Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért hívatja magát más néven...

Miért hívatja magát más néven az 5 éves fiam? Kiborít.

Figyelt kérdés
1 hónapja az 5 éves fiam más néven szólítja/szólíttatja magát, mint ami a neve. Egy másik fiú néven. Ha a nevén hívjuk bepörög és üvölt, hogy ő nem Gábor. Azt hittem csak valami időleges hóbort, de már lassan 1 hónapja csinálja és bárki hozzászól sikít, hogy ő nem Gábor. Volt valakinek ilyen? Mit tehetnék?

2020. máj. 2. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem meg semmi "full gáz" nincs abban, hogy vizet locsolsz az 5 éves sikító gyerekre, de szerencsére nem vagyunk egyformák. A kis fenekét esetleg ne nyaljam körbe, amiért ügyesen sikítózik?! Egy ekkora gyerek ne viselkedjen már így, semmilyen helyzetben sem, főleg ne azért mert így akar érvényt szerezni az agyament hóbortjának! Anno az én lányom is próbálkozott ezzel, azt hitte majd ezzel célt ér, elmondtam hogy sürgősen fejezze be ezt a viselkedést, 2.figyelmeztetés után kapott egy pohár vizet az arcába, seperc alatt észbe kapott és felfogta, hogy ezzel semmit nem fog elérni. Nem fogok semmit milliószor elismételni, sem könyörögni, elmondom 1x, elmondom 2x, többször nem. És nem fogom egy pillanatig sem rosszul érezni magam emiatt. 🤷🏻‍♀️ Ja és ne nevezzük már ezt erőszaknak, meg terrornak...:D Túlzásba azért nem kell esni, nem agyon lett verve az a szerencsétlen gyerek, szimplán vizes lett. Ez messze van mindenféle terrortól és erőszaktól!

#52 És pontosan honnan is tudod, hogy 2 hétig fog tartani? A kérdező fia is már egy hónapja játssza ezt a hülyeséget. Miért kéne bármeddig is egy 5 éves gyerek agymenésének, miszerint teljesen más néven szólítatná magát, eleget tenni? Nem az a neve, nem is fogom úgy szólítani, nem értem ebben mi a bonyolult. Majd legközelebb is kitalál magának valami hasonlóan csodás ötletet és azt hiszi ahhoz is nagy mosollyal bólogatunk, hisz egy kis hiszti, egy kis sikítás és máris célt ér. Hát nem. Elmondani nem tudja, hogy miért akarja más néven hívatni magát, ellenben sikítózni tud. Ha erre úgy reagálok, hogy jó oké, akkor legyél Béci, majd megjegyzi, hogy ezzel a fajta viselkedéssel tud érvényesülni és a következő alkalommal is úgy akarná véghez vinni a "célját".

2020. máj. 7. 22:49
 52/80 anonim ***** válasza:
80%

Nem, nem erőszak és pont nem érdekel, hogy Nyugaton ki mit mond. Ne hasonlítsuk már például a verést össze egy pohár vízzel locsolással, mert ez elég nevetséges. És nem hideg víz alá tartottam, hanem leöntöttem egy kis vízzel.

Nem is értem amúgy, hogy veszi bárki a bátorságot, hogy beleszóljon abba, hogy a másik hogyan neveli a gyerekét 🤷🏻‍♀️ Főleg, hogy a kérdés sem ez volt. Gondolom te tipikus az az ember vagy, aki szerint a gyerekre még csak csúnyán sem lehet nézni, hangodat sem lehet felemelni, mert Úristen milyen szülő az ilyen. Hagyjuk már, de tényleg. Jó néhányan ilyen tökéletes anyuci volt a környezetünkben, akik szerint a gyerekkel mindig mindent akár 25x is meg kell beszélni, ismételni kell mindent, mint a papagáj, nem szabad büntetni, nem szabad csúnyán nézni rá, nem szabad felemelni a hangod. Érdekes mindegyik gyereke végtelenül pofátlan és neveletlen, mert tudják hogy semmi következménye nem lesz a tetteiknek.

