Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nagyon ciki ha óvodás a...

Nagyon ciki ha óvodás a gyerekem és nem dolgozom? Annyira szégyellem, más anyuka aki nem dolgozik mit csinál/tok otthon? Megjegyzem: dolgoztam és bolcsis volt a gyerekem de elveszítettem a munkám, nagyon jó állásom volt a többi lent:

Figyelt kérdés

Nagyon jó/jól fizetett munkahelyem volt, de már nincs lehetőségem ugyanolyan jóra szert tenni.

Most nem tudom hol helyezkedjek el, félek hogy nem vagyok elég képzett, nem fognak felvenni, már nagyon sokféle képzést csináltam..

Anyukák akik otthon vannak mi a célotok , tervetek?

Gondolkodtam azon hogy váltok és üzletben helyezkedek el, de nem tudom milyen munkahely lenne igazán jó kisgyermekes anyukának ..

van valamilyen képzés amit viszonylag hamar ki lehet tanulni és el lehet vele "jól" helyezkedni?

dec. 5. 13:24
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
66%
3 gyerekem van, többször volt már olyan, hogy sorozatban egymás után voltak betegek, majd esetleg mi is, Férjemmel. Visszamentem dolgozni, de még a félállást sem tudtam csinálni. A betegség egy dolog, de az összes kézműves délután, délelőtti anyák napja, szülői 16:05 perctől, vagy 14:00-tól, nevelés nélküli nap, rövidített óra... esélytelen. Most is, szombat munkanap, az oviban összevont ügyelet lesz dajka vigyáz rájuk, az iskola kiírta, hogy 11:30-ra kell értük menni, napközi nincs. Aki dolgozna, az sem tud, mert a nevelési intézmények, és kb minden, úgy kezeli az anyát,hogy ráér, nincs munkája.
dec. 5. 15:04
 12/35 anonim ***** válasza:
20%
9es lehet meglep téged de ezeket a dolgozó szülők is csinálják...
dec. 5. 18:15
 13/35 anonim ***** válasza:
39%

Nem a 9. vagyok de neked fáj ha más megtehető hogy otthon maradjon?

Lehet menne dolgozni de ha esetleg van 2-3 gyerek a munkahely nem nézi jó szemmel hogy havonta 2 hetet táppénzen van...ha egyáltalán van olyan munkahely ami összeegyeztethető azzal hogy mindig legyen valaki aki viszi-hozzá őket

dec. 5. 18:22
 14/35 anonim ***** válasza:
31%

13as, annyi gyereket vállalok, amennyi mellett nem kell kitartania senkinek. Amúgy apuka is mehet táppénzre, nem csak anya létezik.

DE persze értem én, kényelmesebb a kitartott életmód.

dec. 5. 18:28
 15/35 anonim ***** válasza:
11%

13. Azért sok helyen vannak nagyszülők vagy testvérek akik tudnak és akarnak is segíteni. Plusz Apuka is hozhatja vagy viheti és tp-re is elmehet.

Nem kell mindenkivel ilyen magaslóról beszélni aztán nem maradsz magadra mindennel 😉

dec. 5. 19:49
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

Nekem pl nincs nagyszülő mert 17 éves koromra teljesen árva lettem. Az öcsém 10 évvel fiatalabb, nem az ő dolga a bébiszitterkedés. Egyedül anyós van de aktív dolgozó...na ilyenkor mit csinálsz???

Én a munkahelyre bevihettem ha már jobban volt.

De neked miért fáj ha az én és a férjem keresünk annyit a saját vállalkozásunkba ahol durván 2 órás munkám van hogy kényelmesen tudjam rendezni a gyerekeket és az itthoni dolgokat?

Lehet utánunk csinálni a korábbi éveket...hajrá

dec. 5. 19:56
 17/35 anonim ***** válasza:
25%

Ki mondta hogy fáj? Próbál az ember kommunikálni de látszólag nem lehet 😅

Apuka miért nem segít amúgy? Ő is ugyanolyan értékű szülő…

dec. 5. 20:01
 18/35 anonim ***** válasza:
68%
Én itthon voltam, amíg a pici is ovis lett. Nem éreztem cikinek, de teljesnek sem az életem. Nekem rém frusztráló volt, hogy az egyetlen "értékteremtésem" az, hogy a gyerekeink időben odaérjenek mindenhova és csillogjon a ház. Mindent megoldunk, kellően rugalmasak a munkahelyeink, pedig nekem kettő is van és segítségünk. Szeretem a mozgalmas életet. :D Majd akkor lesz némi gond, ha a gyerekeknek nem lesz napközi/bármilyen délutáni foglalkozás, de még nem engedném őket egyedül haza. Őszintén nem tudom azt hogy ugorjuk majd meg, de eddig is megoldottunk mindent, ezután is megfogunk.
dec. 5. 20:03
 19/35 anonim ***** válasza:
39%
2,5 évesen ment oviba a gyerek, sosem voltam vele tappenzen. Egyetemre járok és dolgozom, emellett foglalkozok vele bőven, háztartást vezetem, kinti benti munka a férjemmel együtt. Nem tudom milyen lehet mikor egy felnőtt nőnek semmi ambicioja, motivációja, arra hogy értékes része legyen a társadalomnak. És hogy egy férfi mit szerethet egy takarító gépben.
dec. 5. 20:41
 20/35 anonim ***** válasza:
59%
#19 Benned valószínűleg azt szereti a férjed, hogy ilyen sokat vagy távol tőle. A gyerek se mer még betegnek lenni se, nehogy összezárva maradjon veled.
dec. 5. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!