Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok!
Hát a helyzet már nem olyan rózsás, mint eleinte, de inkább most legyenek sírós elválások, mint akkor, amikor már "élesben" melóba kell mennem.
Hülyén néznék ki melóhelyen bőgve, hogy sírva kellett otthagynom a kiscsajt.
Tegnap kezdődtek a gondok, akkor esett le neki a húsz fillér, hogy hát ez mégsem akkora buli, és anya ott is hagy.
Első napos otthagyásnál - másfél órára - még semmi gubanc nem volt.
Tegnap viszont egy órán át szépen eljátszott, aztán elkezdett keresni, aztán sírni, mikor mentem érte - kint ültem a folyosón, a kezeimet tördelve, és az öklöm harapdálva - akkor csak állt az udvar felőli üveges ajtónál, nézett hazafelé, és hüppögött.
Aztán szóltam neki, megfordult, és zokogva rohant oda, és csak sírt, és sírt, hogy hazamegyünk, anya, anya, hazamegyünk.
Gondolhatjátok!
Bőgtem én is, mint a hülye.
Ma meg már ott sem akart maradni, visított utánam, hogy anya gyere vissza, hazamegy a baba!
Hát elég idiótán nézhettem ki az utcán zokogva, mert ma már hazajöttem, nem bírnám ki a folyosón ezek után, mert félő, hogy "hazalopnám" a gyerekemet.
Nem egyszerű, ezt meg is mondták, de ez nem csak nem egyszerű, hanem pokoli kín egy anyának.
Persze jönnek a "milyen anya vagyok én", meg a "valahogy meg kellene oldani, hogy ne kelljen bölcsibe járni" gondolatok, de vele cseszek ki, ha most nem hagyom, hogy megszokja a közösséget.
Tegnap voltak nálunk családlátogatáson a gondozónők, nagyon normálisak voltak, adtak pár tanácsot (ne bőgjek a gyerek előtt, és ha már eldöntöttük - ha kényszerből is - hogy bölcsibe adjuk, akkor hangolódjunk rá mi, szülők, és legyünk elszántak).
Na, be is fejezem, mert mindjárt bőgök megint.
Utólag ki fogom röhögni saját magamat, de most olyan, mintha egy kötélre erősítve húznám magam mögött a tonnásra nőtt, fájó szívemet.
Film-kérdés: láttam már az Utódomra ütök című filmet, szerintem jópofa, kikapcsolós.
Én szeretem az ilyeneket, meg hát ugye Üvegtigriséket, és a hasonló ütődött filmeket.
Szeretem az angol humort (Brian élete, Gyaloggalopp), de ugyanúgy bejött pl. egy kapcsolatokról szóló film, a Szerelempróba.
Elgondolkodtató, hogy a legszarabbul álló házasságot is rendbe lehet hozni, ha az ember nagyon akarja.
Na nem, mintha szarul állnánk, de jó érzés volt ezt a filmet megnézni, mert nagyon elgondolkodtató.
Na megyek, főzök fincsi lélekgyógyító húslevest a törpömnek.
Ma háromnegyed tizenkettőre kell érte mennem, elvileg ebédel a bölcsiben, gyakorlatilag szerintem nem fog, de kivételesen remélem nem lesz igazam.
Puszi nektek!
Szilvi, a nehéz szívű
Megint itt vagyok!
Gyorsan firkálok, hogy ne a rossz szájízű beírásom legyen ma az utolsó.
Bianka okosan viselkedett ma, nem volt vele gond állítólag.
Reggel sírt egy sort, de aztán megvigasztalódott, és játszott, aztán pedig szépen megebédelt a többiekkel, és utána mentem érte.
Jó volt a kedve!
Akkora kő esett le a szívemről!
Kicsit optimistább vagyok, bár még nincs vége a beszoktatásnak, de azért ez a hétzárás így jót tett a lelkemnek.
Jó hétvégét nektek!
Szilvi
Sziasztok!
Jól eltűnt mindenki!
Ági, kint vertetek gyökeret végül Svájcban?
:-)
Nem csodálnám...
