Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire fair, ha kiírják az...

Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?

Figyelt kérdés
Rettentő megalázónak tartom.
2023. ápr. 23. 11:24
 81/127 anonim ***** válasza:
80%
Hű,emberek... empátiából megbuktatok,sajnos. Remélem ti soha nem fogtok nehéz helyzetbe kerülni. Szerintetek egy anyagilag jól álló családban nem történhet hirtelen ilyen helyzet?Nem a saját bőrömön tapasztalva,de én ismerek személyesen olyat,jól menő vállalkozás éveken át,félretett pénzek,majd tönkrement vállalkozás,apát ledöntötte egy olyan betegség,aminél dolgozni nem tudott,el kellett látni mellé,megvenni a felszereléseket hozzá,a félretett pénzük szép lassan megcsappant majd iszonyat anyagi helyzetbe kerültek a végén,az itteni emberkék még itt is belerúgtak volna azért egy nagyot,szerencsére az én baráti társaságom segítő kezet ajánlott és támogatást. Gondolom senki nem így tervezi előre az életét. Aki meg azt írta,hogy ha munkanélküli lenne is egy évig megélne úgy,hogy mindent IS fizet mellette,ez tök jó,de ilyet is csak a gyakorin hallok amúgy,ami nem azt jelenti,hogy nem létező dolog. Mi is elélnénk,de azért kereken nem 1 évig ilyen árak mellett. Sőt a jól kereső gyerektelen baráti társaságunknál amikor munkanélküliség állt fent fél évig tudott így élni,akkor már mondta,hogy felélte a tartalékot. Úgyhogy azért nem ez az átlag,hogy valakinek 10 milliója van félretéve már mondjuk 30 éves korára hitelmentes házzal,mindennel,de ahol igen,esküszöm felnézek rá,mi is ezen dolgozunk. Az meg hogy kiírták a csoportba ahelyett,hogy privátban megírná,vagy személyesen szólna. Biztosan hozzátenném a kis véleményem a drága óvónőről,de úgy hozzászólásba nyilvánosan név szerint,hogy mindenki lássa azt is. Mi mindketten elég szegény családból jöttünk és mi teremtettünk meg magunknak,amit elértünk,de SOHA nem néztem le másokat,akiknél kaki helyzet állt fent,mert igen is megértettem,mert gyerekként megéltem,sőt a szüleimet se nézem le,ma már ők is jól élnek,mindenük megvan,amit valaha akartak saját erőből. Mellette megtanítottak minket tesómmal emberségre,ami nagyon sok emberből hiányzik. Igen,szólhatott volna a kérdező előre,de könyörgöm eddig mindig vitt,emberből van ő is. Inkább írogassanak azoknak,akik egyáltalán letojják magasról. Egyébként meg én is azt gondolom,hogy sajnos a rendszer szégyene az is,hogy egy wc papírt magadnak kell bevinni(ez úgy gondolom alap tartozék kellene legyen az intézménynek,úgy mint a gyümölcs,de oké),vagy az hogy a kórházban ahol dolgozom mi vettük meg saját pénzből a vitaminokat bentre a gyerekeknek vagy a probiotikumot....vagy a wc papírt,mert elfogyott és sajnos a kormány nagy ívből lefosta. Na mindegy,kérdező kitartást,felálltok ebből.
2023. ápr. 24. 10:29
 82/127 anonim ***** válasza:
68%

81!

Az nem jött át, ugye, hogy 99% azt írta, szólnia kellett volna időben és máris nem lett volna semmi problema

2023. ápr. 24. 10:36
 83/127 A kérdező kommentje:

79, mondjuk induljunk ki abból, hogy náthás és hasmenéses (vagyis nem egészséges gyerek) nem is lehetne a közösségben, így az extrém használatnak fel sem kellene merülnie.

Egyébként nálunk jóval több a kiadás, mint amit fentebb írtak.

Havi 1-2 gyümölcsnap (elvileg önkéntes, de hát ugye...). Ez 2-3 kiló gyümölcs/alkalom, olyan 1500-2000 Ft

Sószoba: 1000 Ft

Csoportpénz: 1000 Ft

Ilyen-olyan program/előadás: kb 3000 Ft/hónap

Nem kötelező délutáni foglalkozás, ami jajj de jó lenne, mert az ovit támogatod vele : havi 4000 Ft

Évi 3 alapítványi vásár : ebből 1000 Ft a kötelező, határ a csillagos ég

Óvodák közötti sportverseny nevezési díja : 1000 Ft/fő. (Hát jó lenne anyuka ha több fő nevezne, hogy nyerjünk)

