Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire fair, ha kiírják az...

Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?

Figyelt kérdés
Rettentő megalázónak tartom.
2023. ápr. 23. 11:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
79%

Én még mindig nem értem. Komolyan akkora költség havi kb. 30-40 ezer forint (ovis kaja, plusz járulékos költségek, amiket a kérdező sorolt), hogy azt nem lehet kigazdálkodni? Ilyen esetben azért én is felteszem a kérdést, hogy miért kell így gyereket vállalni? Egy magánovis férőhely ma Budapesten havi 150 ezer körül mozog. Ezt nem kell megfizetnie annak, aki állami/alanyi jogon viszi a gyerekét oviba. Cserébe még meg is vagyunk sértődve, ha vinni kell ezt azt? :D Szerintem az egész gyümölcsnapos zsepicibálós f*szságot el kelle felejteni. Beszedni a csoportpénzt, kinevezni egy-két lelkes anyukát és elintézni ezek beszerzését, nem Pistike meg Gizus szüleire várni és azt lesni ki mikor mit visz.

Mindenki kerülhet nehéz helyzetbe. Nálunk is volt, hogy jelezte egy-két anyuka, hogy hó végén neki már nem fér bele, hogy fagyizni menjen a gyereke a csoporttal. Mindig vagyunk páran, akik többet dobnak a közösbe, probléma megoldva. Ahogy itt is segítenénének tök ismeretlenül emberek, pont a gyerekem egy ovis társának ne segítenék, ha ilyen helyzet van? Viszont nálunk pont ezek az emberek azok, akik ott kompenzàlnak, ahol tudnak. Anyagilag nem tudnak, cserébe mondjuk belefér nekik, hogy segítsenek a farsangi díszítésben. Nekem nem fér bele az időmbe, cserébe nem fáj kifizetni olykor plusz pàrszáz forintot. Ez ilyen.

Nem kell ezen agonizàlni, meg fennakadni szerintem. Meg kell mondani, hogy most mégsem tudok vinni, kész. Az meg egyenesen nevetséges, hogy azt szàmolgassuk melyik gyerek mennyi budipapírt használ. Azon ne vitatkozzunk, hogy melyik szülő milyen minőségű budipapírt visz?

2023. ápr. 24. 14:44
 102/127 anonim ***** válasza:
75%
Igazad van előző, kötelezően elő kellene írni havi 5-10e ft befizetést fejenként mindenkinek, abból futná gyümölcsre, zöldségre, piperére mindenre.. de ha ezt bevezetnék lázadás lenne..
2023. ápr. 24. 16:43
 103/127 anonim ***** válasza:
87%
101es, hol van pesten 150 ezerért magánovi? Nálunk 200 az alja(2-3. kerület)
2023. ápr. 24. 16:55
 104/127 anonim ***** válasza:
100%
11. kerület, fél éves infó, barátaink kisfia jár oda. De elnézést kérek, akkor még alá is lőttem. :D
2023. ápr. 24. 18:40
 105/127 anonim ***** válasza:
40%

Csak egy darabig olvastam, mert nem volt kedvem tovább. Borzasztó ez a lelketlenseg, meg a sok értelmetlen hozzászólás, aminek csak az az indítéka, hogy csomó frusztrált ember a sáros bakancsába próbálja valakibe beletorolni. Nem az alázás, hanem a kérdések oldala ez.

Kérdező: én tudom, milyen kevésből kijönni felnőttként - és gyerekként is átéltem. Szerintem nagyon jól döntöttél, hogy a látszat kedvéért nem költötted ezt a ő pénzt is az ovira. Nálunk úgy megy, hogy előre beírják, kinek mikor kell vinnie - ezek szerint nálatok más. Ha nem jelentkeztél, és pláne ha más vitt be, legfőképpen pedig eddig rendesen vitted, akkor nem is értem. Megér egy személyes eszmecserét az óvónőkkel. Nem is reszletezném, csak vazolnam a fentieket, valamint kérnem, hogy a jövőben ezt mellőzzék.

És végül: a magam részéről felháborítónak tartom, hogy mi mindent kell az oviba bevinni, miközben az adónkat meg egy csomó ember magánluxuskodására verik el.

Minden jót nektek kérdező, amíg jobbra fordulnak a dolgok!

2023. ápr. 24. 21:09
 106/127 anonim ***** válasza:
74%
Undorítóak a lekezelő számlás hozzászólások. És borzalmas az összes undok, tökéletes életű (legalábbis magát annak hívő) hasonlóképpen. Pont a szolidaritás hiánya miatt lehet bármit megtenni velünk ebben az országban.
2023. ápr. 24. 21:13
 107/127 anonim ***** válasza:
32%
Éppen a számlás hozzászólás nem undorító. Nem szégyen, ha segítségre van szüksége, és van, aki szívesen segít, akkor elfogadja.
2023. ápr. 24. 21:19
 108/127 anonim ***** válasza:
74%
107# Csakhogy a kérdező nem kért segítséget, főleg nem ilyen megalázó stílusban.
2023. ápr. 24. 21:28
 109/127 anonim ***** válasza:
44%

"Pont a szolidaritás hiánya miatt lehet bármit megtenni velünk ebben az országban."

Most ilyen alapon lehet mondani, hogy pont a felelőtlen gyerekvállalás miatt vannak ilyen sokan rossz anyagi helyzetben ebben az országban.

2023. ápr. 24. 21:32
 110/127 anonim ***** válasza:
90%
Én is ledöbbenek egy, két hozzászóláson. Jó anyagiak között élünk, de soha nem ízélkeznék. A számlás válaszoló igenis sértő volt. Ez a minek szülnek. Komolyan még a borsodi cigányasszonyokbál sem mernék ítélkezni, mert nem oda születtem, nem érthetem az életüket. Itt a kérdező egy kérdést tett fel, nem koldulni jött. Hihetetlen emberek vannak, számonkérik a kérdezőt, hogy mire szül, közben puffognak, hogy 3 almával többet kell vinniük, mert a másik valamiért nem tud. Már a suliba is 5 perccel később megyek, mert ott is egyes anyukák fikázzák a másikat, ha esetleg a gyereke problémásabb stb. A sógornőm is ilyen, de nála arra fogtam, hogy unatkozó, gazdag vállalkozó feleség. Mondjuk azt észrevettem, hogy az olyan nők, akik a munkájukban is érnek el sikereket és rendben van az életük, na azok nem foglalkoznak így más életével és nem ítélkeznek. Általában ezt olyan emberek csinálják, akik így akarnak többnek tünni, hogy magasabb színre emelikagukat, azáltal, hogy a nála elesettebbekbe tiporbak bele
2023. ápr. 24. 23:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!