Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónők ti haragszotok azért...

Óvónők ti haragszotok azért ha olyan szülő járatja nyáron is óvodába a gyerekét,akinek nem lenne muszáj, pl. Gyesen van otthon?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, ahol eléggé, azért pedig főleg ha esetleg zárás alatt másik oviba járatják ügyeletbe. És igaz, hogy nyáron nem illik járatni Gyesen lévőként a gyereket semelyik időszakban a 2,5 hónap alatt?
febr. 13. 05:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
70%
60, Itt még mindig szünetről van szó és nem a kötelező 4 órás oviról vagy mire érted ezt? :D Senki nem azon véleményezik itt, hogy a gyerek ne járjon oviba.
febr. 15. 12:45
 62/65 anonim ***** válasza:
19%

58: Az óvoda miért félrerakás? Miért az a hozzáállás, hogy rossz a gyereknek, hogy biztosan rosszul érzi magát? A mienk például szereti. Betegség miatt hosszabbra nyúlt a téli szünet, a 3. héten már kérdezgette, mikor mehet oviba. Ez már az a kor, amikor játszana a kortársakkal, akár többel is. Igen, el lehet vinni játszótérre, aztán vagy vannak ott vagy nincsenek. Másfél évet itthon voltam egyszerre a két kicsivel és egyik sem a szobanövény kategória. A kisebbikkel az első 4 hónap * kemény volt és azóta sem egyszerű eset. A nagy meg állati pörgős. Akkor is meg tudtam oldani, most is meg tudom. Ezt le is írtam. De nem tudok helyettesíteni egy tucatnyi 4 évest, ezért nem érint rosszul, ha egy idő után már hiányolja az óvodát. Az a néhány oviszüneti hét meg nagyon nem néhány hét: az óvodai 1 hónapos záráson kívül ügyelet vagy az összes iskolaszüneti napon, ezen kívül most lesz az 5. nevelés nélküli munkanap, de ha sok dolgozó hiányzik vagy sok a beteg gyerek, akkor is kérik, hogy ne vigyük, persze ha a mi gyerekünk beteg, akkor sem megy. Szeptember óta ilyen-olyan okból a munkanapok legalább harmadában nem volt bent. Ami reális, mert az év legalább negyede konkrétan szünet. De sokadjára mondom: mi megoldjuk. De teljesen megértem, ha más nem tudja vagy akarja, ezért viszi.

59: Értő olvasás! Szerencsére mi meg tudjuk oldani, hogy ne menjen szünetben. Más nem ilyen szerencsés. Egyébként én nem hobbizok, barátnőzök (bár lenne időm ezekre!), csak otthonról dolgozom. De ezt a drága ítélkezők nem tudják, nem is tartozik rájuk.

febr. 15. 13:12
 63/65 anonim ***** válasza:
28%
Ennél több szünet lesz iskolában 62-es. Azt, hogy otthonról dolgozol ne hasonlítsd már ahhoz amúgy, ahol szó szerint teher a gyerek.
febr. 15. 13:52
 64/65 anonim ***** válasza:
92%
Mivel az óvónőket szólítottad meg a kérdésedben, válaszolok. Nem, nem haragszom, azt tartom inkább furcsának, ha egész nyáron ott van a gyermek, hiszen a " szabadság",-lazítás, a kötetlenebb tevékenység neki is jár. Már az előző válaszadók is írták, hogy az óvodában bizony vannak szabályok, egyszerre ülünk le enni, akkor megyünk az udvarra, amikor mindenki elkészült-és még sorolhatnám. Nyilván egész nyáron nagyon hiányoznának a kis barátok-én mindig valami köztes megoldást szoktam javasolni (pl ebéd utánig jöjjön, vagy pár hétre) Ez egyébként gyerekfüggő, hiszen valaki nehezen viseli, hogy nem a saját pedagógusával van-valakit motiválnak az új ingerek. Megmondom őszintén, az összevonásokat én sem szeretem, hiszen azokat a gyerekeket nem ismerem úgy mint a "sajátjaimat", akikhez már megvan az a bizonyos kulcs, hiszen más menetrend szerint működik minden csoport.
febr. 15. 14:03
 65/65 anonim ***** válasza:
100%
60as az más ha anya dolgoznik és nem tud velel lenni, és más ha otthon van, tudna csak nem akar. De ezt te úgyse fogod megérteni, és az ilyen szülők gyerekeinek tényleg jobb lenne az év 365 napján a közösségbe ahol nem teher
febr. 15. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!