Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

A héten másodszor írom meg a válaszom, az elsőt az én drága, mindenlébenkanál kislányom elküldte melegebb éghajlatra, ugyanis szépen megnyomta a laptopomon az egyetlen világító gombot... a kikapcsolót...

Lilla!

Rémeket látsz!

Bianka a mai napig lábujjhegyen mászkál sokszor, de még sosem paráztam ezen, szerintem vicces.

És ő is olyan időszakot él, hogy nagyon bizalmatlan, és fél még az ismerősöktől is, akiket ritkábban lát, nemhogy az idegenektől.

Van, hogy elmondja saját magának, hogy "mama aranyos, mama nem bánt". :-)

Nem, mintha valaha is bántotta volna bárki, csak így bátorítja saját magát.

Gyerekek! Leszoktattam a cumisüvegről a törpömet.

Az egész egy éjjel kezdődött, amikor vagy tízszer visított, hogy "iszi, iszi, anya!", és hirtelen megtelt a hócipőm az éjszakai "dorbézolással", fogtam az összes cumisüveget, és elraktam a fenébe, Biankának meg megmondtam, hogy elvitte a mikulás, csokit hozott helyette, és képzeljétek, kétszer-háromszor kereste az "iszit", azóta szívószállal iszik, meg rendesen pohárból, és átalussza az éjszakát!

Tudjátok, hogy mióta nem aludtam át egyetlen éjszakát sem?

Két éve!!!!!!!

És nem csak egyszer ébredt eddig éjszakánként, hanem milliószor!

A sztorihoz hozzátartozik, hogy vettünk egy nagy fenyőágyat, rendes 90x200-asat, leesésgátlóval, és nagyon szereti, nagyon jókat alszik rajta, és szépen megmarad benne. Ezt most csak azért írom le, mert anyukám azzal ijesztgetett, hogy éjjelente majd átmászkál hozzánk, mert én is mászkáltam ennyi idősen éjjelente.

Hát jelentem, ez kivételesen nem öröklődött! :-)

Volt még kérdés a karácsony.

Nem tudom, a miénk hogy lesz.

Anyósom állandóan kever, én meg már nem is tervezek, mert úgyis keresztülhúzza valami jól irányzott hisztirohammal, és elcsesz nekem mindent.

Ő egyedül él, és szent meggyőződése, hogy az ő szórakoztatására vagyunk mi a világon. Persze csak akkor, ha ő igényli...

De mindegy.

Már nem érdekel.

Már nem ringatom magam abba a hitbe, hogy valaha lesz olyan szentesténk, amilyet én elképzeltem: csak mi hárman, mindenféle elrángatások, és betolakodások nélkül.

Hát majd egyszer talán...

Addig meg még tűrök, mert én mindig is konfliktuskerülő voltam, és nem akarom szegény férjemet két tűz közé szorítani.

Volt olyan kérdés is, hogy milyen gyurmánk van.

Jelentem, ilyen is, olyan is!

Van playdoh is, de az elég fura, bár illatos, meg szép, meg izé, de alig ragad.

Van hagyományos gyurmánk is, amilyen nekünk volt annakidején, büdös, és maszatol, de abból sokkal jobban lehet figurákat készíteni, tartósabbak, és nem kell attól félni, hogy kiszárad, vagy tönkremegy.

Nálunk a szobatisztaság még nem nagyon megy.

Időnként sikerül bilibe pisilni, kakilni, de nagyon ritka még.

Már ott tartunk, hogy ha már megy a pisi, vagy a kaki, akkor szól.

Persze akkor már mindegy, mert hát "menet közben" szól, de már ez is valami a hirtelen jött, "meglepetésszerű támadásokhoz" képest. :-)

Vágom a centit január 3-ig.

Nagyon félek a hülye bölcsitől, és leginkább a betegségek miatt.

Bianka unokatesója négy hónap alatt egybefüggően 2 hetet nem volt bölcsiben, mert folyamatosan beteg, és az ebolán, meg a kolerán kívül már mindent megkapott ebben a pár hónapban.

