Ki tud ajánlani külföldön dolgozó számára családi pótlék elintézésére hozzáértő szakembert, ügyvédet?
Januárt óta külföldi cégnél dolgozom kamionsofőrként. Ez egy osztrák firma, de papíron Csehországban vagyok bejelentve. Mint kiderült, a cseh családi pótlék nem kevéssel több, mint a hazai, annak többszöröse. Ezt szeretném valahogy megigényelni. Négyen dolgozunk magyarok a cégnél, próbálkoztunk már sok mindennel, beszélünk angolul, németül - csehül persze nem - levelezgettünk, feleségeink is rajta vannak odahaza az ügyön, de mégis körbe - körben járunk, eredmény nélkül.
Nagyon megköszönném, aki tudna ajánlani olyan szakembert, ügyvédet aki végi tudja zongorázni ezt a folyamatot, mert mi - EU ide vagy oda - elvesztünk benne, annak ellenére is, hogy még az Államkincstárnál is van ismeretségünk.
Elméletileg a különbözetet fel tudod venni.
Érdemes olyan céggel felvenni a kapcsolatot, aki adóvisszatérítéssel foglalkozik.
A férjem Ausztriában fog dolgozni, és info Ausztria-val vettük fel a kapcsolatot, akik tájékoztattak erről
"Családi pótlék abban az országba jár, ahol élsz.Nem a fizetés után adják, hanem az ország törvényei szerint."
Nem így van, a különbözetet meg lehet igényelni, ahogy írták is. A magyar családi pótlék olyan 12 ezer akármennyi, a cseh - ha jók az értesüléseim - 60 ezer körüli. Ezért már érdemes utánajárni.
Köszönöm az eddigieket, olyan valakire lenne szükségem, aki hivatásszerűen intéz ilyesmit - vagy tud ajánlani olyat aki ért ehhez - mert mi elvesztünk benne. Feleségem ugyan irodai ügyekben járatos, de én már egy hitelszerződésbe is belezavarodok, rá sem érek, folyton úton vagyok. Inkább fizetnék valakinek, csak intézze el tokkal - vonóval ezt a processzust. Éljünk a lehetőségekkel, ha már van ez a nyavalyás EU.
ha Csehországba megy az adód, a csehektől kell a különbözetet igényelned az ottani jogosult intézettől kapott(vagy netről letöltött)formanyomtatványukat ki kell tölteni, akár postán feladni és kész.
a bérpapírod is csehül van...?
alkalmazottként vagy bejelentve, vagy egyéni vállalkozóként? ha az utóbbi ki csinálja a könyvelést?
csehekhez fizeted a TB-t...?
Alkalmazott vagyok, ott fizetek adót, van cseh TB kártyám, bérpapír csehül van.
A feleségem letöltött egy bizonyos formanyomtatványt, még nem küldtük el, nem is egyszerű kitölteni, ékes cseh nyelven van. Egy magyar kollégám már elküldte, de még nem kapott választ. Elképzelhető - e, hogy csatolni kell hozzá még valamilyen papírt?
akkor az osztrákok voltaképp csak a bérpapírt továbbítják neked a csehektől?
vagy ha szabit akarsz, kinek kell szólni? azt az illetőt meglehetne kérni, hogy kérjen a csehektől neked csalási foranyomit, meg segítsen kitölteni, meg küldje vissza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!