Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
szijjjassztok:) remélem,mindenki a szilveszteri partyra készül, azért vagytok így eltűnve.
gondoltam,írok pár sort,milyen volt a kari. Összegezve jó, részletezve fárasztó... szenteste,azaz reggel irány anyuék. ott voltunk 3 órát. Zsocika elvolt, de nyekergett végig, nem volt feldobva, az ajándékait meg sem nézte,mert már álmos volt ebéd után, csak csimpaszkodott szegény belém... hazajöttünk, mikor felkelt, kikaptam az ágyából, irány anyósomék, ott voltunk egy darabig,anyósom semmi kaját nem csinált, még egy virsli sem volt a hűtőben. a fiam már sírt éhen, ugyhogy fogtam magam és hazajöttem megetetni. 4 virslit benyomott, egyből felvidult. Jöttek utánunk haza a többiek, anyósék, sógoromék, itt egész jól elvoltunk, majd mentünk át sógoromékhoz, onnan meg közös vacsorára a hotelba.Persze este tízkor még a mélygarázsba rohangált a két gyerek, Zsocika meg uncsitesó. Sógornőm? mintha mi sem történt volna szenteste előtt két nappal... bűbáj volt. egy hangja nem volt, hogy fáradt, menni akar ,vagy valami, örült a ruháknak, egyebeknek ,amit tőlünk kapott, legalább is ezt mutatta. Másnap apósom behívta az irodába. ott voltam én is. megkérdezte, hogy akarok e így hárman az ominózus esetről beszélni, minthogy ordibált velem a telefonban, mert más tanácsot adtam az értékesítőnek,mint ő, ezért elküldött a bús p.ába, mit pofázok bele.... én nemet intettem és kimentem. egyszerűen nem akartam sarokba állítani. úgy gondoltam,ha szenteste képes volt normális lenni, nem érdemli meg, hogy másnap bunkózzak és apósunk előtt megmondjam a magamét. De apósom másként tett, megkérte, hogy mégegyszer se családtaggal, se alkalmazottal ne ordibáljon, ez a viselkedés nem megengedett. jan1.-től pedig menjen táppénzre, örüljön a benne növekvő gyereknek és nevelgesse a másikat, legyen vele, készüljön a babára békességben, idegeskedés nélkül otthon. másnap bement az irodába, közölte a másik két értékesítővel, hogy őt kirúgták, de ne aggódjanak,mindent el fog követni, hogy ők is repüljenek.... kedvesen elköszönt. Ahelyett,hogy elköszönt volna normálisan , mondhatta volna, hogy elfáradt, készül a babára és inkább nem jönne többet. De nem, odacseszett nekik egyet.... persze sirva jöttek hozzám,hogy akkor most szedjék a sátorfát, vagy mi van, persze szó sincs erről, ugyhogy megnyugodtak, dolgoznak tovább nyugodtan. Hiszen jön a szilveszteri vendégsereg, ami nem kevés szervezési munkával jár.
Ma ebédnél pont álltam már fel az asztaltól,mikor bevonult, ha szemekkel ölni lehetne, nem irogatnék itt most nektek.... iszonyat gyűlölet a szemében. Miért jó ez neki? érthetetlen! miért jó így élni? olyan erős kisebbségi komplexusa van, főleg velem szemben,hogy hihetetlen. Ideges az egyetemi végzettségemre, a nyelvvizsgáimra, hogy anyósomékkal egyetlen hangos szót nem váltottunk 11 év óta, hogy mindenki engem véd azonnal,ha valami konfliktus van, hogy az összes alkalmazott hozzám jön tanácsért vagy rá árulkodni, amikor terhes lett, anyósomék annyit mondtak a hirre, hogy hmmm, nekem meg nyakamba borulva sírt mindenki.... forditott esetben asszem én is gyűlölném magam, meg kell hogy értsem.
köszönöm,hogy leírhattam nektek a kinomat, és hogy megtiszteltek azzal,hogy végig is olvassátok:)csak ti vagytok, akikkel ezt meg tudom beszélni!