Most épp tüszős mandulagyulladással, 39,5 fokos lázzal, múlt héten még kötőhártya gyulladása volt.

Szörnyű!

Most elköszönök, mert még dolgom van, de megpróbálok kicsit sűrűbben jönni.

Jó hétvégét nektek!

Puszi: Szilvi

2010. dec. 17. 21:36
 332/487 anonim ***** válasza:

szijjjasssztoook:) hogy vagytok anyuci barátnőim? mindenki lázasan készülődik az ünnepekre,.... mármint remmélem,nem ágyban fekve lázasan..:) holnap sütök bejglit, meg felvidéki krémest, meg barna piskótát krémmel, rajta kókusszal (nem tudom,mi a neve,anyósom hógolyónak hívja, pedig kocka:) ugyhogy elleszek. bár nem hiszem,hogy ezt mind hagyni fogja Zsocika, de ott az a drága délutáni alvásidő, amibe oly sok minden belefér! mondjuk lecsökkentette a 3 órát 2-re. nem csoda, fura is volt, hogy ennyi idősen ekkorákat alszik. meg ugye rossz volt azért,mert fél öt, ötkor kelt fel, igy fél tizenegykor aludt el ujra,én meg már nem láttam a fáradtságtól. most fél négykor már fent van bőven, igy jelentem háromnegyed tizre elaludt!

elnézést a multkori irományomért, amiben betegséggel gyanusitom a fiam, de néha túl sokat olvasgatok a neten. legalább is remélem. és nem valami rejtett izéé.....

Az uram ma vette meg a karifát. anyósom meg sógorom vettek műfenyőt. Én meg nem engedtem a páromnak, felhívott Pestről, hogy itt áll előtte és milyen gyönyörű... én meg nem engedtem. Mondtam,hogy amig kicsi gyerekünk van, én igazi fenyőfát szeretnék díszíteni. ugyhogy nem merte megvenni:) Nektek milyen fátok lesz? van valami színvilág,amit követtek? vagy csak úgy mindenféle színben fog pompázni? Én idén bronz színű fát csinálok. tök olcsón vettem a tescoban díszeket, meg tavalyról is volt ilyen színben pár, ugyhogy jó lesz, remélem! Majd körbetekerem magam girlanndal (vagy mi az a szőrös izé) és küldök egy fotót Nektek:)

Hányas lába van a gyerkőcötöknek? mert nekem furcsa kicsit Zsoci, olyan kis Jetike:) ugye 26 hónapos, 25-ös cipőt kellett vegyek neki kintre is meg bentre is ma, mert egy hónap alatt egy számot nőtt a kis patája!

Szilvi! nagyon örülök,hogy végre megoldódott ez az éjszakai kelés, mert ez Biankának sem jó,meg neked sem hosszú távon, az biztos. nem is értem,mi tartotta benned az erőt! bizony határozottnak kell lenni, jó lépés volt, hogy megvontad az éjjeli iszókát, éjjel alvás van. mondjuk könnyen beszélek, a fiam nappal sem iszik marha sokat, igy éjjel sosem jutott még eszébe,hogy szomjas lenne.... tehát húzza a lóbőrt reggelig. De ő még kiságyban alszik. ez egy jó nagy méretű ágy, még elfér benne bőven,nem tűnik kényelmetlennek, és őt sem zavarják a rácsok,esze ágában sincs kimászni belőle, vagy ilyesmi,ugyhogy nem vettem még nagyfiús ágyat. amig elfér benne, így is marad:) én bizony félek,hogy ha megébredne, mászkálna... nekem is ez a rémálmom.

remélem,kari előtt még két sütisütés meg mosás-takarítás között benéztek ide és így átadhatom a jókívánságomat, miszerint áldott, békés karácsonyt kívánok Nektek, és a családotoknak!

millió puszi : L.és Zs.

2010. dec. 21. 22:04
 333/487 anonim ***** válasza:
100%

kis képeslap karácsonyra:

[link]

2010. dec. 21. 22:11
 334/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Anyukák!

