Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónők ti haragszotok azért...

Óvónők ti haragszotok azért ha olyan szülő járatja nyáron is óvodába a gyerekét,akinek nem lenne muszáj, pl. Gyesen van otthon?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, ahol eléggé, azért pedig főleg ha esetleg zárás alatt másik oviba járatják ügyeletbe. És igaz, hogy nyáron nem illik járatni Gyesen lévőként a gyereket semelyik időszakban a 2,5 hónap alatt?
febr. 13. 05:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%

Van egy kislány a csoportomban, ő csak akkor nincs az oviban ha nagyon beteg. Anyuka otthon van a 1,5 évessel, és van egy iskolás nagy tesó is. Nyáron, egy pénteki napon sírva adták le az amúgy mindig jó kedvű gyereket. Kérdeztem anyukát hogy mi a baj, ő meg vidáman közölte hogy mindjárt indulnak a kicsivel meg a naggyal a Balatonra, ott lesznek hétfőig. A kislány addig a nagy mamánál lesz. Szegény kislány egész nap rossz kedvű volt mert pontosan jól tudta hogy a többiek jól mulatnak, őt még nem vitték. Őt nagyon sajnálom.

Van olyan gyerek is akinek otthon van az anyja mert nem dolgozik, viszont ha a gyerek otthon van kb semennyit sem foglalkoznak vele. Őt nem sajnálom, mert látom rajta hogy élvezi az ovit, minden reggel repül be az ajtón, és mindennap el mondja hogy nem akar haza menni mert otthon anya telefonozik, ő meg hiába hívja játszani nem megy.

Persze minden eset más.

febr. 13. 14:11
 42/65 anonim ***** válasza:
91%

#39 Nem pont a kérdéshez, de jó ezt olvasni, mert megerősítesz benne, hogyha jönni fog a kistesó a nagy ne menjen bölcsibe. Sőt, őszi születésű az első, ha akarom majdnem 4 éves koráig itthon maradhat, mert csak akkor lesz óvodaköteles.

Ha olyan lesz a kicsi napirendje,mint a nagyé volt, pont akkor kellene menni, amikor még tudnék aludni, pont még kb 1,5-2 óra alvást kellene feladnom azért, hogy utána max 4 órát intézményben legyen a nagy... Hát szerintem az a 1,5 óra alvás reggel többet ér. Meg összerakni 2 gyereket napi 2x időre kívülről is sokkal nehezebb feladatnak tűnik, mint a kicsi szoptatása közben egy 2-3 évest lefoglalni.

febr. 13. 14:12
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

42# Én is megtudlak erősíteni. Mindenki sajnálkozott, hogy két gyerekkel vagyok itthon (2 éves volt a nagy, amikor a pici született, így nem írattuk bölcsibe). Imádtam azt az egy közös évet kötöttségek és állandó betegségek nélkül. Szeptemberben kezdi a kicsi a beszokást a bölcsibe, addig annyit tartom itthon a nagyot is, amennyit csak lehet. Jobban szeretem, ha itthon van, mint amikor állandóan alkalmazkodni kell az ovihoz, meg parázni, hogy most vajon milyen "dögrovást" hozott haza.

Imádja a gyerekem az ovit, de az ügyelet nem ugyanaz... Alig van bent gyerek, összerakják azt a pár szemet, lehet hogy másik oviba is kell menni, nem a megszokottba. Miért vinném, ha nem muszáj? Attól, hogy imádja, ő is szívesen van velünk itthon.

febr. 13. 15:00
 44/65 anonim ***** válasza:
94%
39 vagyok. Nekem sokkal jobban bejött az, amikor otthon volt a nagy. A 43-ast annyival egészíteném ki, hogy nem csak a "mit hoz haza" a nagy, de ugye a picit is vinnem kellett be az oviba mindig. Volt vagy 3-4 hónapos, amikor letettem a babahordozót, hogy átöltöztessem a nagyobbat és telibe ráköhögött egy gyerek a kicsire, mert megakarta nézni 🙈. Nyilván nem a másik gyerek hibája, nem tehetett róla ő sem, hogy betegen bent van, na meg a kezét is tette volna a szája elé, de "már késő volt". Oké, a tesó is hazahozza, meg az apja is, de na... Nem túl bizalom gerjesztő amikor arcon köhögi (véletlen) valaki a picit. De rengeteg olyan volt, hogy valami miatt a kicsi sírt, közben a nagyot készítettem vagy öltöztettem, hogy viszem haza. Vagy pihentünk volna, mert fogzott, rengeteget keltünk. De indulás volt, ha tetszik ha nem. Igazából mindhármunkkal csesztem ki, mert a kicsinek sem volt jó, a nagynak sem, hogy megint feszülten kapkodunk, na meg nekem sem. Ha itthon volt a nagyobb, akkor volt "pizsi nap", bekuckóztunk az ágyba reggel, én szoptattam, nyugtattam a kicsit. Közben olvastam a nagynak vagy ő mesélt, csacsogott. Bontották is lakást, amikor már a kicsi is jött-ment, de inkább, mint az állandó ide-oda rángatás, mert elkésünk.
febr. 13. 15:18
 45/65 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk nem kimondottan haragszanak, de van egy véleményük. Tudom, mert a régi óvodavezető a volt szomszédom, ő mondta mindig, hogy már megint az otthon ülő anyukák gyerekeivel van tele az óvoda a szünetben, az összes óvónő kivolt ezen.

