Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok Lányok!
Bianka pillanatok alatt meggyógyult, azért tud valamit a BéresCsepp+Cebion+Kalcium koktél!
Két nap alatt végigrohant a szervezetén a betegség, és szerencsére vasárnapra már csak egy kis orrfolyás emlékeztetett arra, hogy "nem százas" a gyerek.
Jelentem, állítólag jön a HÓ!
Ennek most azért örülök csak, mert idén már igazán tudja értékelni a törpe, tudunk hóembert építeni, és élvezni is fogja.
Aztán egy alkalom után megutálom az egészet persze, de most optimistán állok még a télhez, a hóhoz.
Persze majd az apró kavics-szóró autók elveszik a kedvem, mert megint csurig lesz a kecó kavicsokkal, amiket az utcáról hordunk be, és tavaszig kergethetem őket körbe-körbe a lakásban.
:-)
Tévézés téma: nálunk most már szankciók vannak, maximum egy mese dvd, aztán annyi a napi adag, mert nagyon elszaladt a kisasszonnyal a tévé-ló, és ha tehetné itt bambulná reggeltől estig a kedvenc meséit.
Elképzelni sem merem, mi lesz velünk, amikor majd nem tudom levinni egy-másfél órára, mert befagy a s...ggünk, na azokra a napokra ki kell találni valami igazán izgalmas benti programot a tévébambulás helyett.
Igazándiból bajban vagyok, mert öt percnél tovább nagyon nehéz egy dologgal lekötni a gyereket, és baromira elfáradok egy-egy "bezárt" délutántól estére, mert iszonyú kimerítő a gyereket "szórakoztatni", hogy ne érezze úgy, be van zárva a négy fal közé.
Nagyon irigyellek Lilla, hogy már megvettétek az ajándékokat, nálunk még csak tervek vannak, de jövő hónapig még várat magára a megvalósítás - értsd: a vásárlás.
Ági! Ahogy elnéztem a képeiteket, valami döbbenetesen sok(k) ajándékot kapott a kisfiad, ezek után mi lesz karácsonykor? Mivel lehet még überelni ennyi játékot?
Jól feladták neked a leckét a rokonok/barátok!
:-)
Most mennem kell, majd még benézek!
Jó éjt, és jó hóvárást Nektek!
Szilvi
Sziasztok!
El se hiszem mennyit írtatok! :) Jelentem : túl vagyok 3 szakdolgozaton, elolvastam 11 tankönyvet, írtam egy 87%-os ZH-t és már letettem 2 vizsgát!
Szombaton és vasárnap ünnepeljük kisfiam fennállásának 2. évfordulóját. :) December 7-én született, de idén nagyon egybe lenne a Mikulással, így 1 héttel előbbre hoztuk. Muszáj a 2 időpont, mert nem ér rá mindenki egyszerre.
Legalább a névnapomat is letudjuk. :)
Én is várom már a havat, van a közelünkben egy szánkózódomb, majd ott zúzunk ezerrel. :) A következő 3 hétben még 9 vizsgám lesz, gőzöm sincs hogy fogom megcsinálni. Sebaj, majd megyek UV-ra!
Szép napot Nektek!
Kati
U.I. Lassan jubilálunk Anyukák! December 15-én lesz fél éves a "fórum"! :) Gyorsan kiosztok egy csomó zöld kezecskét, hátha... :)
sziasztooooooooook,
egy kis bejelentkezes Tiranabol... hjajj, hat majd lesz mit meselnem. maradjunk annyiban, hogy minden ok, kis tulzassal, mert a koleganom elviselhetetlen peszona es egy szobabam lakunk... a fiuk nagyon hianyoznak, de allitolag minden rendben otthon!!
sok puszi nektek!! orulok, hogy mindenki jol van!!
Sziasztok!
Ma van Liza 2 éves születésnapja!
Tegnap voltunk a doktornőnél a 2 éves státuszon: nem beszél,sovány(10,8kg,89cm),sápadt. Februárba visszarendelt minket,hogy elvégezzen ez irányban vizsgálatokat. Vérvétel,beszédvizsgálat,a soványságra is visszatérünk.
Szóval tegnap óta olyan,de olyan pocsék a kedvem. Soha nem hasonlítgattam Lizát más babákhoz,de tegnap óta szegénykémet állandóan összehasonlítom a beszélni tudó,jó étvágyú,jó kedélyű babákkal,akikkel tegnap együtt vártunk a rendelőben. Pocsék anyának érzem magam!!!!
