Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónők ti haragszotok azért...

Óvónők ti haragszotok azért ha olyan szülő járatja nyáron is óvodába a gyerekét,akinek nem lenne muszáj, pl. Gyesen van otthon?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, ahol eléggé, azért pedig főleg ha esetleg zárás alatt másik oviba járatják ügyeletbe. És igaz, hogy nyáron nem illik járatni Gyesen lévőként a gyereket semelyik időszakban a 2,5 hónap alatt?
febr. 13. 05:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
73%
9, hetekig nincs óvónős kérdés, most egy nap alatt a náthás, sárdobálós, karmolós meg ez. Én meg nem hiszek a véletlenekben.
febr. 13. 07:38
 12/65 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem gusztustalan, ha otthon van egy anya, de lepasszolja a nagyobbat, amikor csak teheti.
febr. 13. 07:43
 13/65 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk az óvónöknek reggel 6:30-tól délután 6-ig van munkaideje (ezért van délelöttös meg délutános beosztás), ez idö alatt a gyerekek ott lehetnek minden probléma nélkül.

Az óvónö dolga a gyerekeket ellátni, semmiféle joga nincs azzal foglalkozni, hogy a szülö éppen aznap dolgozik otthon van vagy mit csinál, ehhez semmi köze.

febr. 13. 07:43
 14/65 anonim ***** válasza:
39%

12-es: megint egy olyan ostoba lény, akinek fogalma sincs a gyerekekröl.

Elöször is, ha a gyereket felvették óvodába, akkor a szülönek joga van odavinni.

Másodszor a gyerek nem lepasszolva van, hanem közösségben, amire minden gyereknek szüksége van, fontos, hogy sokat legyen hasonló korú gyerekek között ahhoz, hogy normálisan tudjon szocializálódni.

Harmadszor az otthon lévö szülönek egy csomó elvégzendöje van, ami közben eleve nem tud a gyerekkel foglalkozni, otthon utatkozna, az oviban meg jól érzi magát. Amikor meg hazaviszik, attól kezve a szülövel tud töltelni idöt, nem csak ott lenni a lakásban.

febr. 13. 07:47
 15/65 anonim ***** válasza:
76%

14

Ugyan nem a 12. vagyok, de reagálnék a kommentedre.

Valóban, az ovodas gyereknek joga van oviba járni, sőt, a törvény szerint kötelező is: a nevelési év minden nevelési napján 4 órában köteles résztvenni a foglalkozásokon.Ez általában 8 és 12 között van, ugye, miközben az átlag gyerek marad ebéd után is aludni, vagy még tovább.

A közösség nagyszerű dolog. Te a munkahelyeden is közösségben vagy. A munkahelyeden, amit te választottál magadnak. Az ovisnak szinten te választod. Gondolom van szabadnapod is, ha dolgozol. Az ovisnak ez a hétvége. Szabadsagod is van, amikor nem kell dolgoznod: az ovisnak ez az ovi szünet, többek között q nyariszunet. Azzal, ha valaki nyáron oviba viszi a gyereket, konkrétan elveszi tőle a szünetet. Biztos te is örülnél, ha a főnököd úgy döntene, tudod mit, idén nem lesz szabadsagod, vagy a 3 het helyett csak 1 het lesz.

A szülő vállal gyereket. Ő dönt arról, hogy egy lesz, vagy 3. Az, hogy ő nem képes a háztartási feladatokat ellatni úgy, hogy 2 gyerek van otthon, az az ő problémája, ő döntött úgy, hogy kell a második is. Márpedig akinek nem megy a sima háztartási munka két gyerek mellett, annak nem kellett volna két gyereket vállalni.

Az meg, hogy óvoda után majd időt tölt a szülővel, hm, vagy igen, vagy nem.

febr. 13. 07:57
 16/65 anonim ***** válasza:
22%

A gond csak az, hogy a gyereknek az ovi NEM munkahely, hanem szórakozás.

Sokkal érdekesebb több gyerekkel együtt játszani, mint otthon ülni a lakásban a nap nagy részében.

