Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Úgy látom mindenkinek mozgalmas napjai vannak.

Ági! Lázgörccsel kapcsolatban : nálunk soha nem fordult elő, 3 héttel ezelőttig azt se tudtam mi az. Anna a skarláttal együtt lázgörcsöt is kapott. Hát jól be is pánikoltam. A gyerek üldögélt a fotelban, egyszer csak eldobta magát és rángatózott. Hívtam az ügyeletet, hogy mi van, a nő flegmán közölte, hogy lázgörcs, ha elmúlik, vigyük be. :( Hát ezen kiakadtam. Lesz ami lesz alapon felhívtam a dokinkat (vasárnap este fél 6-kor ), ő is megerősítette, hogy lázgörcs, de nyugodjak meg, fordítsam az oldalára a gyereket, nehohy lenyelje a nyelvét, ne vizes ruházzam, ne takarjam be és ne peckeljem fel a száját, mindjárt elmúlik, de azért rögtön indul. Mire kiért - nem volt 5 perc, a közelben lakik - el is múlt a görcs, a gyerek békésen aludt. Annyira cikinek éreztem, hisz látszatra semmi baja nem volt, én meg odacitálom a dokit melegítőalsóban meg papucsban... De megnyugtatott, hogy a lázgörcs ilyen, 5 perc alatt elmúlik. Ha 5 percnél tovább eltart, akkor epilepszia lehet a háttérben, akkor kell beavatkozni,illetve mentőt hívni és kivizsgálásra kórházba utalni.

Most megyek, majd folytatom.

Pusz : Kati

2010. okt. 8. 23:46
 262/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ismét itt vagyok.

Ági! Folytatom az "ellentábor" erősítését. Szóval : nekem az a véleményem, hogy ha lehetőséged van, akkor igenis viidd Alent bölcsibe.2 éves. 5 évesen nálunk kötelező az ovi, nem tudom nálatok mi a helyzet, de még 3 évig tutira nem maradhat a mamáknál. Nem is lenne egészséges. Érveim a bölcsi mellett :

1. Előbb-utóbb közösségbe kerül a gyerkőc. Jobb ha előbb túlesik a beszoktatás nyűgjein, pl. hogy mindent elkap a többiektől.

2. Napi 8 órában fixen egy helyen lenne, egyforma hatások érnék, lenne kerete a napjának.

3. Délutános műszak : 2-3 év múlva is lehet, hogy lesz d.u. műszak. Akkor is a mamákra szorulnátok.

4. Jót tesz a közösség a gyereknek. A gyerekek közössége. Az én lányom 3 évesen került be az oviba. A nevelők már az első nap kiemelték, hogy milyen komolyan el lehet vele beszélgetni, nem egy 3 éves szintjén van. Úgy kommunikált, viselkedett, ahogy egy iskolástól várná el az ebber. Igaz, az ideje 95%-ban felnőttek között volt, a felnőtt kommunikációt tanulta meg. Ez persze tök jó dolog, ha úgy nézed, hogy az ilyen gyerekkel el lehet menni bárhová, tud viselkedni, de ha a másik felét nézed : a gyerek nem tudta mi az a hazudozás, szándékos gonoszkodás, durvaság, erőszak. 3.nap sírva jött haza,mert a nagycsoportosok azt mondták, hogy nem fog értük jönni az anyukájuk, a kiscsoportosokat otthagyják az oviban, bezárják őket és egyedül maradnak a sötétben, nem kellenek már otthon. Az egész kiscsoport sírt, kivéve az 1db ex-bölcsist, aki simán kiröhögte és lehülyézte a nagyokat. És sorolhatnám az ehhez hasonló atrocitásokat, amit a szocializációs folyamat részeként elszenvedett a lányom - és vele együtt én is. Mert hiába volt sok tekintetben fejlettebb az átlagnál, a gyerekek mondhatni vérre menő, tiszta gonoszság esszenciáját nem lehet máshol megtanulni kezelni, csak gyerekek között.

5. A bölcsiben is van rend, szigorúság. Így megtanulja a gyerek, hogy nem csupán otthon nevelik fegyelmezik, hanem ez a normális. Lesz egy szövetségesed. A mamák arra valók, hogy elrontsák a gyereket, nem arra hogy neveljék.

6. Nagy könnyebbség lenne nekik is, ha nem mindennap találkoznának. Amikor beteg vagy délutános vagy, úgy is ők lennének vele. Az mégis könnyebb, mint napi 10 órán át nevelni és felelősséget vállalni.

7. Dalokat, mondókákat tanulnának,mindent, amire már nem emlékszünk.

8.Jó irányban önállósodna a gyerek és ő is jobban tisztelné-élvezné-becsülné a mamákkal töltött időt.

Persze ezek csak az én - irigykedő - érveim. Nálunk 150%-os terheltséggel működnek a bölcsik, képtelenség bejutni, van ahol 2 éves (!) várólista van. Azaz a még meg sem született gyerekkel kell feliratkoznod, hogy legyen hely.