Zsocika annyi cuccot kapott, hogy a felét letettem a pincébe, mert marhaságok, vagy még nem tud vele játszani.... na mindegy , örülök mindennek , csak sok! belezavarodott a sok ujdonságba, nem tudja szerintem ezt a tömteleg játékot feldolgozni egy kétéves. a karifát örömmel díszítette velem, amit minden este emleget, mutatja hogy én és ő díszítettük. egy kicsit a szavakkal, beszéddel is jobban állunk, észrevehető javulás a beszédben, de ez azért még kevéske:( de elégedett vagyok, több a semminél. A bilizés, wc-zés szuperul megy! ha korábban nem irtam volna , buborékot is szoktam neki fújni, ha ráül a wc-re, és betakarom a lábát kispléddel,mert arra jöttem rá,hogy utál félmeztelen ott ülni. a bubifújóval meg szórakozunk kicsit, és már jön is a kaki.
remélem,Nektek teljes békében, szeretetben telt a karácsony, nem rohangáltatok,mint az idióták egyik fa alól a másik alá...:)
és ennél csak vidámabb szilveszter estét kivánok, jó sok virslivel, lencsével:)
remélem, addig írtok még, mert várom! puszi: L.
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk vissza a karácsonyi nagyi-rokonság látogatásból. Ma Szilveszteri buli lesz nálunk,ezerrel kell készülnöm,mert a lakás romokban, főznöm,pakolnom kell.
Remélem jól vagytok.
Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Nektek!
Sok sok puszi
Lilla!
Gyorsan elolvastalak. Szerintem ne emészd magad a sógornőd miatt,mert ezeken nem tudsz változtatni,nem tudod semmissé tenni a diplomádat sem és a nyelvtudásodat sem. Mert,ha Őt ez zavarja annyira,akkor nyilván kevesebbnek érzi magát Nálad! Te pedig nem leszel "kisebb" az ő kedvéért. Megdolgoztál ezekért a dolgokért! Nekem ilyen helyzetekben( abszolut megváltoztathatatlan helyzet) az segít,hogy megpróbálom kívülről nézni magamat és a konfliktust, és sajnálom az illetőt a kicsinyes, rosszindulatú viselkedéséért. Rájövök neki a legrosszabb,mert az ilyen emberek nem tudnak örülni, nem élvezik az életet. Én nem akarok ilyen lenni,nem szabad a szintjére lemenni. Szóval nekem ez szokott segíteni.
Boldog Új Évet Kívánok.
Puszi
V.
sziasztok!!
hat csajok, akkor senkinel sem telt egyszeruen a Kaeacsony... mondjuk nalunk talan ez volt az eddigi leg simabb csaladi szempontbol!! nem voltak hisztik, mindenki probalta elvezni az ajandekbontast, boldogan neztek, ahogy a gyerekek bontogatnak es ujjongnak. mi sem veszekedtunk, a menu is sikerult, szoval pozitivan ertekelem az idei Karinkat :) ja es had ne mondjam a ferjem hogy kitett magaert ajandek teren... majdnem elajultam, amikor kibontottam az uj acer netbookomat!!!!! kb. tiz eve erre vagyom, szoval total kesz voltam :)))
Lilla... ez egyszeruen hihetetlen... es Te meg mindig az O erdekeit nezed es tartod szem elott... szerintem befejezheted ezt!! es az, hogy Te is utalnad magad?? miert is?? mert nem egy onzo dog vagy, aki azt nezi hol tehet a masik karara?? mert szeretnek az emberek azert amilyen vagy?? mert mindig a masok erdekeit tartod szem elott?? NE VICCELJ MAR KERLEK!! :) nem veletlen, hogy Teged szeretnek es nincs konfliktusod, a munkasok pedig megbiznak benned es toled kernek tanacsot!! szoval mindez csak azt bizonyitja, hogy EGY JO EMBER VAGY!!!!! sogornod meg elmehet a p...csaba!! mar bocs.
mi amugy megerkeztunk Svajcba tegnap hajnalban, Aeln olyan jol viselte az utat, hogy azt hittem osszecsereltem a gyereket a mol kut pelenkazojaban...:) minden ok volt!! a hely gyoyoru, van egy teli terasz, kint kavezunk regelente az Alpok tarsasagaban :) de... a baratunk szomszedja egy idiota svajci kreten. ki akar dobni bennunket, mert hangosak vagyunk. ami nem igaz, hiszen suttogva beszelunk, labujjhegyen jarunk mar. de a gyereket nem zarhatom egy szobaba... de O sem cirkuszol, csak hat jatszik... megkerdezet a hazigazdankat, hogy hogyan hivhatott olyan vendegeket, akik nem nemetul beszelnek??... nem nacionalista az alak, aaa... szoval ez a helyzet. azert igyekszunk minel kevesebbet a lakasban lenni, hogy ne legyen gondja. tegnap outleteztunk egyet, ma utazunk tovabb St.Gallenba, ott unnepelunk holnap pedig Zurich :) egyebkent alig van ho es minusz csak ejjel :) sut a nap es jo a banda, Alen is nagyon jol erzi magat es mi is apaval :)
sokszor puszilunk Benneteket es mindenkinek boldog Uj Evet es jo bulizast estere!!!!!! :)
jo hogy vagytok csajok :)
Sziasztok Lányok!
