Merjek így munkába állni? Jövőre oviba megy a lányom, a fiam iskolás 9 éves. Ha megbetegszik bármelyik gyerek nekem kellesz velük otthon maradni. Mivel a férjem keresete a főbevételünk, kamionos amúgy se tudna azonnal haza jönni mivel európa szerte
Szeretnék dolgozni. Ahová elmentem felmérni a terepet sajnos eléggé "savanyú" megkeseredett személyek voltak, ilyenekkel egész nap együttlenni embert próbáló dolog.
A férjem is örül, hogy még otthon vagyok. Fontos személynek érzi magát, hogy ő a családfenntartó. Otthon én kerestem többet.
Ha megeltek, en nem mennek vissza igy, hogy a ferjed nem mozdithato.
Mi felvaltva vagyunk otthon a gyerekkel es meg igy is nehez, annyit beteg, bar o bolcsis, de szerintem ovi is hasonlo.
Szerintem meg pont nem érdemes egy egyébként elfogadható munkahelyet azért "leamortizálnia", mert a gyereke sokat betegeskedik, és onnan majd kirúgják. Ahonnan emiatt kirúgnak, oda 10 éven belül biztos nem vesznek vissza. Ha meg 1-2 évvel később mennél oda, netán kezelhető maradna a hiányzásaid mértéke és meg tudnál ott maradni hosszabb távon. Nem mindegy.
Nincs mindenhol X db cég a közelben, hogy ha egyiktől kirúgják, majd megy a kérdező a másikhoz.
Sokan vannak ebben a helyzetben, hogy nem számíthatnak senkire. A nagyszülők többsége még dolgozik, mikor az unokák kicsik és szükség lenne a segítségükre.
Akkor ennyi erővel senki nem dolgozna, akinek kisgyereke van.
A munkáltató mérlegeli a felvétel során, hogy kisgyerekeid vannak. Számol vele, hogy olykor betegek lesznek és te szabira vagy táppénzre fogsz menni emiatt.
Ennem tekintetében dönt arról, hogy alkalmaz vagy sem.
Egyébként, ha a korábbi munkahelyedre mennél vissza dolgozni még azt is kérhetnéd, hogy a gyereked 4 éves koráig részmunkaidőben dolgozhass. A munkáltató köteles lenne ezt is biztosítani. Pont emiatt van ez a lehetőség, mert számolnak vele, hogy az elején sok a betegeskedés. Szóval nem kell ettől betojni. :)
Persze van olyan munkahely, ahol húzogatják a szájukat emiatt, de amint írtam, a felvételnél minden ép eszű munkáltató számol ezzel a problémával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!