. Kétlem, hogy emiatt tudathasadása lenne, de ha aggaszt beszélj egy pszichológussal.
2020. máj. 2. 18:12
 25/80 anonim ***** válasza:
73%
Engem anya mindig Rozinak hívott, pedig köze nincs a nevemhez. :D nem tudja megmagyarázni, hogy miért. Ha rosszat csináltam, akkor Rozál voltam. :D pedig szép nevem, anya is nagyon szereti, nem véletlenül adta.
2020. máj. 2. 18:31
 26/80 anonim ***** válasza:
38%
Ha nem tetszik neki a neve, akkor majd ha szépen eléri azt a kort, amikor már megváltoztathatja másra, megteszi, de addig marad ez és semmi esetre sem szólítanám egy totál más néven. 5 éves könyörgöm, nehogy már ő dirigáljon. A neve Gábor és kész, lehet síkitani, hisztizni, semmit nem érne el vele, max azt hogy büntetést kap. Azért egy 5 éves tudjon már minimálisan viselkedni és ne sikítozzon.....🤦🏽‍♀️
2020. máj. 2. 18:57
 27/80 anonim ***** válasza:
82%

Az én fiamnak is volt egy ilyen időszaka, mi elszórakoztunk rajta, a kitalált névnek sokkal komolyabb szabályokat kellett betartania. Ezen mindig annyira bosszankodott, hogy ha nem tetszett neki visszatért a saját nevéhez, és azzal próbálkozott. Igazából neki ez egy ilyen önismereti ugrás akart lenni, hogy belebújik más szerepébe (picit másképp is viselkedett olyankor). Aztán elhagyta egyik napról másikra.

Most épp egy láthatatlan dínót nevel, ráhagyjuk vagy rájátszunk, nem látunk traumatikus vagy pszichológiai gondra utaló jeleket.

5 éves.

2020. máj. 2. 18:57
 28/80 anonim ***** válasza:
64%
Volt ilyen próbálkozás. Lekevertem azzal, hogy sajnos az a név már foglalt. Maradt még a Malac és a saját neve, ezek közül lehet választani. Nem akart Malac lenni.
2020. máj. 2. 19:34
 29/80 anonim ***** válasza:
28%

Ha félsz a másik személyiségétől, kérd meg, hogy rajzolja le bécit, majd gábort.

Ha ugyanazt rajzolja, nem lesz gond.

Egyébként csak játszik/rossz dolog jut eszébe a névről. Hívd kis bogyócskának, aztán meg fog lepődni

2020. máj. 2. 20:47
 30/80 anonim ***** válasza:
64%

Ilyen korszaka az én kislányomnak is volt 4 évesen. Egyik nap azt mondta, ő Emma, de nem csináltam belőle problémát, aztán mindig ránk szólt, ha a rendes nevén hívtuk, figyelelmeztetett, hogy ő bizony Emma. Ez ment egy 3 hétig aztán váltott Abigélre, majd Lillára. Sose tudtuk, mi éppen a "neve". De mi ráhagytuk, igyekeztünk, úgy hívni, ahogy akarta.Kb Kb 2 hónapig tartott, aztán mondta, hogy jó most már megbarátkoztam a nevemmel, Dorka vagyok. (Mert en is megkerdeztem tole, miért valtoztatgatja, azt mondta nem tetszik neki mast szeretne, mondtam, hogy majd ha felnőtt kész megvaltoztathatja.)Azóta Dorka :D

6 éves most. Egyébként meg mi is szoktuk őt Lujzinak hivni, eleinte azt hittem ossze van zavarodva, mi a neve, de megbeszeltuk, tudta, hogy ez becenev.

Szóval én megpróbálnám valahogy kiszedni belőle, mi a baja a nevével,de olyan kerdeseket tennek fel,ami eldontendo, hogy ne tudja azt mondani, mert...(ettől fuggetlenul mondhatja ha nagyon durci, de hatha bevalik).Pl. hogy "nem tetszik a neved?" ,"bánt valaki miatta?"

2020. máj. 3. 01:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!