Őszintén, nem leszek népszerű, de én valahol igazat adok nekik, nem is értem, hogy ha anyuka otthon van, minek megy a gyerek oviba. Vagy legalább ha bokros teendőire hivatkozik, akkor tudja le azokat délelőtt és hozza el ebéd után, de nem, ezek a gyerekek jellemzően reggel fél 8-tól délután 4-ig minimum bent voltak. Nekem 2 gyerekem van, sose járt a nagy nyáron, és most, hogy ő már iskolás, a kicsi se megy oviba az iskolai szünet kezdetétől. Pedig én sosem voltam csak simán gyeden/gyesen, anno ev-ként dolgoztam itthonról mellettük, most alkalmazottként home office-ban. És nem, nem akartak inkább oviba menni.

febr. 13. 16:30
 46/65 anonim ***** válasza:
41%

"Pedig én sosem voltam csak simán gyeden/gyesen, anno ev-ként dolgoztam itthonról mellettük, most alkalmazottként home office-ban"

Azt amúgy áruld már el nekem, mert komolyan kívancsi vagyok, hogy lehet 2(!) kisgyerek mellett dolgozni otthon. Nem értem. Én egy mellett alig tudok, ha mindkettő itthon van, mert betegek, akkor lehetetlen, hiszen foglalkozni kell velük, másznak rám, ha meglátják a laptopot, normálisan telefonálni nem tudok, mert összevesznek a háttérben, sírnak, a kicsi pláne nem érti, hogy ne beszéljen, míg telefonálok.

Reggel 6kor kelnek, a nagy este fél 10kor alszik el, akkor én 10kor nem bírok már nekiállni dolgozni, meg nyilván sok nindent, telefonálást nem is lehet akkor elintézni.

Most ha tv elé teszem őket fél napra, akkor inkább ovi, ahol játszanak, szaladgálnak. De komolyan kíváncsi vagyok, hogy lehet pl.napi 4 órát ledolgozni két kisgyerek mellett, hogy ülnej órákon át csendben.

febr. 13. 17:05
 47/65 anonim ***** válasza:
100%

46: baromi nehezen, nem volt könnyű időszak. Alvásidőben ebéd után, ha apa hazaért délután, átvette őket, fektetés után este, illetve ha valami csoda folytán véletlenül elvoltak egy kicsit, akkor is ment valamennyi. Meg hát igyekeztem koruknak megfelelően szoktatni őket arra, hogy néha van egy kis dolgom, azt hagyják, hogy megcsináljam, utána cserébe el tudok menni velük a játszóra meg ilyenek. Most már 6 és lassan 10 évesek, már sima ügy, a kicsivel nehezebb néha, de ő is egyre inkább partner.

Nem az volt életem legkipihentebb időszaka egyébként, sokszor éjszakáztam, hogy meglegyen a meló. 8 órát nem dolgoztam akkoriban, esélytelen volt, inkább 4-6 jött össze részletekben. Telefonálnom hálisten baromi ritkán kellett.

febr. 13. 18:03
 48/65 anonim ***** válasza:
100%
13as ennyi erővel az anya dolga is ellátni a gyereket nem otthon vakarni a sunust míg a gyereket mással nevelteti. Bár az ilyen "anyák" mellett jobb a gyereknek bárki mással, ahol nem teher. Én sajnálom azokat a gyerekeket akiket a saját szüleik se szeretnek annyira hogy velük legyenek mert esetleg kimarad a délutáni masztika vagy a rosalinda legújabb része.
febr. 13. 18:47
 49/65 anonim ***** válasza:
76%
35 akkor minek szül az aki mással nevelteti mert lusta vele foglalkozni?
febr. 13. 18:50
 50/65 anonim ***** válasza:
26%

Én nem látok ebben semmi rosszat. Minek vigye haza hamarabb a gyereket? Így legalább a 2. Gyerek is megkapja kb ugyanazt a minőségi törődést mint az első szülött,hisz csak vele foglalkoznak.

A nyár az más,egy teljes nyárra nem raknam oviba.

febr. 13. 19:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!