Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire fair, ha kiírják az...

Mennyire fair, ha kiírják az ovi facebook csoportjába, hogy ki nem vitt gyümölcsöt/tisztasági csomagot?

Figyelt kérdés
Rettentő megalázónak tartom.
2023. ápr. 23. 11:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/127 anonim ***** válasza:
40%

81-es. Addig nem vállalunk gyereket, amíg nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy el is bírjuk tartani. Nem, hogy 3 gyereket bizonytalan jövővel.

Kérdező, a számlaszámod, és az összeget még mindig szívesen várom, én nem fogok földhöz esni tőle, a gyerek meg ehet gyümölcsöt.

2023. ápr. 24. 12:38
 92/127 anonim ***** válasza:
74%

44-es,én kértem a számlaszámot, én is lehurrogtam a kérdezőt, de én nem fogok rosszabbul élni attól, hogy veszek nekik gyümölcsöt.

Hajléktalanoknak is segítek minden nap meg azt is látom, hogy egy átlag ember az anyjukba ks elküldi őket mert kérnek 200 forintot.

2023. ápr. 24. 12:41
 93/127 anonim ***** válasza:
75%

81-es, ez nagyon szép elméletben, amit leírtál, de azért az esetek nagy részében nem arról van szó, hogy beüt a krach, hanem szimplán arról, hogy az emberek többségének Magyarországon nem fér bele 3 gyerek felnevelése, csak ezt nem akarják belátni, nem érdekli öket, fontosabb a gyerek utáni vágyuk, mert az nekik jár, aztán majd lesz valahogy.

A kérdező esetében sem arról van szó, hogy apuka lábát levágta egy gép és anyukát elküldték, hanem egyszerűen hosszútávon túlvállalták magukat.

3 gyereknek már önmagában az étkezetése is brutál sok pénz, ergo csak olyanoknak kellene 2+ gyereket vállalni, akiknek van valami passzív jövedelmük, mert ilyen bérekre alapozva nem lehet, mint látjuk, akár el tudja ezt fogadni a többég, akár nem. Az, hogy "elromlott a mosógép", bocsi, de nem nagy váratlan kiadás, az olyan, amivel számolni kell.

Hogy egy orkánerejű szél kárt tesz a házban, vagy félmilliós kár keletkezik a kocsiban, az igen, váratlan nagy kiadás. De ilyeneket nem belekalkulálni, hogy pl. egy háztartást folyamatosan fenn kell tartani, az luxus. Mi pl. havonta teszünk félre ilyen elromlott gépekre meg apró javításokra 10-15 ezret, és mikor gyereket vállaltunk, a bevételünket is úgy néztük, hogy ezt akkor is félre kell tenni, ha gyerek van. Így 3 nyilván nem fél bele, de mindenkinek így kéne kalkulálnia.

2023. ápr. 24. 12:45
 94/127 anonim ***** válasza:
19%

92-es, mi felelősen vállaltunk csak két gyereket, dolgozom mellőlük itthonról heti pár órában, meg veteményest művelek, hogy normális életet tudjak biztosítani a gyerekeimnek, nekem nem küldesz, egy kis pénzt, hogy én is pihenhessek néha?

Vagy én felelősségteljesen vállaltam, akkor nekem nem kell segíteni?

2023. ápr. 24. 12:47
 95/127 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nyugodtan felajánlom neked a nekem szánt pénzt. Küldd nyugodtan a számlaszámod. Úgy tűnik a koldulás nem az én kenyerem, hanem a tiéd.
2023. ápr. 24. 12:52
 96/127 anonim ***** válasza:
16%

92-es vagyok. Én is mondtam, hogy nem kellett volna ennyi gyereket vállalni, de megtették, és szívesen segítek.

Ha nem tudsz pihenni az annyit takar, hogy nem keresel elég pénzt.

Majd, ha a mindennapi szükségleteidet nem tudod ellátni anyagilag, segítek.

2023. ápr. 24. 12:52
 97/127 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként, aki segíteni akart. Ha pénzt szeretnék kérni (lehet hogy fogok is), akkor a családomtól fogok elsősorban. Egyelőre sikerült annyi pénzt szerezni, ami elég a gyerekeknek a gyedig. Az óvónővel beszéltem, majd jövő hónapban viszek mindent.
2023. ápr. 24. 12:59
 98/127 anonim ***** válasza:
14%
Hát erre aztán tényleg kár volt 3-at bevállalni, én komolyan nem értem, keresünk ketten a férjemmel 1 millió felett kicsivel havonta, de jelen világhelyzetben egy másodikat sem mernék bevállani, hihetetlen hogy sokan meg a 3-at is bevállalják úgy hogy nincs hú de erős háttér.
2023. ápr. 24. 13:07
 99/127 anonim ***** válasza:
92%

93#-as teljesen korrekt,amit írtál. Nyilván erre az esetekre gondoltam,de ez nekem nem derült ki a kérdező leírásából,hogy melyik eset is ő(bár a kérdés sem erről szólt,hanem az oviról). Egyértelmű az,hogy normális ember nem vállal ész nélkül be gyereket,mi például tudjuk magunkról,hogy ha tartani akarjuk a jó színvonalat és megadni mindent,akkor maradunk egynél. Tanultak vagyunk(itt az egyik válaszoló írta,hogy ő tanult,a férjem konkrétan 6 évet tanult,plusz továbbképzések,nem ezen múlik Magyarországon a nagy megbecsülés és fizetés sokszor,de oké),de munkahelyet váltani nem tudunk máshova,ezt szeretjük,erre rendezkedtünk be,minket nem is bánt,marad egy. Engem nem zavar,ha más többet vállal,ő dolguk. A válaszom többségében arra is szólt,hogy igen sajnos az emberek többsége akkor is beléd rúg(tisztelet a ritka kivétel!),ha apukának a lábát bedarálja valami gépezet. Az ismerősnél éppen nem a lábát darálta be,de sajnos hasonló kaliberű helyzet állt fent. Tehát ebben az esetben eltudják tartani,így is kalkuláltak,csak éppen a felépüléséhez szükséges felszerelések,az orvosok,stb. miatt, jövedelem nélkül elég hamar padlóra kerülhet az ember,mint ahogy ott látom.

91#-es te meg a számlaszámoddal.:D Röhögök már komolyan,önkéntes gyümölcsről volt szó én ahogy olvastam. Ehhez kell a te átutalt pénzed szerinted a kérdezőéknek?Írta,hogy HA szeretne segítséget kérni kölcsönbe vagy bármi,akkor kérne,de nem szeretne,amit valahol értek is.

2023. ápr. 24. 13:09
 100/127 anonim ***** válasza:
74%

79 nálunk a zsákjába volt mindig a zsepi pl...szóval erről ennyit!

Én jól élek, de nem, nem fogom más gyerekének finanszírozni. Van aki meg nem is vitt!

2023. ápr. 24. 13:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!