Na, végre van egy percem.
Ma nem melózom - múlt héten ledolgoztam a mai napot, bazi sok túlóra formájában, két ember munkáját csinálva, rövidített munkaidőben. Hát szuper volt, képzelhetitek...
De most vége egy időre.
Két hét szabadságon leszek, és megpróbálkozunk jövő héten a bölcsivel.
Nagyon félek, de valahogy le kell küzdenem az érzést, és bizalmat kell szavaznom egy számomra még kérdéses kilétű idegennek, aki a kislányomra fog helyettem vigyázni, 14 másik gyerekkel együtt...
Karácsony.
Hát gyorsan elrohant mellettem, pénteken főzés-takarítás, gyerkőcöt elvitték a szüleim, hogy náluk aludjon ebéd után, addig gyorsan feldíszítettük a fát, aztán haza hozták.
Gyerekek! Bianka készen volt, mint mateklecke.
Nem mert bejönni a szobaajtón, úgy meg volt illetődve, de aztán a karácsonyfa volt az isten! Aztán kibontotta a hintalovat... és innentől kezdve minden éjjel "gyípaci"-val álmodott, és reggelente azzal kelt, hogy anya, gyere pacihoz.
Anyósom természeten kevert, ő nálunk az én keresztem.
Igazi erőszakos személy, aki kizárólag csak hátba támad, szurkál, és bököd, ha a férjem nincs ott, akkor meg még be is szólogat, de alapvetően a hattyú halálát adja elő a nagyérdeműnek... azonnal, ahogy talál magának hozzá közönséget...
De hát evvan.
Rólam már lepereg a hülyesége, és rájöttem, hogy ha nem foglalkozom vele, nem idegesítem magam vele, az a legjobb eljárás, mert elönti miatta az epe, hogy én nyugodt és közömbös vagyok, mikor ő épp "kóstolgat".
Lilla, ajánlom ezt a módszert.
Az ilyen embernek SOHA nem szabad beolvasni, mert akkor nyert ügye van, arról panaszkodhat a "közönségének", és akkor tényleg Te vagy a köcsög, és ő az áldozat.
Ja, mellesleg az én sógornőm is ilyen volt, sajnálatos módon anyukám nem tudta egy idő után befogni a száját, és beolvasott neki. Az öcsém azóta nem beszél senkivel a családunkból, olyan szinten sikerült "megbántódnia" a sógornőmnek.
Ezért mondom, hogy nem szabad megadni nekik az esélyt, hogy oka legyen áldozatnak lenni...
Na, elkalandoztam.
Nagyon jól sikerült a karácsony összességében, eltekintve ugye a "drága mama" keverésétől, de mint mondtam, őrá már mindig rá vagyok készülve, nem tud már meglepni, benne van a "tervekben", hogy nem lehet miatta tervezni.
Itt volt a nagymamám is, Bianka dédikézett egy egész hétig, nagyon imádják egymást, öröm rájuk nézni.
És itt volt a másik sógornőm is, aki most épp - még egyedül - várja a babájukat, mert a bátyám külföldön dolgozik, és egyelőre nem tud még hazajönni, úgyhogy velünk töltötte a karácsonyt.
Őt is nagyon imádom, Bianka is oda van érte, és képzeljétek, február 14-ére van kiírva, Bianka 12-én született.
Jópofa lenne, ha az ő kisfia is aznap születne, mint Bianka.
Mit csináltok ma?
Mi itthon leszünk, egy barát házaspár jön fel, de csak altatásig, utána édeskettesben várjuk az éjfélt apával.
Gondolom a törpe kidől legkésőbb tízkor... :-)
Most ilyen kis öregesen várjuk majd itthon, hogy éjfél legyen, és mehessünk aludni. :-)
Na, majd még jelentkezem a hétvégén, addig Ti jöttök firkálásilag!