Ha jól sejtem egyébként a főnökömért, aki számomra egy abszolút IDEGEN, nem én felelek és nem én kell embert neveljek belőle, ellenben a tulajdon gyerekemmel.... Nekem sincsenek kötélből az idegeim, én sem vagyok érzelemmentes robot, sem papagáj hogy ismét elmondjak egy olyan valamit, amit előtte már százszor megtettem. Egyszer kellett csak egy értelmetlen hiszti közepén szemközt locsolni, egyből felfogta, hogy ezzel semmire nem megy, nekem ennyit megért a dolog.

Szerintem egyébként az a gáz, hogy ismeretlenül bele akarsz okoskodni és szólni más életébe. Na ez valóban gáz.:)

2020. máj. 7. 23:05
 53/80 anonim ***** válasza:
82%

66%-os pontosan hol és legfőképpen KI kérte a te csodás nevelési tanácsaidat? Csak érdekel, mert én nem látok sehol ilyet. A kérdésre kéne válaszolni, a saját gyerekét mindenki úgy neveli, ahogy jónak látja. Én is locsoltam már le vízzel a fiam, mikor éktelen hisztit csapott le a héten már sokadjára egy hülyeség miatt, sőt a fenekére is kapott már és sarokba is lett már állítva. Na és? Kutya baja, ellenben felfogta, hogy nem fogok neki mindent 50x elismételni, sem könyörögni, sem mást. Szépen elmagyaráztam, megkértem stb stb, nem használt. Hát nekem meg nincsenek kötélből az idegeim, az vesse rám az első követ, aki életében nem csinált semmi hasonlót, nem szidta össze a gyereket, nem csapott a kezére, nem állította sarokba, nem kiabált rá vagy várni más. Könnyű más életébe beleokoskodni. Egyszerűen nem mindig használ a szép szó, ez van. Nem kell játszani a szuper liberális, tökéletes szuperanyucit, aki aztán csúnyán se néz a gyerekre.

Az meg, hogy erőszaknak nevezel egy pohár vízzel lelocsolást, az meg abszolút nonszensz. Sokkal inkább ez a gáz, meg az hogy 0 infóval és ismeretlenül akarsz más életébe beleszólni!

2020. máj. 7. 23:14
 54/80 anonim ***** válasza:
79%

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az az anyuka milyen lelki világú, aki nekiáll egy ilyen kérdésnél kötözködni tök ismeretlenül, egyetlen információ alapján, ikor a kutya nem kérdezte és nem is kérte, hogy a másik véleményét kommentálja...🤦🏻‍♀️

Tálaljuk már ki, hogy emberiség ellen elkövetett hatalmas bűn, hogy egy 5 éves gyereket, aki értelmetlen sikítózással akar célt érni, lelocsoljuk egy kis vízzel. Huu aztán, micsoda barátság, de tényleg.... A megalázás és az erőszak messze nem itt kezdődik, de örülök, hogy itt ennyi szupermami van, aki még csak csúnyán sem néz a gyerekre, mert az micsoda megalázó dolog és inkább behódolnak egy kisgyerek akaratának, jól van, ügyesek vagytok, most már ki lehet mászni a másik életéből!

2020. máj. 7. 23:26
 55/80 anonim ***** válasza:
90%

Hihetetlen, hogy minden ilyen kérdés alá jut egy-két ilyen 53-mashoz hasonló, természetesen nem a kérdésre válaszoló, megállás nélkül OFFoló szupermamci, aki aztán jól megmondja ismeretlenül, minden háttérinfó meg egyéb szükséges dolog nélkül egy vadidegennek, hogy mi a tuti és hogy kéne nevelnie a saját gyermekét. No komment. Ennek mi értélme? Te neveld úgy a saját gyereked, ahogy akarod, máséba még nem kell beleokoskodni, ez ilyen egyszerű.

