Gyermeked ovis csoportjában van "rossz" gyerek, akivel sokkal több a gond mint a többivel? Milyen hatással van ez a többiekre? Nem húzza vissza vajon az egész csoportot?
Lányom elmondása szerint van egy fiú a csoportjában aki sokszor "rosszalkodik", mindig kiabál, dobálja a játékokat, nem fogad szót az óvónőknek, ezért mikuláskor is pl. kapott virgácsot is a csomag mellé.
Nálatok is van ilyen és ha igen arra hogy reagálnak a csoporttársak?
van. a gyerekem csoportjában is és a munkahelyemen, az én csoportomban is. nem értem, miben húzná vissza a csoportot egy rosszalkodó kisgyerek? milyen hatással lenne a többiekre? semmilyen, egy jól nevelt, jó természetű gyerek max nevet egyet... ha meg rossz a természete és ő is rosszalkodós, akkor nem a másik húzza vissza, hanem ő is rossz.
egyébként meg kell ilyen is olyan is... enyém 4. éve ovis, soha nem volt büntetésben, azért ez sem jó, én örülnék mondjuk 1-1 csínytevésnek :D
Nekem kislányom van, 4 éves, az ovónők azt írták a mikulástól kapott levelére, hogy ő a jók között van a csoportban és ő nem nagyon van hozzászokva mondjuk ha valaki kiabál, és őt ugye mindig arra neveljük hogy fogadjon szót, nagy gond nincs is vele.
Csak olyanra gondoltam hogy mondjuk egy "rosszabb" gyerek miatt nem ijednek-e meg mondjuk a többiek akik visszahúzódóbbak vagy nem viselkednek a hatására a többiek is kevésbé szófogadóan?
A "rossz gyerekek" az oviban folyton rosszalkodnak és gyanús, hogy a suliban sem lesznek meg csínyek nélkül.
Belőlük sosem lesz olyan gyerek, aki csöndben ül a sarokban és áldott mosollyal játszik.
Férjem is vásott kölyök volt, végig a suliban is, most a fiam is ugyanez, dettó. Hiába nevelem, szólok neki, mégis kerül büntetésbe az oviba, mert néha rosszalkodik. Ez van.
A lányom általában az oviban jól viselkedik, szerintem sosem volt büntetésben, itthon viszont kapható a rosszaságra, ha a bátyja adja neki a tippeket...
Na valami ilyesmire gondoltam amit az utolsó írt, hogy van-e olyan gyerek aki még esetleg zavarja is a többieket. AZ rossz lenne ha mondjuk a lányom egy másik gyerek viselkedése miatt érezné magát rosszul az oviban.
EGyébként igen, az óvónők döntik el hogy ki kap virgácsot, mért ki más döntené el? Mondom ezzel a kisfiúval tényleg sok a probléma, a lányom elmondása alapján is.
Ezzel a címkézéssel pont, hogy a rossz viselkedést erősítik. Szuper pedagógusok lehetnek, komolyan... Teljesen természetes, hogy vannak ilyen meg olyan gyerekek is, ezt viszont a nyugisabb természetű gyerekeknek is meg kell tanulni elviselni, nem azért, mert a helytelen viselkedés lenne a kívánatos, hanem azért, mert az életben még millió zavaró tényező lesz. Nálunk a suliban van az, hogy a fiam előtt ül egy kislány, aki állandóan hátrafordul nézelődni, csacsog, fészkelődik, vihorászik, az én fiam meg majd belegebed, annyira idegesíti. Pedig meg kell tanulnia kiszűrni az ilyesmit, mert ilyen egyszerűen mindenhol van. És erre a gyerekre legalább rászól a tanítónéni, és akkor egy darabig nyugton van, de nekem pl. a munkahelyemen van egy ugyanilyen típusú felnőtt, akire viszont az égvilágon senki nem szól rá, de már szerencsére megtanultam nem odafigyelni rá, és tök jól tudok úgy is dolgozni, hogy közben duruzsol a fülembe.
Az ilyen zavaró tényezőket bizony a gyerekeknek is meg kell tanulni a helyükön kezelni, mert nem lehet minden bosszantó gyereket kipateroltatni az oviból/suliból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!