Hát, Lányok! Tönkremegyek ebbe a bölcsibe szoktatásba.
Bianka máris annyit változott.
Anyu szerint majd visszaáll, de az én életvidám, mindig mosolygós, jókedvű kislányom most folyton dilis, álhisztiket rendez, műsírásokat, és egész este, és reggel alkudozik velem, hogy ne kelljen bölcsibe menni.
Viszont, ha már ott van, két perc sírás reggel, aztán már megy is játszani.
Ma már ott is kell altatni, remélem összejön nekik.
Egyébként minden más tekintetben le a kalapom előtte, mert nagyon jól vette az akadályt!
Tegnap már biliztek is, belepisilt szépen, nem hisztizik - mondjuk amúgy sem nagyon olyan, mert a hisztis részeket sikerült szépen lekezelni annak idején még itthon - okosan ebédel, szóval tényleg egy szavam nem lehet.
De én meg minden nap bőgök itthon.
Olyan üres a lakás nélküle.
Jó, jövőhéten már melózom én is nyolc órában, de megszakad a szívem, mert olyan "visszacsinálhatatlan" ez az egész.
Engem elnyel a munka, őt a bölcsi, és csak vergődöm, hogy hogyan lehetne ez másképp... persze sehogy.
Mindemellett meg neki "játszom" a szigorút, hogy ennek így KELL lennie.
Anyukám minden nap lelket önt belém, férjemnek meg elképzelése sincs, mi a fene bajom van, hát mi is bölcsisek voltunk, aztán nem haltunk bele.
Sajna nagyon férfi. Nem érti a sajgó anyai szívem bánatát...
Na, hát ennyit az önsajnálatról.
Mi újság felétek?
Elnyelt benneteket a januári köd?
:-)
Írjatok, ha lesz időtök!
Szilvi
Sziasztok!
Nagyon nehéz lehet ez a bölcsis első pár hét. Nekem legalábbis csak ilyen történteket meséltek: gyerekek a bölcsiben,anyukák otthon sírtak. Hidd el Szilvi,jobb lesz majd idővel. Majd úgy tekintesz vissza erre az időre is,hogy
milyen jól megoldottad és gondolj arra,hogy Nektek már nem lesz gond az óvoda, azt az akadály sokkal vagányabbul veszi Bianka,mint a nem bölcsisek. Persze,tudom még olyan picik,de Te nagyon jól csinálod. Ügyes vagy!!!
Nálunk kisütött a nap,remélem eltudom vinni Lizit sétálni délután. Annyira utál öltözködni,hogy egész télen csak itthon gubbasztani.
Fájt a torkom hétvégén,de szerencsére a csemete nem kapta el,vagyis remélem!!!
Amióta Lilla megkapta a gyönyörű laptopját hanyagol minket! Szerintem folyton filmeket néz.
Ja! Én szeretem a romantikus filmeket( nálam ez már korral jár):Igazából szerelem,P.S.: I love You,
Egyik kedvenc a Brien élete, volt egy idő,hogy a barátnőimmel rendszeresen megnéztük együtt és a végén kívülről fújtuk az egészet.
A filmsorozatok közül pedig helyszínelők minden formában: NCIS, NY stb. Sajna moziba ezer éve nem voltam,viszont a Színházat is imádom és Karácsonyra anyósoméktól kaptunk 2 jegyet+vigyáztak Lizire. Annyira jó volt elmenni,készülődni,sminkelni,csinosan felöltözni. És nem kellett 5 percenként megkérdezni senkitől,hogy nem kérsz inni,enni,pisis pelust cseréljem ki? Persze az első szünetben pezsgővel a kezünkbe már csak Lizáról tudtunk beszélgetni a férjemmel. Annyira hiányzott. :)
Szilvi! Még 1 nagy levegővétel az első ott alváshoz és a nehezén túl lesztek.
Ági! Kati! HOOOOOL vagytok?????