Azért a svájci kirándulás nem lehet semmi... szép évzárás és új év kezdés!
Ha már nem jönnék éjfélig, akkor:
Boldog Új Évet Kívánok Nektek!
Pusszantás, és jó éjfélvárást!
Szilvi
Nagyon hálás vagyok a biztató szavakért! Ma az ebédnél én voltam bűbáj, vagyis a minimumot lekommunikáltam vele, de semmi faggató kérdés, pl mit csinálsz ma este? Gyanitom, hogy otthon fog ülni a nagyobb gyerekkel, mondta, hogy ő nem fogja őrizni a hotelban az urát, amig az dolgozik. Én viszont megyek Zsocival, anyumék is jönnek, elzenekarozunk, kettő is lesz:)
Hányingerrm van, fáj a gyomrom, ropit ettem ma, semmi mást, mert félek, elhányom magam! De nemegy uj bébi növekszik, mert mensizek meg kitartóan bogyót szedek, ugyhogy a tegnapi egy tábla milka csoki igy betett??? Érthetetlen:) fúú, ez a ropi is szaaaaar.....
Ágiék szilvesztere milyen szuper már? Meg is érdemled a munkahelyi dolgok után. Csak érezd jól magad! Mindenki rugjon be helyettem, mert én tiz éve nem ittam egyetlen kortyot se, ugyhogy nyomjátok csajooook!!! Risza-misza - tánci- hami- tütüke:) BUÉK! L.
Na hali Csajok!
Elkezdődött a bölcsibe szoktatás.
Kiscsaj egyelőre jól veszi az akadályt, de holnap már egy órára le kell lépnem, gondolhatjátok... fosok, mint a guminyúl...
Biztos sírás lesz. Ha nem a gyerek, akkor én fogok bőgni...
Egyébként nem tudom, hogy felétek hogy van ez a bölcsis dolog, de nekem nagyon nagy csalódás a bölcsőde.
Azt hittem, hogy fejlesztik a gyereket, de ITT semmi.
Se mondókázás, se mese olvasás.
Nekem most nagyjából csak egy kényszerű gyerekmegőrzőnek tűnik az egész, de lehet, hogy mi fogtunk ki ilyen enervált bölcsis néniket.
Ma az egyik gondozónő mese olvasás címén elővett egy könyvet, és nagy ügyetlenül elkezdte lapozgatni, és mutatni pár képet a gyerekek felé, hogy itt van egy traktor, itt van egy labda... stb, stb.
Hát azért ennél magasabb színvonalhoz van szokva a gyerek itthon.
Őt ez már nem köti le.
Ráadásul egy gyerek sem beszél, pedig nagyrészt két évesek fiúk-lányok vegyesen, és ennek megfelelően Bianka sem szól egy szót sem, amíg ott vagyunk.
Ma másfél órán át hallgatott az én egyébként szószátyár kölkem.
Nagyon félek, hogy visszafejlődik.
Holnap beszélek a gondozónőkkel, hogy legalább ők beszélgessenek vele, mert egyrészt így nagyon magányos szegényem a tudásával, másrészt meg unatkozni fog egy idő után, aztán megy majd a sírás, hogy anya, anya...
Nálatok mi újság?
Egyébként meg eléggé feszült vagyok, nagyon nem megy nekem ez a bölcsibe szoktatásos téma... és a gyerek felé meg azt kellene mutatni, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó... bazi nehéz.
El is köszönök.
Írjatok, ha lesz időtök.
Szilvi
Jaj Szilvi!
Annyira izgulok értetek,remélem zökkenőmentesen alakul a bölcsibe szoktatás. Feltétlen írd meg a tapasztalataidat. Lizi is bölcsis lesz nemsokára,vagyis félig-meddig,ugyanis nálunk nincs Bölcsőde,csak családi napközi. Rohadt sok pénzért,minden féle extra szolgáltatással(angol-német-gekko stb),de ugye Lizi még nem beszélni magyar sem,addig nem akarom idegen nyelvre oktatni. Szóval azt gondoltuk,ki,hogy heti 2 napra viszem el első körben. Aztán majd meglátjuk,hogy találok-e munkát,akkor persze teljes héten menne a napközibe,viszont az meg annyiba kerül,hogy a fele fizetésem elmenne rá.
