Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?
110-es.
Én vagyok a "számlás" kommentelő, ha lekezelő, ha nem, ez van.
Nem kellett volna ennyi gyereket bevállalni, a kérdező pedig nem megoldást keres, hanem támogatást afelől, hogy bizony neki van igaza.
Mivel mélyszegénységben nőttem fel tudom, hogy milyen az amikor beüt a szar, a saját szüleimre is haragudtam amiért így bevállaltak, de sikerült felépítenem egy szép életet.
Mégegyszer utoljára felajánlom, hogy szívesen fizetem a gyerekek gyümölcseit, de tényleg ez az utolsó.
Lassan én érzem magam szarul, mert segíteni próbálok.
Kezdetek átesni a ló túloldalára.
"Szóval két felnőtt embernek, egy gyerekkel nincs annyi megtakarítása, hogy 1 évig el legyenek munka nélkül?
Miért van gyereked?
Írj számlaszámot, és kifizetem a csomagot."
Ha ezt te írtad és nem érzed mi a sértő benne, akkor igenis problémák vannak veled. A kérdező nem kért ilyenfajta segítséget, van családja, írta, akiktől, ha kell, tud kérni. Nem ez volt a kérdés lényege.
110
Nekem jó karrierem van minden téren, jó házasságom, szép házunk, mégsem értem miért nem annyit vállal egy pár amennyit el tud tartani, nevezd ezt ítélkezésnek, ha úgy tetszik. Szóval nem csak azok ítélkeznek ;)
Nem is segítek ilyeneken soha mikor látom hogy kéregetnek, nem a kérdező hanem hasonlók, inkább segítek beteg gyerekeken vagy árva kutyákon vagy megyek szemetet szedni..
111# A kérdező nem ebben kért támogatást,hogy ő bevállalt ennyi meg annyi gyereket,hanem hogy kiírták a csoportba,amit megalázónak érzett. Igaza van másoknak,lekezelő a stílusod. Érdekes,hogy szegény családból érkeztél(én is) és a körülöttem levők közül pont ezeknél az embereknél láttam mindig is empátiát,belőled viszont hiányzik. Ez nem segíteni próbálás. Ha valaki segítséget kér és te normális hangnembe felajánlod a segítséged,az nagyon is szép,de itt odaböfögted minek vállalt gyereket,majd úgy mellékesen odatetted,hogy fizetem én azt a gyümölcsöt add azt a számlaszámod,holott írta a kérdező többször is,hogy van családja,akitől kér segítséget,ha úgy alakul,de egyelőre nem szeretne! Nem kérni jött,de szövegértésből 0.
115# Én sem értek sok mindennel egyet,de azért vannak itt,akik konkrétan még bele is rúgnak a bajba jutott emberbe,mert miért így meg úgy alakítottad az életed. Van különbség az ítélkezés,vélemény között és aközött,hogy még le is okádod mellé,hadd érezze magát még rosszabbul. Gondolom erre célzott a 110-es válaszoló is és én is ezt tartom visszataszítónak,nem azt hogy véleményed van,amit normálisan is megtudsz fogalmazni. De szerencsére amúgy itt mindenki úgy éli az életét,hogy soha nem hozott rossz döntést,csinált hülyeséget,amit már nem tudott se visszafordítani,se kitörölni csak maximum jobbat kihozni belőle a jövőben.
112. Azon, hogy "ha sértő, ha nem, ez van" pontosan mit nem értesz?
5 emberre havi 140k forint nem elég, de méga duplája is épp, hogy.
Ne legyünk már pofátlanul hülyék, kérlek.
Nyilván nem kért segítséget, mert a büszkeségét többre tartja, mint a gyerek érdekeit.
Semmi másra nem vár itt, mint pozitív megerősítésre affelől, hogy neki van igaza.
117.
Kajára marad annyi, nem sok, de ki lehet belőle jönni.
Csakhogy tényleg neki van igaza. Személyiségi jogok nektek smafu?
Név szerint közzé teheti azt is az óvónő, hogy mondjuk kinek volt tetves a gyereke? Hogy ki mennyi sütit vitt a jótékonysági sütivásárra? Vagy hogy kinek a szülei nem jöttek el soha az önkéntes tavaszi kertészkedésre az ovi udvarán?Csak szólok: NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!