Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok,

sajnos nagyon gyors leszek, nálunk teljes a káosz, nem tudom hol vesztették el az én drága kisfiam, de anyósom nem Őt adta vissza :( teljes a katasztrófa!! annyira, hogy ma felhivtam az óvoda igazgatónőjét és ha ma este sikerül meggyőznöm apánkat Alen hétfőtől bölcsibe megy!!!! nem birom tovább a mamázást és a kicsit sajnálom, mert látom, hogy nem tud eligazodni a nevelési káoszon...

a héten részletesen leszek igérem!!

SZORITSATOK ESTE PLS!!

pusziiiiiiiiiiiiiiii

2010. okt. 5. 18:10
 252/487 anonim ***** válasza:
Vagyis mig dolgozol, Alen anyósodnál van....és ott mindent lehet, mama máshogy mondja a dolgokat, mint anya....hajaj! Az a durva, mikor anyósnàl már a bölcsi is jobb! Biztos nemcsak egy hetes kerge időszak? Fiam ma sem akart belépni anyósom küszöbén. Mikor meghallja a szokott mondatot ugy, hogy a mama már kiabálva sikitja: Holvanamamakicsikincseeeeee????!!!??? Pedig a mama még nem is kukkantott ki az ajtó mögül, már görbül a szája , ha nem fognám, kifutna az utcára a garázskapun....erre én jól lecseszem, vicsorgok, hogy kezdjen el viselkedni....tök gáz, komolyan:( szóval írj majd Ági, mi van a kicsi terroristával, ha van időd! L.
2010. okt. 5. 22:55
 253/487 A kérdező kommentje:
Hahó! Esküvőn bulizós csajok( Szilvi- Ági) milyen volt a mulatság? Naggggyon csinosak voltatok mindketten(lestem az iwiw-ről) :))) Lilla te facebook-os vagy?
2010. okt. 6. 14:32
 254/487 anonim ***** válasza:

sziasztooooook,

MOST OLVASTAM VÉGIG AZ ELMÚLT 2-3 HÉT LEVELEZÉSEIT ÉS HÚZTAM ÁT SZÖVEGKIEMELŐVEL A DOLGOKAT :D beteg a fejem mondják néha... szóval KÉPBEN VAGYOK!! de ha nem haragszotok, most bunkó módon kezdenék a bölcsi témával!! félig-meddig Lillának is válaszolva:

nem szeretném anyósom nyakába varrni a kialakult helyzetet és a döntést sem, csak Ő volt az utolsó csepp a pohárban. Anyukám és Ő is rengeteget segítettek az elmúlt egy évben és nélkülük nem ment volna, sosem volt nagyobb probléma, mindig mindent megbeszéltünk és ez ez után is így marad!! de!! most jött el az a pont, amikor azt látom a kicsin, hogy teljes a képzavar!! azt hiszem beköszöntött egy következő húzósabb dac korszak és ezt nem tudjuk majd úgy átvészelni, hogy uatsításokat adok ki a mamáknak mit hogyan csináljanak, mert nem tudnak úgy reagálni dolgokra adott pillanatokban ahogy én mondom nekik. a másik, hogy rajtuk azt látom-bár egyikük sem ismerné be!!-, hogy elfáradtak, de nem mondanák, hogy ne vigyem hozzájuk a kicsit. pedig nem bántanának meg vele!! Anyukám most van túl a 2. rák kezelésén, sajnos a méhétől már búcsút vettünk, de ez volt a nagyobb esély arra, hogy nem újul ki a dolog, még is így lett. egy hónapja járt le az új kezelésének ideje, ami egy kísérleti stádiumban lévő gyógyszeres túra volt, mert nem akart kemóra menni, a leletek alapján minden negatív, szuper!! ez idő alatt egyszer sem mondta, hogy ne vigyem a kicsit Neki, sőt azt állította végig, hogy Neki ez a gyógyszer!! ezzel szemben anyósom néha sokkal türelmetlenebb, sokat felemeli vele a hangját, de nem bántom Őt ezért, csak nem látom okát... Anyukám egyedül neveli a két tini öcsémet, albérletben lakik, egész nap gürizik, anyósom pedig éli a hétköznapi feleségek életét és panaszkodik Anyumra. úgyhogy valahol a családi béke is így lesz a legnagyobb rendben. de ez nem volt szempont, csakis Alen!! valahogy egyáltalán nem félek a beszoktatástól, imád közösségben lenni, gyerekekkel játszani, szóval szerintem haza fog küldeni a 3.nap után :) azt hiszem jót fog tenni Neki ez az egy rendszer az életében és az igazgató nő is nagyon kedves és segítőkész volt, a nevelők is kedvesnek tűntek, szóval pozitívan állok a dolgokhoz!! holnap megyünk a dokihoz egy kis ellenőrzésre, úgyhogy kérünk is majd egy igazolást, hogy minden ok. a kicsivel.