De ha erröl még nem hallottál, akkor igennagy bajok vannak veled. Nekem minden gyerekem akakor volt elkeseredve, ha nem tudott valamiért oviba menni, mert pl. beteg volt.

febr. 13. 08:01
 17/65 anonim ***** válasza:
80%

14#

Ne röhögtess már ezt te sem gondolod komolyan:)

Ezek mind mind olyan kifogások amiket a magad fajta èrtsd aki szabadulna a gyerekètől mert eszèbe nincs vele minősègi időt tölteni foglalkozni vele jó lesz az 5 után amikor mar csak vacsora kell neki meg alvás van mind ezeket toljàtok: ezèrt van az ovi, közössègben van , anyànak sok dolga van otthon….

Ne àltasd magad aki mèg akkor is viszi oviba a gyereket amikor ügyelet van ( gondolom ez vagy te) az szabadul a gyerekètől

febr. 13. 08:04
 18/65 anonim ***** válasza:
80%

"A gond csak az, hogy a gyereknek az ovi NEM munkahely, hanem szórakozás."

A gond csak az, hogy nem így van. A gyereknek az ovi bizony munkahely. Az oviban az óvónő a főnöke, az osztja be az idejét, dönti el, hogy mit csináljon. Az oviban szabályok vannak, mások, mint otthon.

De ha erröl még nem hallottál, akkor igen nagy bajok vannak veled. Az, hogy neked minden gyereked akkor volt elkeseredve, ha nem tudott valamiért oviba menni, mert pl. beteg volt annyit jelent, hogy unalmas vagy, nem tudod, vagy simán csak nem akarod őket lefoglalni

febr. 13. 08:07
 19/65 anonim ***** válasza:
65%

“ Nekem minden gyerekem akakor volt elkeseredve, ha nem tudott valamiért oviba menni, mert pl. beteg volt.”

Ez pontosan annyit jelent, hogy otthon rosszabb veled mint az oviban. Ennek semmi köze a gyerektàrsasàghoz .

Vond le a következtetèst

febr. 13. 08:29
 20/65 anonim ***** válasza:
59%

"egy gyermekszerető embernek kevésbé érthető, hogy miért nem lehet otthon a nagy is, amikor anyuka a picivel úgyis otthon van."

Én ezt amúgy nem értem. Az én gyerekem otthon volt 3,5 éves koráig, mert kistesójával voltam otthon, így nyilván bölcsibe nem mehetett, de nem azt láttam, hogy az olyan hú de jó dolog, hogy egész nap velem meg egy kisbabával volt.

Egyszerűen nem voltunk neki olyan társaság, mint most az oviban a kis barátai, pedig játszottunk, a kertbe mentünk, játszótérre is, de mindig egyedül volt, mert kb. minden vele egykorú oviba járt meg bölcsibe. Unatkozott, ezért rosszalkodott, vergődött. De nekem igenis el kellett látnom a kistestvérét, várni kellett, ha szoptattam, altattam, pelenkáztam, bármi, mellette azért ott volt a háztartás, mosni-főzni.

Szóval nem hiszem, hogy egy óvodásnak jobb otthon unatkozni, mint elmenni pl. fél napra oviba, addig az anyja megcsinálja a dolgait, kicsit esetleg egyedül is tud lenni fél órát énidőzni valamikor, és akkor feltöltödve van a gyerekével, mikor az hazamegy.

Most nyáron már nem kérdes, hogy megy majd ügyeletbe, bár a kicsi még otthon van, de dolgozok már mellettük, azt nem tudom csinálni, ha mindketten itthon vannak, így menni fog. De nem is tudom elképzelni, hogy 2,5 hónapig be unatkozna itthon, mert leülök én vele legózni, gyurmázni, játszani, de hadd legyek már őszinte, nekem kva unalmas mindennap 2 órát legózni meg huszadjára eljátszani, hogy én vagyok a boltos, így igencsak unalmasabb ezeket velem csinálni, mint vele egykorú gyerekekkel, akik fáradhatatlanul játszanak meg szaladgálnak vele.

febr. 13. 08:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!