Mennyi gyerektartást kellene fizetnem kb, ha kamionosként, német bejelentett munkahelyen 450ezer a nettóm?
Mennyivel szeretnéd segíteni a gyereked? Mennyit engedhetsz meg magadnak?
Szerintem ebből 100 ezret simán lehetne fizetni. Mármint én ennyit gondolnék ebből, úgy, hogy nekem se okozna hiányt. És 100 ezer forint már szép összeg, amiből sok mindent megkaphat a gyerek. Nem tárgyi dolgokra gondolok, hanem egészséges táplálkozás, hobbi, sport, stb.
Persze az nehéz, hogy nem te döntöd el, hogy mire fordítja az anyuka. Van ilyen gond? Vagy miért kérdezted meg ezt? Ha van, akkor adj egy bíróságilag megítélt minimum összeget. És te közvetlenül vegyél, fizess a gyereknek azt, amit fontosnak tartasz.
Persze utolsó, csak a kérdés, hogy anyuka is a gyerekre költené-e.
Én a kérdező helyében az előírt gyerektartást fizetném, az extra rá szánt összeget pedig egy külön számlára küldeném neki vagy személyesen adnám át.
Hány éves a gyerek? Anyuka tud-e már mellette dolgozni? Ha tud, kb mennyi a havi bevétele? Ebből milyen életszínvonalat tud biztosítani a gyereknek? Eddig milyen életszínvonalon élt a gyerek? Mennyiben tér el a kettő?
Válaszold meg ezeket a kérdéseket és akkor kb kijön.
1. Még nem váltunk el, de úgy néz ki, hogy hamarosan, mert ő állítólag 8 éve utál.
2. 200ezret akar követelni.
3. 11 és 13 évesek.
4. Most dolgozik, 100at keres, de el akar költözni.
5. Én egy fix "minimumot" akarok elérni, és mellette mindent megadni a gyerekeknek, de nem kp-ban, hanem személyesen, együtt menni vásárolni, kirándulni... stb.
Nehogy műkörömre és egyebekre menjen el.
Vagyis a feleséged havi 200 ezret akar a két gyerekre költeni? Milyen nemes gesztus tőle. Ebből a pénzből gondolom fejenként min. 5 különböző tevékenységre akarja járatni a gyerekeket rendszeresen. Én ezt nőként kissé soknak gondolom, vagy levázolta hogy mégis miért akar ennyit? Mert ha mondjuk a gyerekeknek lenne külön számlája és oda akarna nekik pénzt gyűjteni, amihez persze majd csak ők férhetnek hozzá, akkor megérteném, bár nyilván ez esetben te magad is át tudnád utalni, nem kellene külön eljuttatni anyuhoz a pénzt.
Kérdező, én a helyedben azért beszélnék egy ügyvéddel, hogy mégis mire is lehet számítani ill. mik a lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!