SZILVI: milyen volt a lagzi?? élvezte a manócska??

mi most hétvégén voltunk, csajok ha láttátok volna!! egész este "táncolt", alig tudtuk haza vonszolni, csak hajtogatta, hogy nem haza, nem hazaaaaaa. annyira édes volt, és meg sem vert senkit :) az autóban 2 m után elaludt :P

VERONIKA: milyen volt az etyeki kirándulás?? sajnos imserős az elkeseredős érzés, nálam még nagyobb önsajnálatba szokott átcsapni, amit később felvállt az elszégyellem magam érzés... én igen is szoktam hetente egy-egy óra elejéig a mamákra hagyni az unokájukat, sőt a tatákra is és go futni egyet, kávézni a haver lányokkal (nem barátok, mert akkor segítenének...) és van egy nagyon jó barátnőm itt is, akire számíthatok és Alen is imádja. elviszi néha bicizni, sétálni. sajnos nekem is midnenkim távol van (barátok) Pest, Svájc, Szeged. de mondjuk Ők elég sokat jönnek vagy mi megyünk. meg Apát hajtom, hogy uatzzunk!! még ha csak a legközelebbi nagy városba is, csak menjünk. nekem az a pihenés, ha kimozdulhatunk otthonról. EGYÁLTALÁN NEM VAGY ÖNZŐ!!

KATI: le a kalappal Előtted, bevállalós vagy!! büszke vagyok Rád!! :) amit a suliról írtál :D hát azt hiszem már nekem is ilyen lenne, pedig "csak" 6 éve ballagtam a gimiből :P :) és a kicsik hogy reagáltak?? ki vigyáz rájuk akkor?? férjed támogat?? remélem megoldódott a láthatalan ember probléma is!!

LILLA: ezzel a gatyeszba kakilással sajnos én sem tudnék semmit kezdeni... mi még itt sem tartunk. nem merem erőltetni, mert amit Ő nem akar és én rágörcsölök annak utálat lesz a vége... most hogy álltok?? a kaja... hát nagyon sajnálom, hogy így van, tényleg rossz lehet. Alen leves mániás, van hogy alvás előtt csak azt eszik, a többit csak ébredés után. nálunk most két sláger van a pástétom+ a méz már 2 hónapja. reggelire és vacsorára csak ezek mennek...:S na meg a tej!! megőrít!! non-stop inná ha adnám neki!! hogy van a gerinced?? a lábujjazó járásnál arra gondoltál, hogy pipiskedve sétál?? mert ha igen, akkor ezt Alen is csinálja néha. de nevet rajta. aggódnom kellene?? a 10 perc múlva összeesek érzés igen ismerős... jajj a falra mászok néha és csak azt kérdezgetem magamtól MIÉRT NEM SZÜLETTEM FÉRFINEK?? ...