Jelentem, maratoni nemalvás után letudtam az idénre előirányzott vizsgáimat! :)

Karácsony : pfff..... Elég nehéz volt elkapni a feelinget, de sínen vagyunk. :) Még a kézműveskedés is belefért. Igaz, tegnap megették a mézeskalács utolsó felvonását - biztos nem fogok már azt sütni.

Én évekkel ezelőtt vettem egy műfenyőt. Azt az igazi , életszerűt, beépített világítással. Mindig földlabdásat vettünk előtte, mert nem vagyok híve a "mészárlásnak", viszont lassan megtelt a kert tűlevelűekkel. Tavaly már ki kellett vágni az egyiket - na, azt bevittük az oviba, volt is örömködés. Kiszámoltuk, hogy mindkét gyerek, minden évben vihet egy fát majd, az ovinak meg megoldódott a következő 6 évre a gondja. :)

Műfenyőnk van, de minden évben csinálok igaziból asztaldíszt,stb - már csak az illat miatt.

Megyek, pörgök tovább lányok, mert 3 hete szinte semmit nem csináltam itthon s még sütni is kellene. Nálatok hogy van ez? Én komolyan nem értem a családomat : bármennyit főzök, megeszik. :) 70 dkg száraztésztát (tortellini) főztem ki egyik nap, gondolván, milyen klassz lesz, 2 napra van ebéd..... Aha! Ebédre és uzsonnára befalták sajtmártással. Na, a sütit is emiatt csak fogyasztás előtt készítem el, mert úgy jár, mint a mézeskalács. :)

Múltkor jövök meg bevásárlásból, lerohan a kis siserehad, Sir Puszilka már kotor a szatyrokban és kivesz egy 10-es csomag füstlit. "Lilililili!!!"-kiabálta fennhangon (lili=virsli) majd közösen bevágták a nővérével. És ezek után még képesek voltak megkérdezni, mi lesz a vacsora. :) Késsssz.10 db virslit megettek ketten!

Hát olcsóbb ruházni, mint etetni őket. Apájuk mindig azzal vigasztal, hogy jobb lenne, ha válogatósak lennének? Persze hogy nem, de azért az kissé aggasztó, hogy ennyit esznek, mégsem dagik...Mondjuk rengeteget mozognak, sokat vannak kint.

Na, de már tényleg megyek! Puszi nektek!

K.

2010. dec. 21. 22:56
 335/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok Lányok!

ÓÓÓÓriási Karácsonyi készülődés közepén vagyok.Menü összeállítva(fejben), takarítás folyamatban,ajándékok csomagolásra várva, bevásárlás kész.Holnap és holnapután már a lakásból sem kell kilépnem. Nekünk műfenyőnk van 4 éve vettük,de Én is készítek igazi fenyőből asztaldíszt-az illat miatt. És képzeljétek el idén rózsaszín díszeket vettünk ( a férjem szemei fenn akadtak,de rábólintott) Már jó pár éve narancs-barna díszeink voltak és most változatosságra vágytam. Majd Én is fotózom:)

Lilla Én folyton parázok a betegségek miatt, amikor volt a botrány az oltás-autizmus körül, én is rettegtem az összefüggéstől,ráadásul Lizi minden oltást olyan furcsán-nehezen viselt. Sajnos én néha magamnak is képes vagyok betegségeket bemesélni:((( Most is van egy (remélem csak)általam beképzelt komoly bajom. ÁÁÁÁÁ! Hihetetlen! Biztos túl sok a feles energiám.

Lilla!Még hogy nem tudsz sütni-főzni.:))) Hm...micsoda finomságokat írtál.