Szevaszka:) itt vagyok:) Veronika jól sejted, filmezek...:) ahogy alszik a vakarék, főzök egyet, ez az új hobbim:), közben nézrk vmit. Te, mint sorozatrajongó meg fogsz érteni: nem birtam tovább Dr. House nélkül, mikor befejezték a 6. Évadot és összejött Cuddyval, hát persze hogy nem birtam kivárni, mig a magyar tvk befejezik az ezredik ujraismétlést.ugyhogy 3 nap alatt megnéztem a 7. Évad első nyolc részét, többet még nem adtak le Amerikàban sem:) jelentem dr. Hause faszacsávóból kispincsi lett, de tettttsziiiikkk:) ja a másik mániám a Vámpirnaplók....megnéztem a köv.évad 11 részét, marha jó, De Amerikában 6 hét kariszünet volt, ugyhogy ott is megrekedtem...ugyhogy az általatok javasolt filmeknek nekiesek este, ha lesz erőm, mert most, hogy sógornőm még enni sem nagyon jön le az üzletbe, szabadon garázdálkodok, minden nap dolgozom , mindjárt jön az uram leváltani, alszik Zsocival, én meg lemegyek , a honlapon bénázunk, gyengék a szövegek, át kell fogalmazni...erősen gondolkodom a teljesen megujitott honlapon, 5 milliós árajánlatot kaptam:( apósom enyhe infarktust kapott az összeg hallatán, majd mosolyogva ennyit mondott, olyan jó, hogy kicsit visszajöttél aranyom...:))))
Szilvi, ez nem kis harc saját magaddal, de amit eldöntöttél ,az maradjon. Ha szépen játszik a többiekkel , eszik,alszik, akkor semmi gond. Este rajtad ezt azért leveri, hogy miért is kell ez neki, de abba fogja hagyni a lelki kinzást.
Ági eltünt a swájci alpokban, Kata meg az iskolàban....hiányoztok nekem is! Puszi: L.
Nahát Lilla!
Jaj, ezek a Bambi-szemek!
Nagyon szép a törpid!
Mi ma itthon vagyunk.
Bianka belázasodott, majd 11-re megyünk dokihoz.
Bízom benne, hogy csak a rágófogak második köre kevert be neki, mert a csücsköcskék már kint vannak alul, de a felszíne nagyon lassan töri át szegénykém ínyét.
Azért gondolom, hogy nagyobb gond ennél nem lehet, mert jókedvű, és nincs semmi más baja, csak a láz, az sem magas szerencsére... kopp-kopp-kopp
Egyébként nagyon büszke vagyok a kiscsajra, mert tegnap már nem is sírt reggel sem, amikor otthagytam a bölcsiben, szépen ott is aludt délután, és nem sírva ébredt, hanem felült az ágyban, és kijelentette, hogy "Anya jön értem". :-)
Úgy tűnik, megszerette a gondozónőket, és most, hogy kezdem őket megismerni, kellemes csalódást érzek, mert ők is kezdik megismerni a manócskámat, és egyre közvetlenebbek vele is, meg velem is.
Most úgy vagyok vele, hogy összességében nagyon jól beilleszkedett Bianka, a gondozónők is csak dicsérik, hogy milyen szófogadó, jó gyerek, és mondták is, hogy már nem lesz gond vele, szépen beszokik.
Ez a kiborulásom a bölcsi miatt is olyan lesz, amin utólag majd nevetek, csak átvészelni volt nehéz.
Remélem, hogy a hétvégén meggyógyul a manócskám, akármi is a baja, mert hétfőn ha törik, ha szakad mennem kell melóba.
Tegnap is be kellett mennem egy fél napra, mert a munka tengernyi, a két hét szabi meg nekik túl sok most már... nem is értem... de mindegy.
Ági! Láttam a képeidet iwiwen, látszik rajtatok, hogy nagyon jól éreztétek magatokat, várjuk ám az élménybeszámolóóóót!!!
Jó hétvégét mindenkinek, ha esetleg már nem jönnék.
Szilvi
Sziasztok!
Nálunk most káosz van, majd olvasok és írok. :) Addig itt egy link, jó mulatást! :)
http://www.youtube.com/watch?v=3a9sDqZ15lk
K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!