Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/487 anonim ***** válasza:
Sziasztok:) megtöröm én is ezennel a kriptaszagú csendet pici oldalunkon:) figyelem! Segitség, kedves barátnőim, Zsoci még mindig a bugyeszba kakil:((( ismét várom a tanácsotokat! Látom, mikor készülődik, mondom, hogy üljön a bilire, de nemet int és inkább nem kakil! Most két napig játszottuk ezt délutánonként lego helyett...., harmadnap ugy tettem, mint aki nem látja, mit csinál az étterem közepén a svèdasztalba kapaszkodva. Békénhagytam szegényt, mielött miattam kap bélcsavarodást....pisibaleset egyáltalán nincs, nem mondom, hogy mindig szól, de ha megyünk valahova, pisilünk, evés elött pisi-kézmosás, szóval ez megy wcbe, bilibe is. Attól tartok, 3 évesen is a gatyájába trottyant majd...most ezért adjam vissza a pelust? Ennyit az üritésről.... Kata a fejét nemhogy üríti, tömi a tudomànnyal:) nem irtad, hogy mi a tanulás tárgya, engem meg fúr a kiskukac oldalt, mi is lehet. Könyvelés? Számvitel? Valami olyasmi, ami gondolom hasznos lesz a kisvállalkozásotokhoz. Vagy ez valami brutál posztgraduális képzés? Dr.B.Kata, lehet , hogy nem véletlen ír igy a barátnénk:)))) bölcsészetre vagy pszichologiára utaltam eképp....jajj, akartam kérdezni, van valamelyik csemetéteknek lábujjazó járása? A fiam sokszor igy megy még 23 hós létére:( heti kétszer vinni fogom medencébe tornázni, volt hétvégén egy csapat nálunk, babauszó tábor, voltam két órán, ellestem pár dolgot, kértem tanácsot, hátha segit a masszázs, torna kicsit.... Lehet ezért sem beszél? Talán összefüggés lehet? Nem tudom, néha aggódom, hogy mint egy pantomim müvész, ugy mutogat mindent, mint az activityben , kitaláljuk, mit akar. Ha kitalálod, tapssal jutalmazza....anya végre kinyögte, hogy tejet kérsz? Nagyszerüü!!!! Esőmentes, vidám délutánt kívánok Nektek: L.
2010. szept. 28. 10:23
 242/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Anyukák!

Kedves Lilla, külön köszöntelek, mint kriptatörő-társat! :)

Suli - téma : ööööhhhmmmm.... Az a helyzet, hogy jártam fősulira, de államvizsga előtt megléptem... Mérnöknek tanultam 2,5 éven keresztül, aztán jött a szőke herceg fehér lován, jó nagy volt a szerelem és semmi más nem számított. Igaz, hogy a vizsgaidőszak végét kórházban töltöttem,csak azért nem a mentő vitt, mert a dokink azt mondta, hogy ő gyorsabban beér velem. Leállt a vesém és laza életveszélyes állapotba kerültem. Hát igen, azt hittem, hogy egy vesemedence-gyulladás Panadoltól simán el fog múlni, csak nagyon akarnom kell. Nem jött be. 6 hétig 40 fokos lázzal jártam be vizsgázni, egyet mégsem sikerült időben letennem. Amikor kikerültem a kórházból tök bunkó volt a tanárunk, nem volt hajlandó foglalkozni a dologgal. Találtam másikat, aki mondta, hogy adjak be méltányossági kérelmet, ő le fog szóbeliztetni, csak rektori vagy dékáni vagy valami ilyesmi engedély kell hozzá, ezért ne csússzon az államvizsgám. Én ehelyett inkább halasztottam, elmentem dolgozni meg összeházasodtunk, a suli meg szép lassan felejtésbe merült... A mérlegképes könyvelőinek is nekiugrottam, de jött egy jobb meló és azt sem fejeztem be. Most épp a legfelkapottabb humánerőforrás-menedzsmentet néztem ki. Nem ide akartam jelentkezni, hanem gyógypedagógiára, de egyik barátnőm rádumált, hogy milyen jó lesz együtt járni suliba, így belementem. A sors fintora, hogy engem felvettek, őt nem. Jelenleg 400 pont a maximum, a GYED/GYES-en lévő anyukák kapnak +50 pontot, illetve nyelvvizsgára ját 3-4 pont, vagy fogyatékkal élők kaphatnak még többletpontokat. A vicc, hogy az államilag finanszírozott képzésre 407 ponttal vettek fel. Nekem 450 volt. :) Most először érte meg pedálozni a gimiben. :) Ment a köpködés, hogy én hogy jutottam be az ingyenesre, protekcióm van? "Hát protekcióm nincs. Eminens pedálgép voltam és szültem 2 gyereket. Ha esetleg levágod a lábad és leteszel 2 felsőfokút, akkor simán felvesznek téged is. " - nem lettem szerethetőbb és népszerűbb a válaszommal. Nem értem az embereket. :) :S

Pelus-kérdés : ha a pisi stabilan bilibe megy, akkor jön a B-terv, hiszen pelust NEM ADUNK VISSZA! Ha eljött a szobatisztaság ideje, akkor nincs visszalépés - szerintem. B-terv : "Kicsim, itt a hideg idő, vastag bugyit kell felvenni, nehogy megfázzon a kukacod/popsid" És tádááámmm : pelenka bugyi vagy bugyipelenka!

