Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megbeszélitek otthon a gyerekk...

Megbeszélitek otthon a gyerekkel, hogy az oviban ne játszon a "rossz" gyerekkel? Aggódtok, hogy eltanulja a rosszat, a rossz magatartást, a rossz viselkedést, hisztit, rugdosódást?

Figyelt kérdés
Mit csináljak, ha a kislányom a csoportban a "rossz fiúkkal" játszik? 11 fiú és 6 kislány van a csoportban. Van egy kedves, csendes kislány, akit tavalyról már ismer. Szeret vele is játszani, a legjobb barát állítólag ő, de ez a kislány sokat hiányzik, mert beteg, vagy korán viszik haza. Akkor a lányom megtalálja a rosszakat.
ma 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha nem játszik vele, akkor is átveszi a hülyeségeket.
ma 09:25
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Először a rossz, mint fogalom tisztázása kellene.
ma 09:28
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Inkább azt beszéljétek meg, hogy te mit gondolsz arról, amit ezek a gyerekek csinálnak. Miért találod rossznak. Ha megtanítod neki az értékrended, akkor természetesen is kerülni fogja az ilyen társaságot. Szerintem egy gyereket megbélyegezni, hogy ő rossz, őt ki kell rekeszteni, nem egy jó példa. Azt tanulja meg, hogy pl. bántani másokat nem szabad. Egy olyan emberrel nem akarok játszani, aki így bánik másokkal. Ha rendesen viselkedne az a kisgyerek, akkor játszanék vele is. Viselkedés mintákat ítéljen el, ne konkrét emberektől tiltsd el, abból hosszú távon nem tanul. Értem, hogy ezt nem könnyű elmagyarázni egy ovisnak, de én akkor is inkább effelé próbálkoznék.
ma 09:46
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk például van olyan gyerek a csoportban aki csúnyán beszél. Szokott sajnos a kisfiam vele játszani és már tanult is el tőle csúnya szavakat. De nem mondok olyat, hogy ne játszon vele, nem kiközösítésre akarom tanítani, hanem magát a rossz viselkedési mintát beszélem meg vele itthon, hogy ilyet nem szabad mondani, hogy kell viselkedni...stb az életben még nagyon sok ,,rossz" gyerekkel fog találkozni, nem lehet mindenkit kiiktatni, a lényeg hogy az ő értékrendje legyen a helyén, tudjon különbséget tenni rossz és jó viselkedés között.
ma 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem az gáz, hogy ezt az értékrendet akarod átadni a gyereknek. Nem rosszak, hanem elevenebbek. Én csak azzal nem engedem aki fizikailag bántja. Eltanulni így is elfog sokmindent.
ma 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Elmondom hogy az rossz viselkedés amit csinál, de nem minősítem a gyereket és nem tiltom. Nálunk most köpköd a gyerek. El is mondta hogy kitől tanulta. Elmondtam sokszor hogy az butaság köpködni, hogy ő ügyes nagy fiú és azok nem köpködnek.
ma 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Én kénytelen voltam őszintén átadni az értékrende(me)t már korán...

Sajnos itt sok a cigány, sok az olyan gyerek,akivel egyáltalán nem foglalkoznak otthon. De annyira sem,hogy legalább azt tudja a kedves anyuka,hogy melyik csoportba jár a gyereke (kis,középső vagy nagy...).

Én elmondtam az én gyerekemnek,hogy ezeket a gyerekeket kerülje el. A saját és a cuccai/ játékai biztonsága érdekében.

De nálunk ez inkább a játszótéren okozott problémát, meg most az iskolában mérsékelten.

Sokszor szoktunk róla beszélgetni itthon, hogy miért rosszak ezek a gyerekek,miért lopnak...

Volt olyan, hogy csak kipakolta a homokozó játékait a homokba a játszótéren, 5 perc múlva a fele nem volt meg.

Úgyhogy mostmár tudatosan kerüli őket ő is.

Muszáj idejében megtanulnia,mert errefelé ez így működik. Akár tetszik egyeseknek,akár nem. Lehet ideköltözni és bájologni nekik!

ma 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!