Nagyon ciki ha óvodás a gyerekem és nem dolgozom? Annyira szégyellem, más anyuka aki nem dolgozik mit csinál/tok otthon? Megjegyzem: dolgoztam és bolcsis volt a gyerekem de elveszítettem a munkám, nagyon jó állásom volt a többi lent:
Nagyon jó/jól fizetett munkahelyem volt, de már nincs lehetőségem ugyanolyan jóra szert tenni.
Most nem tudom hol helyezkedjek el, félek hogy nem vagyok elég képzett, nem fognak felvenni, már nagyon sokféle képzést csináltam..
Anyukák akik otthon vannak mi a célotok , tervetek?
Gondolkodtam azon hogy váltok és üzletben helyezkedek el, de nem tudom milyen munkahely lenne igazán jó kisgyermekes anyukának ..
van valamilyen képzés amit viszonylag hamar ki lehet tanulni és el lehet vele "jól" helyezkedni?
1# hány gyereked van?
Nem akarsz majd elhelyezkedni?
A második gyerek után én sem mentem vissza.
Igaz besegítek a családi vállalkozásba de az nem több napi 2 óránál.
A többi időben főzök, takarítok, kimegyek a kertbe, viszek ebédet a munkásoknak ha nincs idejük elmenni érte (nálunk minden nap kapnak egy menüt)
A nagyobb heti 4-szer jár zeneiskolába, kétszer lovagolni
8 órás munka mellett nem is tudnám vinni.
Persze vannak húzósabb időszakok amikor több a munka de akkor pl nincs napi főzés
Ha úgy állnánk anyagilag, én sem mennék vissza, szerintem emiatt ne érezd rosszul magad.
Ha neked is jó ez, illetve a család dinamikájának, megélhetésének is, akkor senkinek nem tartoztok magyarázattal.
Viszonylag nagy házunk van, nagy kerttel, sosem unatkozom, tényleg mindig van mit tenni 😅
Ugyanez volt, hogy nagyon jó helyről mentem el szülni, de nem tudtam visszamenni.
1 év ovi után elmentem dolgozni, de egy pokol volt.
A fizetés nem jó, az időbe se fért bele semmi, főleg úgy, hogy megszokták, hogy én csinálok mindent.
Most a kistesó ment oviba, de ugyanez a helyzet.
Ha szeretnél dolgozni, találd ki most mit szeretnél és kezdj neki, mert minél több időből esel ki, annál nehezebb.
Az is értékes ha jól vezeteda háztartást, neveled a gyereket, van időd a családra hogy olajozottan menjenek a dolgok. Nem csak attól lehet értékes valaki hogy pénzt keres. Gondolj bele, régen ez volt a normális, hogy csak a férfi járt hivatalba. Ha csak külső nyomás hogy dolgozz, akkor hagyd a csudába. Természetesen ebben az esetben a pároddal át kell beszélnetek hogy mi lesz ha vele valami történik (pl. köthettek megfelelő összegű életbiztosítást), vagy ha elváltok, hogy ilyen esetben se kerülj lehetetlen helyzetbe. A tb-dre, nyugdíjadra is gondoljatok.
De ha belülről fakad az igény, akkor mindenképpen keress valamit. Valóban lehetsz dajka például, de ha mondjuk ügyesen kézműveskedsz, vagy jól fordítasz, mittudomén, abból is megpróbálhatsz pénzt csinálni. Persze ez inkább csak akkor ajánlott, ha valójában egyelőre nincs szükség plusz bevételre, mert az ilyesmi nehézkesen szokott indulni, és hosszú távon is nehéz megélni belőle.
Felújítottam mindent, parkosítottam az udvart (gyönyörű kértünk lett) nagyon jó volt végre, hogy volt magamra és a barátokra délelőtt, délután 100%családra is idő, de egy idő után megőrjített a gondolat, hogy ennél több van bennem.
Először elmentem dolgozni, de kapkodás lett az életünk, állandóan a gyerek szívta meg, mert későn értem az oviba, vagy ha folyt az orra, imádkoztam, hogy nem szólnak érte és nem lesz súlyosabb.
Átmentem 6 órásba, de az meg túl kevés pénz volt, és még mindig túl sok munka (és sok utazás).
Gondold át mihez értesz, amiből pénzt lehet csinálni.
Én pl művészlékek vagyok, ebbe az irányba mentem így én osztottam be az időmet, és azért hozott is a konyhára.
Kezdj kicsi vállalkozásba, majd lehet az nagyobb is, ha a gyerek is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!