Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok Anyukák!
Kedves Lilla, külön köszöntelek, mint kriptatörő-társat! :)
Suli - téma : ööööhhhmmmm.... Az a helyzet, hogy jártam fősulira, de államvizsga előtt megléptem... Mérnöknek tanultam 2,5 éven keresztül, aztán jött a szőke herceg fehér lován, jó nagy volt a szerelem és semmi más nem számított. Igaz, hogy a vizsgaidőszak végét kórházban töltöttem,csak azért nem a mentő vitt, mert a dokink azt mondta, hogy ő gyorsabban beér velem. Leállt a vesém és laza életveszélyes állapotba kerültem. Hát igen, azt hittem, hogy egy vesemedence-gyulladás Panadoltól simán el fog múlni, csak nagyon akarnom kell. Nem jött be. 6 hétig 40 fokos lázzal jártam be vizsgázni, egyet mégsem sikerült időben letennem. Amikor kikerültem a kórházból tök bunkó volt a tanárunk, nem volt hajlandó foglalkozni a dologgal. Találtam másikat, aki mondta, hogy adjak be méltányossági kérelmet, ő le fog szóbeliztetni, csak rektori vagy dékáni vagy valami ilyesmi engedély kell hozzá, ezért ne csússzon az államvizsgám. Én ehelyett inkább halasztottam, elmentem dolgozni meg összeházasodtunk, a suli meg szép lassan felejtésbe merült... A mérlegképes könyvelőinek is nekiugrottam, de jött egy jobb meló és azt sem fejeztem be. Most épp a legfelkapottabb humánerőforrás-menedzsmentet néztem ki. Nem ide akartam jelentkezni, hanem gyógypedagógiára, de egyik barátnőm rádumált, hogy milyen jó lesz együtt járni suliba, így belementem. A sors fintora, hogy engem felvettek, őt nem. Jelenleg 400 pont a maximum, a GYED/GYES-en lévő anyukák kapnak +50 pontot, illetve nyelvvizsgára ját 3-4 pont, vagy fogyatékkal élők kaphatnak még többletpontokat. A vicc, hogy az államilag finanszírozott képzésre 407 ponttal vettek fel. Nekem 450 volt. :) Most először érte meg pedálozni a gimiben. :) Ment a köpködés, hogy én hogy jutottam be az ingyenesre, protekcióm van? "Hát protekcióm nincs. Eminens pedálgép voltam és szültem 2 gyereket. Ha esetleg levágod a lábad és leteszel 2 felsőfokút, akkor simán felvesznek téged is. " - nem lettem szerethetőbb és népszerűbb a válaszommal. Nem értem az embereket. :) :S
Pelus-kérdés : ha a pisi stabilan bilibe megy, akkor jön a B-terv, hiszen pelust NEM ADUNK VISSZA! Ha eljött a szobatisztaság ideje, akkor nincs visszalépés - szerintem. B-terv : "Kicsim, itt a hideg idő, vastag bugyit kell felvenni, nehogy megfázzon a kukacod/popsid" És tádááámmm : pelenka bugyi vagy bugyipelenka!
Néhány link hozzá :
Bugyiként adod rá és ha jól felépíted előtte a "bugyiságát", akkor úgy is fogja kezelni, mégsem kell mosnod. Én a Tesco saját márkásat "szerettem", mert az, ha belekerült a cucc, akkor is rendesen össze lehetett csomagolni. Illetve annak az anyaga iylen textilérzetű volt, szóval azt bírta a leányzó bőre. Azt hiszem Tesco színes vagy prémium, valami ilyesmi kategória.
Beszéd : NINCS ELMARADVA Zsoci betyár! Ha 3 éves koráig egy szót se szólna, se apa, se semmi, na akkor lehet elkezdeni aggódni. Anna 21-22 hónaposan nem csak beszélt, hanem volt egy képzeletbeli zsiráf barátja is, aki a kertben lakott és almával etettük. Egyszer belemerülve a játékba nagy szemekkel rámnézett és megkérdezte : "Anya! Ugye tudod, hogy igazából nincs is itt zsiráf, ugye?" Na a fiam ehhez képest- az elmúlt 2 hétben rohamosan bővült szókincsével - a következőket tudja : Anna, ott, pam, mam, apa, te, busz, brümi, ló, vau, az, állj :), NEM, és ami kiverte a biztosítékot : KARAMELLA! Illetve az első mondata, amit tényleg szépen mond : Azt csukjuk be! :) A kissrácok ilyenek, a lányok sokkal hamarabb érnek, fejlődnek. Szóval csak nyugi! :)
Most ennyi, majd még írok!
K.
Sziasztok!
Bocs,hogy nem írtam,de elég rossz hetem volt. Igazi házisárkánnyá váltam és még magamat is alig bírtam elviselni. Elegem volt abból,hogy magamra 1 perc időm nincs és reggeltől-estig egyedül vagyunk itthon Lizivel. Ti mitől töltődtök? Vagy ki segít ebben? Én már végső elkeseredésemben azt csináltam,hogy amint hazaért a férjem(este 7-re) Lizát ráhagytam és meg felrohantam az emeletre becsuktam az ajtót és gőzerővel vasaltam EGYEDÜL!!! Persze első nap még lelkiismeretfurdalásom volt,hogy nélkülem vacsoráznak,sőt a férjem fürdette egyedül,de másnap már vidámabban vasaltam és töltődtem egy kicsit. Azóta szeretném bevezetni az Anya napi fél órája egyedült-t. Ez önzőség szerintetek?
Huhh Lilla!
Akkor ma Neked sincs valami fényes kedved. Érdekes amit írtál,hogy kisfiadnak nincs kedve kimenni,Liza is ezt csinálja amióta itt lakunk az új házban,hogy nem akar sétálni,nem akar játszótérre menni,fél órát könyörgök,hogy elinduljunk és a sarokról már fordul is vissza. A barátnők elkoptak mellőlem vagy otthon babáznak és csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. Nagyon magányosnak érzem magam, aztán meg folyton lelkiismeret furdalásom van,hogy miért "nyafogok" ennyit.
Neked ráadásul nem kicsi lakást kell takarítanod.Hogy bírod egyedül?
Most nagyon hamar elaludt Lizi, összerámolom a konyhát és megnézek egy filmet.
Jó éjszakát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!