Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?
Nekem gyerektelen felnőttként ez egészen döbbenetes, hogy egy állami fenntartású, elméletileg ingyenes és kötelező óvodába a szülőnek kell wc papírt, szappant és gyümölcsöt vinnie. Fogkefe, fogkrém, olyasmi, amit a gyerek egyedül használ oké, érthető, de a többi... Mi van ha valakinek annyi bevétele van, hogy nem fér bele ez a plusz párezer (ami egyébként egyre többezer) forint? Tudom, persze, ne vállaljon gyereket. Közben meg mindenhonnan az ömlik, hogy SZÜLJ. És itt is hány és hány hozzászólásban ekézik a fiatalokat, akik várnak még a gyerekvállalással, hogy "jaj hát mindent meg lehet oldani".
Budapesten élek jómódban, de nem esik nehezemre kinézni a búra alól és elképzelni, hogy az országban számos olyan óvoda van, ahol az oda járó gyerekek szüleinek nem hogy gyerekfogkefére, hanem kajára sem telik a hó végén (és tök mindegy miért). Ott gondolom nem posztolgatják ki a FB-ra havonta, ki nem vitte gyümölcsöt. Miben különbözik ettől egy "normális", budapesti vagy nagyobb városi óvoda? Miért büntetik azokat, akik ott kilógnak anyagi szempontból az átlagból (akár csak átmenetileg is)?
Mivel a táplálékunknak a legnagyobb arányban a zöldségeket-gyümölcsöket kellene tartalmazni (krumpli, kukorica az inkább gabona szerepű), így ha hetente 1x lenne zöldség, az még mindig kevés.
Ok vmi van a főtt ételekben is de az óvis koszt döntőben szénhidrátbomba.
Nálunk a tízórai az óviban a gyümölcs. Alma azt hiszem jön központilag. Én főleg idénygyümölcsöt szoktam hozzá tenni, pl narancs, körte stb, vagy banán, szőlő. Meg ubit szoktam, általában havi 1x jut rám, kb 5000 Ft-ba kerül.
Nálunk senki se nézi ki mennyit vállal. Azt se tudom hogy hívják a gyerekekrt és kinek ki az anyja.
A világon nagyon ritka,hogy ingyenes óvoda legyen, külföldön Anglia, USA, stb százezres nagyságrendeket fizetnek havonta az óvodáért. Itt ingyenes, alapvetően szeptemberben beadtam egy tisztaságit meg kb havi 1* 2000 ft a gyümölcs, 5000 ft egy évre a csoportpénz
Tehát mondjuk azt semmi gyakorlatilag
Akinek ez megterhelő annak nem szabadna gyereket vállalni.
Én azt bírtam hogy lányom sose volt náthás szinte és havonta a 100as zsepi meg kéthavonta 10 darabos WC papír (kakit mindig haza hozta).
Én nyugodt szívvel odaìrtam hogy mikor vettem és hogy kell lennie még.
"Én azt bírtam hogy lányom sose volt náthás szinte és havonta a 100as zsepi meg kéthavonta 10 darabos WC papír (kakit mindig haza hozta)."
Hja, mert az ovononek ugye vezetnie kellene, hogy Katika januarban egyszer fújta ki az orrát, Pistike meg napi tizenhetszer, tehát Katikanak nem kell zsebkendőt hoznia. Julika egyszer sem kakkantott az oviban ebben a honapban, Marikanak meg hasmenése volt, tehát Marika anyja dupla adag wc papírt kell hogy hozzon... Ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!