Szilveszter nagyon-nagyon fárasztó volt,mert 3 baráti házaspár 1 kisfiúval jött át hozzánk, jó házigazda létünkre éjfélig le sem ültünk,hanem kiszolgáltunk mindenkit sőt még a gyerkőcökkel is mi játszottunk:) DE,legalább a barátaink jól érezték magukat és pihentek
is:)
Újév viszont jól sikerült,mikor mindenki felébredt,már nem akartam tökéletes háziasszony lenni,leültem a romhalmaz közepére és hagytam,hogy a többiek feltalálják magukat. Jókat röhögtünk és addigra Lizi is a vendég kisfiú olyannira összebarátkozott,hogy kettesben játszadoztak a szőnyegen.
Puszi
Írjatok!
szijjjaaaasztok:) Szilvi , hát gondolom nincsenek könnyű napjaitok... semmi tapasztalatom nincs a közösségbe való beszoktatáshoz,mert Zsocika antiszociális:) egyértelműen alkalmatlan még a közösségi létre. bízom benne,hogy Bianka frankó csaj. mondjuk , a leirtak alapján már edződött a feladathoz, ugyhogy elvileg semmi gondotok nem lehet, egy-két sírós elválást leszámítva, ami bizonyára hamar abbamarad. tuti jobb lesz neki,mint kettesben otthon apával, nem akarom ismeretlen leszólni az urad, de azért másik legalább tiz gyerek társasága egy önálló kiscsajnak szerintem jó kalandnak igérkezik:) igy te is nyugodtan dolgozhatsz,meg az apja is. nem tudom,hogy máshol milyen szinvonal van a bölcsikben,de Balatonfüreden sem más,mint amit leirtál, unokaöcsém járt egy jó évig. csak játszottak a gyerekekkel, különösebb fejlesztő foglalkozás nem volt, a pelusról sem szokott le a kisgyerek, alig vették fel oviba,elmult már 3,mire végre nappalra le lehetett venni a pelust róla, azóta is kerül fordul bepisil,5 éves mult:( szóval csak az oviban indul némi tanitás, de talán nem is baj,majd te foglalkozol vele, mikor együtt vagytok. a hangfelvétel alapján mondókázik, énekel, szóval bőven meghaladja az átlag kortársakat. ha eleget csinálod ezt vele az együtt töltött időben ,nem létezik, hogy tartósan visszafejlődne. szóval gyakoroljatok szorgosan tovább:)
Bárcsak Zsocika beszélne ennyit,mint Bianka... haladunk, csak nagyon kis lépésekben. mond uj dolgokat, de ..... na jó,nem elégedetlenkedek, de mégis 27 hónapos, igen csak bő kétéves. néma csak nem lesz:)
Tehát Veronika a te kislányod sem bőbeszédű még, ugye? nem tudjátok,mit tanácsol ilyenkor a logopédus,mármint kissé megkésett beszédfejlődésnél? milyen konkrét mozgás és beszédgyakorlatokat lehetne velük végezni? mert tudom,hogy a mozgás fejlesztené, de konkrétan mi?? nincs erről infótok?
megyek, nem untatlak tovább titeket, nézek egy filmet, ugyanis én is laptopot kaptam karira,mint Ági, egy brutál bordó körömlakk színűt, Dell gép, nagyon ütős, kell is, mert mukucsolok folyton:) nagyon kreativ volt az uram idén,kaptam ezt a körömlakk színű laptopot,mellé egy ugyanolyan színű chanel körömlakkot.... este azonnal ki kellett fessem vele a körmeim, alul-felül:) még felsőket is választott nekem ,anélkül hogy ott lettem volna, és mind jó, még tetszik is:) Amit én vettem neki, pl túrabakancs, kb egy számmal lett kisebb:( ő volt idén az ügyibb, pedig nem ez a jellemző....:)
Az apádra ütök, vejedre ütök filmek harmadik részét szedtem le a netről, utódomra ütök címmel. Robert Deniro - s film.... tök gyogyik. kiváncsi leszek,milyen a harmadik rész.... bár pont most volt a híradóban,hogy arany málna díjat kapott,mint a legrosszabb idei mozifilm, karöltve a Napfogyatkozás vámpiros filmmel, amit tökre bírok:)
Tényleg, mi a kedvenc filmetek? mi az,amit esetleg nemrég láttatok a moziban és nagyon frankó volt? én moziba tuti nem jutok el,de bármit letöltök a netről,és szórakozom egyet igy este hajnalig... szóval várom az ötleteket, mert érdekel, mit néztek szívesen!
puszi:L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!