Ne emlegessük már az erőszak meg megalázás, meg terror szavakat egy nyamvadt vízzel lelocsolás kapcsán. Nevetséges. Gondolom, akkor ti a hangotokat sem emelitek/emeltétek soha az életben fel, soha nem kapott büntetést a gyerek, csúnyán sem néztetek rá, hisz akkor ezen a nyakatekert "logika" mentén, ez is szörnyű megalázás és hatalmas erőszak. Ugyan már. Aki valaha nevelt gyereket, az tudja hogy nagyon jók abban, hogy a végtelenségig feszítsék a húrt, hogy mindenáron az idegeinken táncoljanak! És nem bizony, ha belefeszülsz sem vezet mindig célra az állandó szép beszéd meg magyarázás meg önmagad ismételgetése meg minden eszement ötletnek való behódolás, max azt lehet ezzel elérni, hogy magasról tojni fog rád a gyerek, mert pontosan tudja, hogy úgysem lesz semmiféle következménye annak, amit csinál, aztán majd szépen elszemtelenedik és a fejedre nő.... Hány ilyen ismerős van, aki azt hitte, majd ő megváltja a világot, aztán csak pislogtak, mikor mégsem jött be a számításuk és a gyerek egyre csak pofátlanabb és szófogadatlanabb lett.

2020. máj. 7. 23:38
 56/80 anonim ***** válasza:
76%
Na igen, ez az. Egyébként senki nem taglalta mit csinálna, szimplán megemlítettem, hogy a sikítozást hamar rövidre zárnám egy pohár vízzel, erre jött egy jó madár, aki felfújta a dolgot és pont ő állt neki taglalni ismeretlenül, hogy micsoda már-már gyerekkínzó és bántalmazó terrorista vagyok. 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Most erre mit mondjak. Vicces, ész megáll az ilyenektől.
2020. máj. 7. 23:45
 57/80 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem mindannyian a kérdésre válaszoltunk. Az én korábbi véleményemet is minősítették mások, azt gondolom, ez nem arról szól, hogy valaki idegenek nevelési módszereibe szól bele, hanem hogy egy kérdésben ütköznek az àlláspontok, és ez egy nevelési kérdés, aki leírta a saját álláspontját és kommentte az enyémet, az vállalta ezzel, hogy az övét is fogják.

Viszont sajnálom, ha bántó módon írtam vagy belelovalltam magam, nem akartam és nem akarok rosszat senkinek.

A hideg víz számomra a másik ember személyes terének indokolaan megsértése, s mint ilyen, erőszak, de nyilván nem olyan súlyú mint egy komoly verés, vagy kínzás.

De azt hiszem, ebben nem fogunk egyet érteni.

2020. máj. 8. 00:20
 58/80 anonim ***** válasza:
82%

Mad ne is haragudj, én a legelső kommentemben leírtam, hogy ÉN nem szólítanám másnéven a gyerekem, mint a neve és nyilván annak becenevei és a sikítást egy pohár vízzel rövidre zárnám, mivel a kérdező leírta hiába próbálta megtudni miért akar más nevet magának és miért nem jó ha Gábornak szólítják, egyből sikít és nem ad értelmes választ. Na már most számomra ez nem elfogadható viselkedés egy 5 évestől, amit le is írtam és mivel a békés próbálkozás ellenére is sikít, így bizony ezt egy pohár vízzel rövidre is zárnám. Az ugyanis egyből kizökkenti a hisztiből, illetve tán még fel is fogja, hogy az effajta magatartással a világon semmit nem ér el. Erre jöttél te, rögtön a kommentem alá, hogy de te ezt nem érted, miért kéne úgy szólítani egy gyereket, ahogy ő nem akarja. Mivel nekem szegezted a kérdést válaszoltam. Jelzem, már itt szembementél a ne a válaszra reagálj szabálynak, de mindegy. Aztán kis idő eltelt és úgy gondoltad betámadsz a vízzel locsolással is, hogy ez erőszak és bántalmazás, ami azontúl hogy hülyeség, még csak nem is igaz, te mégis ISMERETLENÜL egy erőszakos, bántalmazó, effektív szaranyának állítottál be és kötötted az ebet a karóhoz, aztán meg csodálkozol, ha nem hagyom szó nélkül, hogy egy vadidegen egyetlen infofoszlány alapján akarjon megítélni. Vicces tényleg, hogy mindezek után neked áll feljebb.