Néhány link hozzá :

[link]

[link]

[link]

Bugyiként adod rá és ha jól felépíted előtte a "bugyiságát", akkor úgy is fogja kezelni, mégsem kell mosnod. Én a Tesco saját márkásat "szerettem", mert az, ha belekerült a cucc, akkor is rendesen össze lehetett csomagolni. Illetve annak az anyaga iylen textilérzetű volt, szóval azt bírta a leányzó bőre. Azt hiszem Tesco színes vagy prémium, valami ilyesmi kategória.

Beszéd : NINCS ELMARADVA Zsoci betyár! Ha 3 éves koráig egy szót se szólna, se apa, se semmi, na akkor lehet elkezdeni aggódni. Anna 21-22 hónaposan nem csak beszélt, hanem volt egy képzeletbeli zsiráf barátja is, aki a kertben lakott és almával etettük. Egyszer belemerülve a játékba nagy szemekkel rámnézett és megkérdezte : "Anya! Ugye tudod, hogy igazából nincs is itt zsiráf, ugye?" Na a fiam ehhez képest- az elmúlt 2 hétben rohamosan bővült szókincsével - a következőket tudja : Anna, ott, pam, mam, apa, te, busz, brümi, ló, vau, az, állj :), NEM, és ami kiverte a biztosítékot : KARAMELLA! Illetve az első mondata, amit tényleg szépen mond : Azt csukjuk be! :) A kissrácok ilyenek, a lányok sokkal hamarabb érnek, fejlődnek. Szóval csak nyugi! :)

Most ennyi, majd még írok!

K.

2010. szept. 29. 01:30
 243/487 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Kata biztató sorait köszönöm! Sajnos a bugyipelustól ordit a fiam:( az úszópelust sem vette fel már nyáron, a hajamat leorditotta miatta....a mosás nem gond. Mivel alig iszik valamit, sosem cuccos a kaki:( a folyadékbevitel növelésével sem haladok, talán mintha pár napja többet inna, viszont alig eszik....de ez most nem érdekel, csak akkor kezdek idegbajt kapni, mikor hetekig sztájkol. Az ujdonságokkal, uj kajákksl sem haladok. 2 hónapja tuti semmi uj dolgot nem evett. Semmi ujdonságot nem kostol meg. Nagy csodára nem kell gondolni, ilyeneket próbálok, mint tészta, zöldség. A leveseket meg sem próbáltam:( asszem most azzal fogok próbálkozni, hátha....nagyon elkeserítő ez az egysíkú evészet...ez volt a rémálmom és tessék, üldöz éjjel-nappal:((( még mindig nem kakil bilibe, de tegnap szólt, hogy kaka és vitt, hogy menjünk, nem pedig sunyin elbujt:) fél órát ült a bilin, közben youtubeon Fifit nézett meg Thomast, de semmi:( éjjel sirva kelt, mert bekakilt:( ugy sajnáltam szegényt, még ujszülöttként sem volt kakispelusa éjjel! Majdcsak lesz valahogy, de pelust visdza nem adok, csak alváshoz. Megyek reggelizünk....
2010. okt. 4. 09:10
 244/487 anonim ***** válasza:
Reggeliztem:) ő nem szokott, csak ritkán. Persze ha túrórudi lenne minden reggel gagyi sajtos tallérral, az csúszna:) Szilvi, Àgi,Veronika meg csendben lapít...remélem minden oké felétek! Kati mostanában nem fog sürün ráérni, az tuti! HR manager...a sorsok felől döntő itélnökök....idegölő meló, ilyen osztályon voltam gyakorlaton, ebből van a diplomám, foglalkoztam is vele a munkahelyen, munkaerőfelvétel/elbocsátás, álláshirdetések....amugy ez egy tipikus nőies munkakör. Na puszi, irjatok! L.
2010. okt. 4. 10:20
 245/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bocs,hogy nem írtam,de elég rossz hetem volt. Igazi házisárkánnyá váltam és még magamat is alig bírtam elviselni. Elegem volt abból,hogy magamra 1 perc időm nincs és reggeltől-estig egyedül vagyunk itthon Lizivel. Ti mitől töltődtök? Vagy ki segít ebben? Én már végső elkeseredésemben azt csináltam,hogy amint hazaért a férjem(este 7-re) Lizát ráhagytam és meg felrohantam az emeletre becsuktam az ajtót és gőzerővel vasaltam EGYEDÜL!!! Persze első nap még lelkiismeretfurdalásom volt,hogy nélkülem vacsoráznak,sőt a férjem fürdette egyedül,de másnap már vidámabban vasaltam és töltődtem egy kicsit. Azóta szeretném bevezetni az Anya napi fél órája egyedült-t. Ez önzőség szerintetek?

