Megbeszélitek otthon a gyerekkel, hogy az oviban ne játszon a "rossz" gyerekkel? Aggódtok, hogy eltanulja a rosszat, a rossz magatartást, a rossz viselkedést, hisztit, rugdosódást?
Én kénytelen voltam őszintén átadni az értékrende(me)t már korán...
Sajnos itt sok a cigány, sok az olyan gyerek,akivel egyáltalán nem foglalkoznak otthon. De annyira sem,hogy legalább azt tudja a kedves anyuka,hogy melyik csoportba jár a gyereke (kis,középső vagy nagy...).
Én elmondtam az én gyerekemnek,hogy ezeket a gyerekeket kerülje el. A saját és a cuccai/ játékai biztonsága érdekében.
De nálunk ez inkább a játszótéren okozott problémát, meg most az iskolában mérsékelten.
Sokszor szoktunk róla beszélgetni itthon, hogy miért rosszak ezek a gyerekek,miért lopnak...
Volt olyan, hogy csak kipakolta a homokozó játékait a homokba a játszótéren, 5 perc múlva a fele nem volt meg.
Úgyhogy mostmár tudatosan kerüli őket ő is.
Muszáj idejében megtanulnia,mert errefelé ez így működik. Akár tetszik egyeseknek,akár nem. Lehet ideköltözni és bájologni nekik!
Én is ebben vagyok most, hogy lehetne kezelni ezt a helyzetet. Egy eleven és akaratos, de okos, kedves fiam van, akit igyekszem normálisan nevelni.
A szeptemberi ovikezdés óta viszont egyre nagyobb hülyeségeket hoz haza, plusz van egy kisfiú itt az utcánkban pár házzal arrébb, akivel sokat játszott eddig us együtt, de azon a gyereken már nagyon kijön, hogy neveletlen, rossz. Tényleg neveletlen, hát látom, hogy a szülei bar normalisak, nem látjak a problémat es nincs bennük semmi következetesség, hatarozottság, minden rosszaságot ráhagynak a gyerekre.
Aki így köpköd, csúnyán beszél, lökdösődik. Nem is szoktuk már kihívni más anyukakkal játszani ezt a kisfiút, mert mindig ő balhézik, senki nem szeretné emiatt, ha a gyereke vele barátkozna. De az oviban is vannak ilyenek, ugy jön haza sokszor a gyerekem, hogy az udvaron durva dolgokat mondtak neki, XY bele akart nyúlni a szemébe, a masik csapkod, stb.
Én mindig elmondom, hogy ilyen nem csinálunk, butaság és nem kap majd semmit karacsonyra, aki így viselkedik, stb. De látom pl. hogy az én normalis gyerekem is kifordul magából, elkezd csúnyán viselkedni, ha pl. ezzel a fent említett kisfiúval van.
Gondolkodom, hogy lehet ezr kezelni.
Nagyon "okos" szülők vagytok "gratulálni " tudok nektek!
Már most ovis korban megtanítjátok hogy más gyereket KI KELL REKESZTENI!
"Bölcs" anyukák és ti kepzelitek magatokat a legokosabbnak , pedig ti vagytok a legprimitívebbek. Rassziszták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!