Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire fair, ha kiírják az...

Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?

Figyelt kérdés
Rettentő megalázónak tartom.
2023. ápr. 23. 11:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/127 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, én veled értek egyet. Nálunk a suliban én szedem a csoportpénzt, és soha semmilyen körülmények között nem írnám ki nyilvánosan, hogy ki nem küldött. Mindig egyenként írok azoknak, akiknek elmaradt esetleg, és mindig elmondom, hogy ha valakinek probléma a befizetés, nyugodtan írjon, és megbeszéljük. Volt egy szülő, akinek épp kórházban volt a férje, és nagyon kétesélyes volt, hogy túléli-e, az anya gyeden volt a legkisebbel, szóval neki mondtam, hogy most ezzel ne törődjön, tud az osztály szolidaritast vállalni ilyen helyzetben. Ettől függetlenül mondjuk befizette.

Az oviban viszont én rendszeresen elfelejtem a tisztasági csomagot és csak jó sokára pótlom. Na nem azért, mert anyagilag nehéz, hanem logisztikailag. De nem baj, nem nyaggat érte senki, és aztán amikor rászánom magam, mindig viszek egy csomó mindent.

A nagylanyom gimijében viszont név szerint irja ki a levlistára az szmk-s szülő, hogy kitől ki nem fizetett még. Nem szimpi nekem az, hogy ezt csinálja, és szerintem nem is egészen szabályos, de ha egyszer ott lenne a nevem a listáján, nem csinálnék belőle ügyet, legfeljebb magamban morcognék. Neki csak megírnám, hogy kövi hónapban utalom és kész. A gyümölcsnaptáras kiírást is így kezelném: "Én a jövő hónapban tudok vinni. Mivel voltak hónapok, amikor kétszer is vittem, remélem ez senkinek nem probléma. Üdv"

2023. ápr. 23. 14:49
 62/127 anonim ***** válasza:
74%
Nem írhatják ki.
2023. ápr. 23. 15:21
 63/127 anonim ***** válasza:
66%
Huu én nagyon kiégek azokon akik notóriusan sosem visznek. Év elején meg van szavazva a dolog, MINDENKI lelkesen jelentkezik, hogy igen igen legyen gyümölcsnap, aztán van 2-3 gyerek aki SOSEM hoz semmit. Semmi gond nincsen azzal, hogy ha nem hoz valaki, abban az esetben ha azt előre jelzi. Nem kell a szülőin kiállni mindenki elé és nyilvánosan közölni, hogy nincs rá pénzem, elég volna az óvónőknek csendben jelezni és akkor eleve fel sem tesznek a naptárra. Ehelyett nekem kell háromszor annyi gyümölcsöt becipelnem, mert tudom, hogy az utánam következő tróger semmit nem fog hozni és ezért direkt úgy viszek már, hogy elég legyen sokáig. Hozzáteszem ezek azok a gyerekek, akkor semmit soha nem visznek, ilyeneket sem, hogy kifújt tojás, locsolkodó ajándék stb, ezek miatt mindig direkt többet küldök be mindig, hogy a kislányom tudjon adni másoknak és ne az övét vegyék el hogy legyen a kölyöknek aki üres kézzel érkezett. Azt már meg sem említem, hogy a csoportból 5 gyerek fizet az ebédért, a többiek behúzták az alacsony jövedelem kártyát, igen, az is aki akkora kastélyban lakik, amilyet eddig csak a mesékben láttam, sok az olcsó János na.
2023. ápr. 23. 16:26
 64/127 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk nevsor szerint hetente 2 gyerek kerül sorra, mint gyumolcsfelelos és ennyi. Viszont van messenger csooortunk, oda beirjak az szmksok hogy ki az aki nem fizetett csoportpenzt, nem hozott tisztasági csomagot vagy gyümölcsöt. Azért az óvónő se tud szerintem mimdig mindent észben tartani hogy éppen ki mit nem hozott, bar erre van az szmk.
2023. ápr. 23. 17:08
 65/127 anonim ***** válasza:
82%
Én az ilyen 63. válaszoló féle anyáktól vagyok ki. Félreértés ne essék, mivel gyümölcssel is foglalkozom, rahedlit vittem, és a drágább cuccokból, mint mangó, gránátalma stb. Soha nem foglalkoztatott, hogy ki mit tud vinni és attól, hogy nyilvánossá teszik, hogy ki nem vitt, fizetett, az adott illetőnek nem lesz kerete rá, csak tényleg pár unatkozó, nyomorult ember csámcsoghat róla.
2023. ápr. 23. 17:54
 66/127 anonim ***** válasza:
95%
En egyedül nevelem a gyerekem, és igy nem könnyű megoldani mindig mindent anyagilag, de 1 kg alma pár szem répa, esetleg ha épp akciós akkor 1 uborka, paprika vagy ami épp olcsó, kijövök mindig kb 1000-1500bol... És még örülnek is mindig hogy több félét is viszek. Szóval nem kell luxus gyümölcs és olcsón is meg lehet oldani.
2023. ápr. 23. 18:26
 67/127 anonim ***** válasza:
62%
65: soha az életben nem csámcsogtam erről senkinek, nem minősítgettem az ovinkban sem senkit, itt sem mondtam hogy igen meg kellene szégyeníteni bárkit is azzal hogy leírjuk ő nem hozott, inkább viszek helyette hogy legyen, ahelyett hogy felkérdezem. Most itt leírtam a gondolataimat mert témába vág és mert mellesleg megvan a jogom ahhoz, hogy legyen véleményem az embertársaimról, köszi, most már van rólad is :)
2023. ápr. 23. 18:29
 68/127 anonim ***** válasza:
45%

67.

Konkrétan letrógerezted, le olcsó Jánosoztad, azokat a szülőket, aztán a véleményed ennyit is ér, az én véleményem változatlan irányodban, csak még mentegetni is próbálod, hogy mennyire szánalmas lehetsz . 66. Nem, egyáltalán nem azért írtam, hogy azt kéne, csak azért írtam, hogy nem azért állok a kérdező mellé, mert én se tudnék vinni

Elég szomorúnak tartom, hogy pont oviban, iskolában ez előfordul.

2023. ápr. 23. 19:20
 69/127 anonim ***** válasza:
0%
68: Mondja ezt az, aki szerint “nyomorult és szánalmas” vagyok, hát tudod, az is lehetek mama, ha ettől megnyugszol, szép estét neked ☺️
2023. ápr. 23. 19:28
 70/127 anonim ***** válasza:
33%
Mama ilyen mentalitással maximum te lehetsz, én nyugodt vagyok, nem én kotnyeleskedek más életébe.😂
2023. ápr. 23. 19:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!