Pedig foglalkozom vele és mindennap friss ennivalót főzök neki. Mégis azt érzem,hogy Én rontottam el valamit.
Sziasztok Lányok!
Megvan az első karácsonyi ajándékunk!
Természetesen a törpi kapja.
És végül hintalovat vettünk neki.
Nagyon-nagyon remélem, hogy tetszeni fog neki.
Mit szólnak a gyerkőceitek a hóhoz?
Bianka teljesen odáig van érte.
Ha holnapig rendesen kitart az időjárás, akkor elmegyünk hóembert építeni.
A szánkózás nála nem játszik.
Fél rajta.
Nem értem, miért.
Mi újság felétek?
Olyan régen írtatok már... mint én... :-S
Majd írjatok a hétvégén, ha tudtok!
Ja, és Lilla!
Megkövetlek!
Én a MoonSand-del kevertem a MoonDough-t!
Az tényleg nem "por" formájú, hanem gyurma.
Majdnem olyat vettem, de végül beleszerettem a hintalóba, az nekem karácsonyosabb.
Puszi nektek, és írjatok!!!
Szilvi
Veronika! Hahóóóó! Ébresztőőőő! Valaki, valahol már írt a Más Tökéletes Gyerekeiről! :) 10,8 kg nem kevés! Majd ha 3 évesen se szól egy szót sem, se egy mama, se egy baba,stb, na akkor lehet aggódni. De nem kötelező. Én múlt héten kértem Annánál logopédiai kivizsgálást, mert a r-t még mindig l-nek mondja. Élettani pöszeség a pontos diagnózis és kb lehülyézett az óvónő is. :) Van olyan 4 éves, akinek alig érteni a beszédét.
A védőnőtök meg kicsit túlspilázza a dolgokat. Igaz, a kisfiam a leányzómhoz képest autista. :) Jelen pillanatban alig beszél, amit tudott, azt is "elfelejtette", mormog, mint az ősember. Vagy ugat. :) Igaz, van harmadik "gyerekem", kaptak mamáéktól egy tacskó remix kiskutyát. Biztos tőle tanul ugatni. :)
Ne aggódj! A fiam 15 kiló, van olyan 4 éves, aki 13 kg-már 2 éve. 98 cm a fiam és vicc, hogy a méternyi gyerekem komoly 21-es lábmérettel rendelkezik. :) Egyik barátnőm 1 évesének van 23-as lába. :) Anna 18 kg, mégis "összement". Ami tavaly februárban már nem jött rá kantáros nadrág ( túl szűk volt ), azt most simán rá tudom adni. Pedig súlyra több,mint volt, hiába fogyott le tavasszal 4 kilót. Újra jók rá a 104-110-es nadrágok, pakolhattam el a 116-122-es méretet.
Jövő héten megyünk státuszvizsgálatra, majd megírom, hogy mennyire paráztattak be. :)
Lányok, nyugi! Napi 30-40 perc levegőzés, legyen kéznél mindig papír és színes ceruza és napi 24 óra non stop szeretet : a legjobb recept, hogy a gyerek '"megfelelően" fejlődjön! Nyugi Anyukák!
Lesz valakinek UH-kép a fa alatt? :)
Kati! De,jó hogy írtál:)))) Már nagyon hiányoztál.
Ma már jobb a kedvem,szerintem is eltúlozták a dolgot. Csak,sok volt nekem egyszerre az a sok negatív kritika.
Egyébként Liza is "ugat",ahogy a kisfiad:))) Nálunk van egy vizsla a szomszédban és vele szokott beszélgetni:)
Vizsgáid hogy sikerültek?
Telepátia- 1 hete jutott először eszembe,hogy milyen jó lenne Lizinek egy tesó.... Sajnos nem hiszem,hogy nálunk egyszerű lesz,mert a mormonjaim nem működnek jól és Lizinél is gyógyszert kellett szednem,hogy sikerüljön.De,egyébként borzasztóan örülnék egy UH-nak a fa alá:))))
Csajok! Ti hogy álltok a testvérkérdéssel? Kati?
Nálunk sajna nem...
Majd jövőre...
Legalábbis úgy tervezzük, hogy jövőre tuti legyen UH-kép a fa alatt, és már csak 1-2 hónapom legyen szülésig.
Igen, megint téli gyerkőcöt szeretnék... illetve megint téli "puttonyt"... a lényeg, hogy a terhességem végén már tuti ne legyen meleg, mert nehezen viselném :-)
Szilvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!