Oké, te szólítanád tök más néven a gyereked, csak mert az az aktuális heppje, te bajod. Oké, nem öntenél rá vizet, mert az szörnyű bűntett, jó, te dolgod. Én viszont nem szólítanam más néven és leönteném egy kis vízzel, ha nem hagyja abba a sikítást, ennyi. Te így csinálnád, én amúgy. Miért nem lehet ezt elfogadni?? Miért kell egyből minősíteni a másikat? Ez az, amit nem vagyok képes felfogni. De érdekelne, hogy akkor szerinted a gyerek leszidása, a rákiabálás, a büntiszék, a sarokba állítás és társai, mind mind erőszakos tettek és aki bármelyikkel is él, az bántalmazza a gyerekét?? Szóval akkor a szülők 99%-a erőszakos, bántalmazó szülő, mivel legalább egyszer az életben valamelyikkel biztos élt már mindegyik anyuka/apuka. Érdekes egy felfogás...

2020. máj. 8. 18:24
 59/80 anonim ***** válasza:
33%

Azzal a kommunikációs trükkel nem tudok mit kezdeni, hogy ha leírom a véleményem, az szerinted beleszólás, írsz hosszan arról, milyen szemét beleszóló vagyok, majd leírod a Te véleményedet. Én tényleg szívesen beszélgetek erről, de így nem megy. Nem minősítettem senkit, a hisztiben való megszégyenítésről több pszichológiai oldalon is írják, hogy káros, ezt írtam en is, de Rólad vagy másról, mint személyről semmit.

Nem az volt azelső kommentem, amit mondasz, már fentebb írtam egy hosszabbat, és nem direkt a Tied alá akartam a másodikat. 72-es konkrétan idéz egy váladzolót, nem engem és reagál rá. Most ez nem beleszólás? Szerintem amúgy nem, de utána az enyém mért az? Ez így nagyon zavaró. A válaszok jelentgetése végképp.

2020. máj. 8. 18:43
 60/80 anonim ***** válasza:
76%

Én egyáltalán nem akartam erről beszélgetni, szimplán leírtam mit tennék én és abszolút nem kértem senki magánvéleményét az én nevelési elveimről, tehát feleslegesnek érzem ezt az egész hacacárét. Én se tudok mit kezdeni azzal, hogy normálisan leírtam a válaszom és kioktatnak, hogy milyen gáz vagyok már, mert ez erőszak blabla. Sok mindent írnak azokon a pszichológiai oldalakon, többek között azt is, hogy nagyjából csúnyán se szabad a gyerekre ránézni meg kerülni kell minden nemű büntetést, szidást, mert hát az milyen csúnya dolog, aztán a valóság meg az, hogy nem lehet mindent tankönyvszerűen csinálni. És kutya baja nem lesz a gyereknek attól, hogy 1-2x lelocsolják vízzel vagy racsapnak a kezére vagy sarokba állítják. Engem nem érdekel ki hogyan neveli a gyerekét, de amíg én sem szólok bele máséba, addig ezt fordítva is elvárom, de azt minimum, hogy ne legyek már mindenféle gáz, a gyerekét bántalmazó és megszégyenítő anyának lehordva, pusztán mert néhányan nem értenek ezzel egyet. Mégha azt írtam volna, hogy jól agyon kell ütni a gyereket és hirdetem hogy ez milyen jó, akkor azt mondom oké, beszólnak hogy ez gáz, de azért ne csináljunk már bolhából elefántot.

De jelzem még egyszer, hangyafickónyit sem izgat, hogy ki szerint gáz meg nem és melyik pszichológus oldal szerint minek minősül a vízzel locsolás, tehát számomra felfoghatatlan, hogy miért kell oldalak óta ezen pörögni és ismételgetni, mikor úgy sem fogsz meggyőzni. Elég volt 1x is, sőt még az is sok volt.

2020. máj. 8. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!