2010. okt. 4. 11:09
 246/487 anonim ***** válasza:
Szia Veronika! Hogy lásd az èn nyomoromat is: tegnap este már fél tizenegy volt, de Zsozso még mindig az ágyon ugràlt. Most kivételesen apa is itthon volt, ami mostanság ritkán fordult elő, hetek óta kb ennyit van a gyerekkel; reggel 5-10 perc, este 20 perc, a fürdetést már nem várja meg.... Ha este itthon van, annyi a foglalkozás, hogy nézi a tvt, a gyerek meg rajta, de inkább rajtam kinlódik...szóval tegnap elvoltak, de már azért fél 11-kor én majdnem orditottam, hogy nem birom és feküdni akarok....hiába mondtam, hogy fekvés, apa kontrázott, hogy mit erölködök, nem álmos....fogtam a takarómat, mondtam egy jóéjszakát és elmentem egy üres szobába lefeküdni. Aztán lejöttem a bébifonért, apa dagadó mellel közölte, hogy simán elaltatta:) minek hisztiztem, csak várni kellett volna 10 percet...biztos nektek is van olyan, hogy ugy érzed, 10 perc mulva összeesel, ugyhogy MOST megy a gyerek aludni és punktum! Ismétlem , nem este nyolc óra volt, fél 11.... Én nagyon utálom azt, mikor mondok vmit és apa az ellenkezőjét magyarázza a gyereknek. Na legközelebb is otthagyom őket, oldják meg. Őszintén èn most egyre depisebbnek érzem magam, egyedül vagyok:( barátnőm rég nem jön, anyuék jönnek, az a heti két nap jó nagyon, én nagyon ritkán kocsikàzok a fiammal, csak ha vmi ünnep van, akkor megyünk anyuékhoz. Ma anyósomnál ettünk, senki meg nem kérdezné, tudtam e enni vmit, kivéve anyósom, ő egy tündér , hála Égnek, de apa simán otthagy minket, mikor szólok, hogy jöjjön vissza, mert esik és a gyereknek le kell feküdni, mondja, hogy jön, várjuk a garázsban, a pici már sír, kb 30 perc kellett, hogy visszataláljon, amit nem vártam meg, eljöttem ,anyós hazahozott kocsival, őt meg hagytam, had tegyen egy potyakört, ha már ilyen bunkó....forditott esetben szétüvöltenè a világot, ha ilyet csinálnék, nem ugranèk azonnal...engem nagyon felhúznak az ilyen dolgok, mindig ugy érzem, hogy túl sok mindenkire nem számithatok....olyan árva érzés. Amikor a fiam alszik, mostanában egy órát, ha tudok, pihenek, netezek. Muszáj. Lesz@rom a porszivózást meg a budisikálást, vasaljon a hóhér....max ez tölt fel. Heti kétszer uszodázok a fiammal, egyedül vagyunk, de azért jó. Most ezt a heti kettőt tartom, fix program. Ha lenne játszóház, vinném néha a fiam, de nincs:( olyan rossz, szerintem unja a fiam a programokat, mindenre rázza a fejét, hogy nem akarja. Nem akar játszóterezni, sírt, mikor meglátta a mama házát, mutogatott az ellenkező irányba...sirt és csapkodott, mikor bementünk, kitoltam a kertbe, ott abbahagyta és normális lett végre, de ez is olyan ciki...mondom hogy menjünk sétálni, boltba, nem akar, alig tudom a kabátot ráadni, a kutyát sem hozza ki velem már szivesen, bent unatkozik, egyedül nem játszik, szóval nem tudom, mit találjak mèg ki....és kezdek beleunni ebbe a folyamatos Zsozso szórakoztatásba, mert a kishercegnek semmi nem tetszik....talán ha fejenállok, az jó lesz:( szóval ilyen jó a kedvem nekem is. Asszem sokat nem segitettem, hátha mondanak jobbakat a többiek:) puszi:L.
2010. okt. 4. 15:02
 247/487 A kérdező kommentje:

Huhh Lilla!