2023. ápr. 24. 11:02
 84/127 anonim ***** válasza:
76%

Én Szlovákiában élek. Itt 5 éves kortól kötelező az óvoda, ami azt jelenti, hogy hivatalosan egy 3 éves gyerek NEM óvodaköteles (milyen érdekes, ugye). Anyasági támogatás 3 éves korig van, tehát ezután azért szinte minden szülő oviba íratja a gyerekét, kivéve ha van kistestvér otthon, és másképp döntenek a szülők. Na most, amit ebből ki akartam hozni, az az, hogy nincs ingyenes ovis ellátás 5 éves korig, havi szinten fizetni kell az ovidíjat és ebédet. Az, hogy wc papírt, stb. kell-e vinni, ovinként változik. Ahova az én gyerekem jár, oda nem kell semmi ilyet vinni, gondolom abból a jó kis havi összegből azért meg tudják venni. Tehát nincs gyümölcsnap, mert kapnak az étkezések mellé.

Most döntse el minden szülő, melyik a jobb, havi szinten fizetni a szép összegeket, vagy bevinni időnként pár wc papírt és/vagy gyümölcsöt.

2023. ápr. 24. 11:03
 85/127 A kérdező kommentje:

Ja igen, a tisztasági csomag.

Havonta egy zsepkendő és egy folyékony szappan, plusz wc papír. Mivel 4 tekercs a legkisebb kiszerelés, így annyi.

Évente kétszer még fogkefe, fogkrém, nedves wc papír, szalvéta,

2023. ápr. 24. 11:06
 86/127 anonim ***** válasza:
27%

"79, mondjuk induljunk ki abból, hogy náthás és hasmenéses (vagyis nem egészséges gyerek) nem is lehetne a közösségben, így az extrém használatnak fel sem kellene merülnie."

Nos, szemelyszerint nekem és a gyerekemnek is "hideg allergiank" van, ergo úgy szeptembertől májusig folyik mindkettonk orra. Nem vagyunk betegek, vizszeru váladékot van szó.

A hasmenés se feltétlenül fertőző betegség jele ám, simán lehet a gyerek laktóz vagy glutén érzékeny és épp valami olyat evett, amiben van valamelyik.

2023. ápr. 24. 11:08
 87/127 A kérdező kommentje:

80,

Hát kikérem magamnak, én is tanultam. Ugyan nem mérnöknek, hanem diplomás ápolónak, mégsem lettem gazdag. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy vannak olyan dolgok, amikben az én tudásom messze meghaladja a tiédet.

Valóban, milliomos nem leszek ezzel a szakmával, de valakinek ezt is kell csinálni, különben a magadfajta beképzelt "tanult" emberek a sírba vihetik a sok pénzüket. De nyilván én is látom, hogy ez a könnyű megélhetéshez kevés, ezért is kezdtem mást tanulni, hogy gyed után már jobb lehetőségeim legyenek

2023. ápr. 24. 11:13
 88/127 A kérdező kommentje:
Jó, ha valamelyik gyerek allergiás vagy laktózérzékeny (erről azért nálunk tudnak az óvónők és figyelnek mit eszik a gyerek) annak a szülei nyilván készülnek extra zsepivel/papírral. Az enyémek taknyosan nem járnak közösségbe. Kivéve ha ott jön rá, de másnap már nem megy. Egy nap alatt nem használ el azért 100 db zsepkendőt.
2023. ápr. 24. 11:18
 89/127 anonim ***** válasza:
79%

Hát nálunk nincsenek ilyenek, pedig BP. mellett lakunk, nem is valami kis faluban.

Gyüminap van, de teljesen önkéntes, eddig mindig vittem is, de mostanában elfelejtettem, majd viszek. Sosem szólt érte senki.

Sószoba nincs.

Program előadás szokott, most kirándulás 2 db volt összesen 2500 ft, bábszínház 800 ft, szeptember óta ennyi volt.

Alapítványi vásár nem volt.

Sportversenyről se tudok.

Tisztaságit szeptemberben kértek, azt mondták még mindig van belőle, szólnak ha kell.

Nem kötelező foglalkozás van, jár is angolra a gyerekem, 8000 per hó, de pl ő jar egyedul a kiscsoportból, szóval ez sem érdekli az ovit megy e valaki.

Nálatok akkor nagyon különleges óvoda van.

2023. ápr. 24. 11:19
 90/127 anonim ***** válasza:
88%
82# Természetesen a válaszom nem azoknak szólt,nem akartam egy kalap alá venni mindenkit. Tisztelet a kivétel,ez lemaradt,elnézést. 81# voltam.
2023. ápr. 24. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!