Most abban reménykedem, hogy az oviba beveszik 2,5 évesen a fiamat, illetve polgármesteri engedéllyel 2 éves kortól. Bár most új polgink lett , nem tudom ő is olyan laza-e ebben a kérdésben, mint a régi, aki mindenki kérelmét aláírta, akinek a vezető óvónő rábólintott. Meg ugye a nyugdíjazások miatt egy olyan hülye szituáció van, hogy aki eddig az iskola-előkészítősökkel foglalkozott nevelő, most az van a kicsikkel. Ő nagyon jól bánt a "nagyokkal", le a kalappal előtte. De a 2-2,5 évesekkel szerintem ( és mások szerint is) túl keményen bánik. Nem szívesen adnám az ő csoportjába a gyereket, főleg úgy, hogy 29-en vannak egy csoportban... :(

Na minddegy! Jó gondolkodást, de szerintem egy próbát megér!

Üdv : K.

2010. okt. 9. 03:21
 263/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok,

hát fél8-kor este volt egy 5 perces roham... mire oda értem ez is elmúlt... hivtam a védőnőnket, ellátott tanácsokkal, azt mondta, ha még egyszer előfordulna, azonnal ügyelet. bevállaltuk az éjszakát otthon, hát 38 alá nem sikerült levinni a lázát. 1 órácskát magamra tudtam erőszakolni alvás terén, többet nem mertem, mert mindkét görcs alvás közben jött rá. nagyon hősies ám!! annyira ügyes fiú. a szivem szakadt meg, ahogy néztem!!... be kellett jönnöm dolgozni, már nem tudtam elcserélni, apa van otthon vele, kapott megint lázcsillapitót, evett is, most játszanak. én meg csak várok és minden hülye telefoncsengésre összerezzenek... köszönöm, hogy irtatok!! hát a bölcsis dolog most marad lógva, ezen legyünk túl!! mert most jön majd egy csomó kivizsgálás. remélem, jól vagytok!!

puszi

2010. okt. 9. 08:43
 264/487 anonim ***** válasza:

Szia Ági!

Mi újság van felétek?

Túl vagytok már a lázgörcsös időszakon?

Szegényem, nálunk szerencsére még nem fordult elő, de el tudom képzelni, hogy mennyire megijedtek ilyenkor.

Belegondolni is rossz.

Írj, ha lesz időd!

Szilvi

2010. okt. 12. 18:20
 265/487 anonim ***** válasza:
Ági, én is sokat gondolok rátok, szegény kicsi Alen:( majd írj!!!puszi:L.
2010. okt. 12. 22:59
 266/487 A kérdező kommentje:
Most olvastam,hogy mi volt Ágiéknál. Nagyon ijesztő lehetett. Remélem már jól van Alen. Nálunk még lázgörcs nem fordult elő,csak olvastam róla,hogy mennyire félelmetes.
2010. okt. 13. 14:04
 267/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok csajok!!

annyira aranyosak vagytok, hogy igy szoritotok nekünk!! nagyon szépen köszönöm, igazán jól esik!! hát tegnap volt az első éjszaka, amikor nem kellett lázcsillapitót adnom a manónak :))) remélem, ez már azért jelent valamit!! hosszas konzultálás után a védőnőnkkel arra jutottunk, hogy most még nem vizsgáltatjuk ki. azt mondta anyaként mondja, hogy csak megviselné a pár hetes kivizsgálás és gyógyszeres kezelés nincs rá, csak várhatunk hogy kinője... most még azon tanakodunk, hogy elvigyük e egy magán EEG-s vizsgálatra... egyébként a lázon kivül (ami másnak csak hőemelkedés) nincs baja, jó kedvü, játszik, eszik csak össze-vissza, bolondozik. nagyon jól viselte ezt az egészet!! kis hősünk :) 5 napja tegnap éjjel volt, amikor nem éjszakáztunk, hanem aludtuk is valamit. csak ún vagyok lerobbanva fizikailag, de ez olyan mindegy, csak most már gyógyuljon meg teljesen!! holnap azért elmegyünk a keresztszüleihez, csak maradunk a lakásban+játszóterezünk max.

Ti hogy vagytok?? remélem, minden okés!!

sok puszi

2010. okt. 14. 07:34
 268/487 anonim ***** válasza:

Sziasztok:) jajj, örülök,hogy Ági túlvagytok ezen a làzgörcs-akciòn, anyu 40 ève vèdönö, kèrdeztem ròla, mondta,hogy ijesztö,de a kicsik kinövik,mert ez kamasz korban pl màr egyáltalàn nem jellemzö. Velünk minden okès, a kaki dologgal mèg nincs siker, most az a taktikám,hogy bèkènhagyom,ha kakil, aztán gatyacsere, szèpen megkèrdezem,hova kellett volna, ö meg is mutatja a bilit, ezzel lezàrom a tèmát. Persze kèrem,hogy legközelebb pròbàljuk meg a bilibe.