A múltkori képet,amit Zsociról küldtél nem tudtam megnyitni:(

2010. dec. 22. 18:14
 336/487 anonim ***** válasza:

Szevaszka:) Veronika, egy youtube ra feltett video link volt:( épp formabedobózott, tök mókás, hogy geometriai alakzatok szerinti bedobó , anyám kiröhögött, mikor el kezdtem tanitani neki: kisfiam ez a rombusz, itt a trapéz, meg a paralelogramma...., de mostmár bármelyiket tudja, nem állt meg a kör-kocka-háromszög-csillagnál:) senki nem tudta megnézni? És a karácsonyi "alkotásomat"? Jelentem a diós és mákos bejgli kész:) a mákos megrepedt, de ehető, leteszteltem. Tesómnak pont jó lesz meg apunak, ugyis ők falják be!

Ja, hogy idilli legyen a karácsony, ma sógornőm felhivott orditva telefonon, hogy mit intézkedek a háta mögött, miért kerülöm ki döntésekben és mit szólok bele a munkába, mikor nem dolgozom? (3 hete nem jár be...) aztán nem nagyon hagytam magam, ugyhogy sanszos, hogy nem enged be magához karàcsonykor....szupi. Boldog, békés ünnepek, nesze neked....apósomnak persze mindent elmondok, igazi besúgó vagyok, bevallom, két tőmondatban megfogalmazta a róla szött véleményét, amit le sem irok, mert kitilt a rendszer...:) az uram meg még cifrázta is.... Felvett a papa a közbenjárásommal egy uj értékesitőt, vele ez sincs közölve, asszem holnap harakirizni fog, ha meglátja, főleg mivel semmit nem tud róla. Plàne ha azt is megtudja, hogy az iroda leköltözik oda, ahova ő nem engedte, mert az én ötletem, és logisztikailag logikus, engem guiotin általi halálra itél, s.k. :) Bakker, nemcsak utálni fog, hanem gyűlölni is. Asszem még ennyire nem haragitottam magamra senkit, de most fogok. Nem szoktak gyűlölni, én sem teszem senkivel, tiltja a vallásom meg a lelkem. Max közömbös nèhàny ember, nem érdekel, de most emberemre találtam...mi lesz ebből? Ugye nem baj, hogy nem hunyászkodok meg és van néhány alantas húzásom?... Az uram mai összefoglaló mondása: Aki az erősebb, az b@szik....no széép! Vagyis nehogy hagyjam magam, mert ahhoz kevés, hogy mindenkin uralkodjon.

Szóvalmpuszika nektek! L.

2010. dec. 22. 22:41
 337/487 anonim ***** válasza:

Drága Anyuka társak!!

Apa most vitte el Manót, hogy díszíthessem a fát és elkészítsem a karácsonyi menüt!! szezámos csirkemell lesz krumplipürével, krumplisalátával, levessel és csokis-meggyes muffinnal. az ajándékokat még be kell csomagolnom, a lakás díszítését már befejeztem tegnap. Alen el van varázsolva a díszektől és a villogóktól, mondtam Neki, hogy a karácsonyi manók csinálták :) mára totál lebetegedtem, lázas vagyok és a manduláim bedagadtak, erre ki is jött valami otromba herpesz is a számon, szóval csodásan fogok mutatni a fotókon :)

ma édes 3asban ünnepelünk, holnap Anyósoméknál ebéd, Apáéknál vacsi, vasárnap Anyáék és Mamikáéknál közös ebéd. utána másik mamámé... :)

de a mai nap az csak a miénk :)

LEGYEN BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYOTOK!!!!!!!

millió puszi

2010. dec. 24. 12:48
 338/487 anonim ***** válasza:

[link]

én is művészkedtem :)))

2010. dec. 24. 12:54
 339/487 A kérdező kommentje:

Kedves Barátosnőim!

Mindenkinek Békés,Boldog Karácsonyt Kívánok!

Legyen ma nagyon szép estétek!

Sok puszi

Veronika,Liza.

2010. dec. 24. 12:56
 340/487 anonim ***** válasza:

Sziasztok Lányok!

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek!

A nagy karácsonyi jövés-menés után majd élmény-beszámolok!

Puszi nektek!

Szilvi

2010. dec. 25. 10:12
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!