Hogyan szoktatnátok be egyszerre két gyereket ugyanannak az ovinak két különböző csoportjába?
Átköltöztünk egy másik városba. A kicsi 2,5 éves lesz, a nagy 6, szeptemberben kezdi a sulit, de előtte még oviba fog járni májustól augusztusig (külföld, nincs nyári szünet). A kicsi 1,5 éves kora óta bölcsis, itt is bölcsis lesz (az ovinak van bölcsis csoportja), a nagy természetesen régóta ovis. Egyszerre kezdenének. A nagy már nyilván ügyesebb, önállóbb, de mégiscsak egy idegen környezet, nem szeretném azonnal a full ismeretlen helyen egyedülhagyni. A férjem is májusban kezd az új munkahelyén. Ti hogyan csinálnátok a beszoktatást?
Menjünk be a kicsivel együtt a nagy csoportjába egy órára? Utána meg hagyjam rögtön ott a nagyot? Van jobb ötletetek?
Segítségünk sajnos nincs. Hogyan tudom ezt egyedül megoldani? Ti hogyan csinálnátok?
Egyáltalán van ilyen nagy gyereknek ott beszoktatás?
Ezt az ottani oviba kéne megbeszélned.
Hát a picivel gondolom első napokban úgyis csak 1-2 órát lesztek ott, a naggyal ennyi idősen meg lehet beszélni hogy ő egyedül bemegy a csoportjába de ugyanakkor hozod el őt mikor a kicsivel aznapra befejezitek a beszoktatást... Aztán lehet hogy a nagy mondja magától hogy ő másnap már ott szeretne maradni ebédig, vagy ebéd utánig.
De amúgy a helyedben én ettől függetlenül megkérdezném az óvodát, hogy mit javasolnak.
Köszönöm a válaszokat!
A férjem is akkor kezd az új helyen, mint írtam, de reméljük, hogy az új munkahelye lesz annyira megértő, hogy 1-2 nap engedi, hogy később kezdjen. Arra is fel kell azonban készülnöm, ha nem, főleg, hogy a beszoktatásnál kérni szokták, hogy ne túl korán menjen, nálunk legalábbis az előző helyen így volt.
A kicsi a bölcsis csoportban kapott helyet, oda vették fel, a közös csoport nem opció, és őszintén szólva örülök is, mert ott kevesebben vannak.
Az elcsúsztatott beszoktatásra gondoltam én is, annál viszont tartok attól, hogy a kicsi félreérti, és nem akar majd a saját csoportjába menni. Otthon ugye nem tudom hagyni, tehát neki is ott kellene lennie a nagy beszoktatásán.
Megnyugtat viszont, amit többen írtok, hogy nem feltétlenül kell a nagyot veszoktatni.
Beszélni fogok az ovival is, meg a gyerekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!