Lehet,hogy a hisztik hullàmszerüek ès idöszakonkènt dugjàk ki a fejüket a semmiböl? Mert egy kèt hete elèg akaratos ès nehezebben kezelhetö. Apàval is megkezdte a kis jàtèkait. Ha nem azt csinàlja apa,amit ö elkèpzelt, pl youtubeozni egy òràn àt az ölèben ahelyett,hogy az udvaron jàtszanànk,vagy este tízkor apa hasàròl katapultàlni màr szàzadszor,ahelyett,hogy lefeküdnènk....pedig idöben kezdem mondogatni,hogy itt a lefekvès ideje, lassan megyünk tusolni.....amikor vèget vetek a pankràciònak,eszeveszett orditàsba kezd, lènyegèben bevàgom a tus alà....ugy ordit,hogy vizhangzik a tuskabin....tegnap este tele torkombòl orditottam, sikitottam ,ahogy ö csinàlta. Azt hiszem halàlra rèmült, làttam a szemèben . Egyszerüen muszàj volt,mert attòl fèltem,odacsapok vagy megrázom,vagy valami. Inkàbb sikitani kezdtem:((( szòval apànak is csapkodja magát,hisztizik,ha menni kell ès vège a mòkànak. Nem tudom,ezt hogy kellene kezelni.

Sògornöm terhes. 13.hetes. Anyòsom közölte velem 3 napja. Èn meg csak vàrtam,hàtha a kismama vagy az apuka is közli velünk,de nem:( nagyon nagyon rosszul esik ez az egèsz, föleg a pàromnak,hogy a sajàt tesòa nem kèpes neki elmondani. Sunyit,lapit. Ennek persze fö oka,hogy sògornömröl a legrosszabbakat feltètelezi a pàrom, most ezzel betettèk nàla a kaput, azt hiszem szívböl utàlja. Egy ève egyet elvetettek, hogy ne szülessen meg,mert èpp nem volt alkalmas,..... Ez most meg màr alkalmas... Fúú,ezek a dolgok olyan furcsàk nekem. Nem birtam tovàbb, felhivtam,hogy hallottam,hogy babàt vàr,gratulàlok,de mièrt nem szòltak, igy olyan rossz.....a vàlasz az volt, mert hogy ebben a csalàdban ez màr csak igy megy.....aztàn kèrdeztem mindent, hogy azèrt èrezze,hogy èn örülök. 35 elmult,persze,hogy tudja, ha ezt nem szüli meg,több nem nagyon lesz talàn, valòszinü nincs ezen mit agyonkombinàlni. De a pàrom a jövöbe làt ès a gyerekeinket làtja, ahogy az övèk a mi egy fiunkat lökik ki az üzletböl ès sògornöm megkoronàzza magàt majd àtveszi a hatalmat.....na ehhez azèrt nekünk is lesz egy kèt szavunk.....tudjàtok,ha pènz van,az is baj, ha nagyon nics, az is baj. Mi vagyunk a megfontoltabbak, gyüjtögetök,nem költünk feleslegesen, ök a mànak èlnek. Èrdekes jövökèp:(

Mesèljetek valami vidàmat,mert olyan negativ vagyok ès magànyosnak èrzem magam mostanàban,hogy komolyan aggòdom magam miatt:( irjatok! Puszi:L.

2010. okt. 16. 16:03
 269/487 A kérdező kommentje:

Lilla!

Remélem ma már nem látod olyan sötéten a dolgokat.Legalábbis Én olyan vagyok,hogy alszom egyet és másnap már pozitívabban gondolkodom. A családi problémák engem is annyira,de annyira megviselnek,mert minél közelebb áll valaki hozzánk,annál jobban megbánthat. Hát a pénz meg sajnos sok irigyet szül... és az emberek olyan nagyon irigyek tudnak lenni. Néha én is értetlenül állok bizonyos viselkedés előtt,mire leesik,hogy már megint nem vettem észre,hogy ez irigység miatt volt. Nekem egy barátnőm tűnt el teljesen az életemből a költözés óta,mert nem bírja elviselni,hogy nagyobb lett a lakásunk mint az övé és lett egy kis kertünk(80nm!!!-óriási mi)Jó pár hetembe telt,hogy megemésszem,hogy ennyi volt a barátságunk,mert előtte napi kapcsolatunk volt és nem egy palotába költözünk,hanem 85nm-be. Érted az embereket? Akkor ez a barátság nem is volt igazi....

2010. okt. 17. 19:56
 270/487 anonim ***** válasza:
Sziasztok, szia Veronika:) köszi utólag is a kedves szavaid ! Néha ugy, de ugy tele van a bugyrom....tegnapelött voltunk sógoroméknál, mert a kicsi öt éves lett. Minden szuper volt:) tényleg jó bulit csaptak! Most vasárnap, 24-én lesz Zsozso 2 éves. Ugyhogy a party folytatódik:) remélem, jól van mindenki! ....itt vannak mutterék, mégis rajtam lóg a fiam...megyek...este visszalesek! L.
2010. okt. 22. 18:30
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!