Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megbeszélitek otthon a gyerekk...

Megbeszélitek otthon a gyerekkel, hogy az oviban ne játszon a "rossz" gyerekkel? Aggódtok, hogy eltanulja a rosszat, a rossz magatartást, a rossz viselkedést, hisztit, rugdosódást?

Figyelt kérdés
Mit csináljak, ha a kislányom a csoportban a "rossz fiúkkal" játszik? 11 fiú és 6 kislány van a csoportban. Van egy kedves, csendes kislány, akit tavalyról már ismer. Szeret vele is játszani, a legjobb barát állítólag ő, de ez a kislány sokat hiányzik, mert beteg, vagy korán viszik haza. Akkor a lányom megtalálja a rosszakat.
dec. 19. 09:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%

Hogy választ is adjak:

Én úgy nevelem hogy nem szabad csúnyan beszélni, akkor is ha más úgy beszél.

Tanítom arra hogy azokkal is játszom akivel más nem játszik vagy aki egyedül van. Stb.mindig is utáltam amikor más gyereket kinéztek.

Nem tudjátok micsoda kárt okoztak ezzel a ti gyereketekben is mert úgy fog viselkedni, (de ebben rátok fog hasonlítani,hogy önző legyen) és a másik gyerekben is.

dec. 20. 17:13
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jaj szegény kis kirekesztett verekedő, káromkodó, köpködő ocsmány puja, amelyik ellopkodja rendszeresen a többi gyerek holmiját, belezabál a többiek ételébe, kiszedi a kezükből a játékot. Jaj szeretgetni kell meg nehogy tiltsad tőle a gyereket, hát mi lesz vele. Semmi. Legalább a tied megtanulja, hogy az ilyenekre magány vár és elrettentő példa lesz belőlük.

Nálunk is van ilyen gyerek, én direkt kértem, hogy ne abba a csoportba rakják a fiamat, amelyikben ez a kölyök lesz. Az anyja inkább a piás pasija után koslat, a mama meg hiába próbálkozik rendre utasítani a gyereket, szarik a fejére. Sajnos az udvaron így is összefutnak, olyankor keresi a fiamat, káromkodik rá, verekedni akar vele, megharapná. Több alkalommal is arra mentem be az oviba, hogy a fiam zsákjában kotorászik, veszi ki belőle a dolgokat, neki tetsző játékot, ruhákat. Az anyját is rajtakaptam egyszer, iszonyatos balhé lett belőle, a tanker felügyeletéig mentem az üggyel.

Megtanítottam a fiamnak, hogy az ilyeneket küldje el maga mellől és mondja meg, hogy csak akkor hajlandó játszani vele, ha nem bántja és nem rosszalkodik vele.

Mondjuk az én fiam is megéri a pénzét, mert igen sokáig kell piszkálni, nagyon sokszor türelmesen visszamondja, hogy hagyják békén, arrébb is megy, aztán egyszer meg üt. Persze az óvónők egy darabig csak ennyit láttak, hogy a fiam ütött. Aztán amikor a fiam elmagyarázza, akkor nyer értelmet a szitu itthon.

Maga a viselkedés a tiltandó és arra kell felhívni a figyelmet, azt kell neki elmondani, hogy vonja ki magát az így viselkedők köréből.

dec. 21. 22:11
 13/14 anonim ***** válasza:
46%

10!

Küldjek vagy 20-30-at az otthonodba? Hamar lemondanál róluk te is,nyugodj meg!

dec. 21. 23:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is arra tanítottam a gyerekeim, hogy ha a másik rosszalkodik, bántja, rondán beszél, ne utánozza, hanem legyen ő az okosabb és szóljon rá, hogy hagyja abba, különben nem játszik vele. Játszótéren láttam is, hogy alkalmazza és hatásos :) A másik legtöbbször abbahagyta és normálisan játszottak tovább. Később is simán tudtak a problémás meg a népszerű gyerekekkel is mindig barátkozni.
jan. 2. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!