Ti kaptok az óvodában a nap végén információt, h mit csinált a gyerek egész nap? Volt e vele vmi gond, probléma, bármi?
Ha nincs ott az óvódavezetö, akkor ha kérdezek, válaszolnak.
Részben megértem, mert egy 25-30 fős csoportban ha minden gyerekről 2 percet beszélnek, nem figyel a gyerekekre. Viszont természetesen anyaként minden nap szeretném tudni hogy mi történt, részletesen :-).
Ha gond lenne, azt mondanák.
Sajnos max 1 mondatra van idő, többre nincs.
De kérhetsz fogadó órát bármikor, akkor csak veled foglalkozik az óvónéni.
mivel óvodában dolgoztam én is így tudom, hogy nagyon rossz ha a szülő minden nap 100 kérdéssel jön. egyrészt egyedül vagyunk 20-25 gyerekre, nem lehet őket magukra hagyni míg dumcsizok, másrészt számold ki ha a mind a 30 gyerek szülőjének tartok minden nap 5 perces kiselőadást a gyerekéről, akkor mennyi ideig nem volt velük foglalkozva ;)
így én nem kérdezek. de ha gond van akkor szólnak. vagy ha akkor mikor mikor öltöznek (ez heti 2x van), akkor segítek az óvónőnek öltöztetni és közben beszélgetünk pár mondatot. ha meg olyan lenne akkor kérnék fogadóórára időpontot, ezt nyugodtan megteheti bárki :)
de azt én a helyedben elvárnám, hogy ha gond volt akkor azt jelezzék. ezt így nyugodtan megmondthatod, sajnos van aki úgy gondolja, hogy az az ő dolga ami a vele töltött időben történik, pedig ez nem jogos :(
a lányom múltkor elesett a motorral, lehorzsolta a térdét és a kezét.
Ezt a takarítónéni mondta el, mert pont ott ment el mellette, mikor a baleset történt, nagyon sírt a gyerek. Óvónéni odament, felvette, vigasztalta.
Kijött a lányom a csoportból, óvónéni utána, kérdezem, mi volt ma?
Óvónéni: Semmi különös nem történt, viszontlátásra.
A takinéni meg én leesett állal néztünk egymásra.
Bennem ekkor felmerült a kérdés, hogy mi minden történhet, amit sosem tudok meg, mert a takinéni épp nem lesz, nem volt ott.....
Jaj, utolso, ugy csinálsz, mintha a gyereknek eltört volna a lába. Egy horzsolas mióta számít újdonságnak egy ovodasnal? Ráadásul eselyes, hogy a gyerek elmeséli.
Nálunk csak a kiemelkedően jo vagy rossz eseményekről számolnak be, de ezt az elso szuloin el is mondtak. Az ovoda napi apró történéseit nem osztják meg a szülőkkel, relatíve nem tartozik rajuk, hogy Katika meg Pistike reggel fel kilenckor összeveszett, 10kor kibekult, ebéd időben megint összeveszett, de délutánra ujra baratok voltak. Ezeket majd az ovono kezeli. Ellenben arrol beszámol, hogy Pistike kitépett egy marék hajat Katika fejéről, mire Karika véresre karolta Pistike arcát válaszul.
Az elején kaptunk, aztán fokozatosan kevesebbet. Szerintem ez normális.
Ha valami extra dolog van, azt mondják természetesen.
Egy ideig nagyon rosszul evett a lányom, akkor minden nap kértem beszámolót hogy mit evett és mennyit, nagyon együttműködőek voltak az óvónők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!