Akkor ma Neked sincs valami fényes kedved. Érdekes amit írtál,hogy kisfiadnak nincs kedve kimenni,Liza is ezt csinálja amióta itt lakunk az új házban,hogy nem akar sétálni,nem akar játszótérre menni,fél órát könyörgök,hogy elinduljunk és a sarokról már fordul is vissza. A barátnők elkoptak mellőlem vagy otthon babáznak és csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. Nagyon magányosnak érzem magam, aztán meg folyton lelkiismeret furdalásom van,hogy miért "nyafogok" ennyit.

Neked ráadásul nem kicsi lakást kell takarítanod.Hogy bírod egyedül?

Most nagyon hamar elaludt Lizi, összerámolom a konyhát és megnézek egy filmet.

Jó éjszakát

2010. okt. 4. 20:13
 248/487 anonim ***** válasza:
Szia Veronika, és persze a Többiek:)! Szerintem szórakoznak velünk, ellent mond, ennyi. Mondom, hogy lassan indulunk, nem érdekli. Én bizony szólok kétszer, harmadjára lerángatom a földszintre. Bőg ilyenkor, megsértődik....de ez sem jó taktika, mert akkor egész nap hisztisebb, nem fogad úgy szót, ahogy szokott. Ha taktikázok és lecsalom, az a legkonfortosabb megoldás, pl imádja a zenét, sokszor van itt a Balcsiparton, ugyhogy azt mondom, lehet hogy van zene odakint....persze tudom, hogy nincs, de elmegyünk arra, és mondom, hogy túl hideg van , fáznak a zenészek. Megyünk is tovább. Félig becsapás csak, nem mondok tutira semmit, csak hogy lehet hogy van. Vagy pl imád locsolni, mondom, ha végre elindulunk, a mamánál locsolhat. Vagy nem érdekel, ha mondja, hogy nem jön, akkor is mondom, hogy vesszük a cipőt, keresd meg a kabátod, melyik gatyát akarod felvenni, stb, szóval mini feladatot kap. Igy jobban jön. Fúú, nem egyszerű! L.
2010. okt. 5. 14:13
 249/487 anonim ***** válasza:
A lakàs....most furcsa Neked,hogy nagyobb a kecò,de megszokod, muszàly:( kb 6 èvig takaritottam tökegyedül, mumka utàn estig, reggel gyorsan stb.... Aztàn a kicsivel, na ez a nem könnyü. A taktika most is az,hogy mindent rögtön pakolok vissza. Ha kipakolja a jàtèkokat, pl eggyel màr nem jàtszik,azt kèrem,hogy tegye vissza a dobozba/helyère. Többnyire megteszi. Ugyhogy folyamatos a pakolàs. Apàt beidomitottam,hogy a gatya nem màszik be a szennyesbe magàtòl, söt, nincs az a büdös zokni,ami magàtòl öntisztulna. Szòval bizony szòlok azert,ha szètdobàlja a ruhàkat. Ha apa a kicsivel jàtszik,de èn is szeretnèm öket nèzni,akkor odaviszem a tiszta ruhàkat ès ott hajtogatok, odaviszem a vasalnivalòt is. Igy együtt is vagyunk meg haladok is. Ha minden nap egy òràt forditok a hàzra, akkor rend van. De! Nyàr ôta anyòsom bejàrònöje itt ragadt. Nagyon szegènyek, kell a pènz neki nagyon, ugyhogy hetinegyszer nyolc òràt jön hozzàm is. Anyòsom kèrtem had dolgozzon, ö kifizeti. Hàt erre nem mondhattam nemet:) na igy màr tènyleg enni lehet a földrôl! Ugyhogy igy az apròbb dolgokra is marad idô. Mig ö felmos, tudok tükröt pucolni, vagy letörölni a gardrobszekrènyeket, vagy rendetrakni a spàjzban, kisöpröm a garàzst, ott is tudok pakolni,eddig csak fèlèvente.... Na igy tudom a 400 nmt kezelni. Folyamatosan pakolni kell,mert megbolondulsz:) szerencsère a fiúkra nincs panasz, meglepöen rendesek ès Zsozso sem pakol,koszol feleslegesen. Mig ezt bepötyögtem a telefonomba, közel egy rekesz toffifeet ettem meg, jujjjj:) na igy töltöm magam:)))))) L.
2010. okt. 5. 15:42
 250/487 anonim ***** válasza:
Jujjj, de kis gonosz erdei kobold vagyok:) most tisztelettel àtlépem a 200-adik válaszunkat......hopppp:))))) egy nagy puszi Nektek és a vakarcsoknak: Lilla
2010. okt. 5. 17:02
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!