na kérem én leültettem a kedves férjemet, hogy ELÉG NE TOVÁBB EZEN AZ ÚTON!! minden este fél9-kor esett haza hullaként és igen tudom, hogy kell az a kurv@ pénz és hogy értünk dolgozik, de nekem meg a társam kell, akivel együtt vállaltunk babát, családot, házasságot, egymást. azt hiszem az sem volt normális, hogy 3 hetente estünk egymásnak, úgyhogy átrágtuk, hogy tulajdonképpen mi csak együtt élünk, de nem együtt. egymás mellett. elmondta Őt mi zavarja, elmondtam engem mi ééés megbeszéltük, hogy jöhet a változtatás!! :) működik és azért sokkal könnyebb így valakivel az oldalamon... remélem, most egy darabig így is marad, dolgozunk az ügyön :) és az elmúlt hetekben heti 3x is összegabajodtzunk, tisztára, mint a manó előtt :)

remélem, jól vagytok, én most nagyon pörgök. azon filóztam mennyire jó lenne egyszer összehozni egy találkát!! :)

puszi

Vera köszi a bókot :) ma mindenkire rá lesek!! :)

2010. okt. 6. 16:12
 255/487 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ég a pofám, hogy rátok már nem marad sosem időm, de olyan gyorsan eltelnek a napok, aztán ide valahogy nem marad már energiám firkálni.

Az esküvő nagyon tetszett a manónak, döbbenetesen jól viselkedett a szertartás előtt, de háromtól ötig a sok ember között futkosott, és élvezte a felhajtást, aztán annyira kipurcant, hogy végül a lagziba nem vittük el.

Anyuval maradt - ő is eljött a szertartásra - és végül a bátyóm kutyusaival "ütötte el" az időt, aki épp anyuéknál töltötte a hétvégét.

Valahol sajnáltam, hogy nem tudtunk egy jót táncikálni a kiscsajjal, de valahol meg áldottam az eszemet, hogy nem tettem ki annak a tortúrának, hogy öttől kilencig vacsorázzon, és üljön a helyén, sem magamat annak, hogy ez idő alatt utána rohangászok.

Így sokkal egyszerűbb volt, férjem ihatott, mert szállást foglaltunk az étteremnél, nem kellett azon görcsölni, hogy még haza kell ugrani a törpördöggel.

Azért valahol nagyon várta ő is, hogy a kislányával táncoljon egyet a lagziban, de végül ő is azt mondta, hogy jobb volt ez így.

Egyébként nálunk semmi újság, a helyzet változatlan, délelőtt meló, aztán rohangálás, Biankával megyek nagyokat sétálni, gesztenyét, makkot, mogyorót gyűjtünk, meg színes leveleket, nagyon élvezi.

Nagyon gyorsan tanulja a szavakat, és sokszor ledöbbenünk, hogy mennyire sokfélét tud már.

Kérdés: nálatok hogy megy a pohárból ivás, az egyedül evés, az egyedül elalvás, meg a cumiról leszokás?

Mert mi sehogy nem állunk ezekkel, pohárból már kezd szépen inni, de a cumisüveget nem hajlandó még letenni, 50-50%-ban iszik így is, úgy is.

Egyedül elalvás nem megy, fogja a kezem, azt "morzsolgatja" elalvásnál, és igazándiból ez engem nem zavar, de januárig le kellene erről is szoktatni, nehogy a bölcsiben majd gond legyen.

Szobatisztaság még sehol.

Nem hajlandó bilibe pisilni, még annyira sem, mint a nyáron amennyire már ment, de tulajdonképpen nem is nagyon erőltettem, ráadásul fűtésünk is csak egy hete van, olyan hideg volt a lakás, mintha a csillagos ég alatt éltünk volna...

Ha nem haragszotok, most egyelőre ennyi, baromira nem írtam személyre szabottan semmit, de ennyire futotta ma tőlem.

Azért olvaslak titeket, ha nem is tudok mindenre reagálni... sőt...

Jó éjt nektek!

Szilvi

2010. okt. 6. 22:02
 256/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Anyukák!

Itt az ősz, jön az eső, vele meg a fáradtság és a depi... :) Sírjunk együtt? :) A fórumozásban az a jó, hogy tudjuk : legalább a szomszéd tehene is megdöglött. :)

Ébresztő csajok!!!!! Mély levegő, hát kihúz, áll felemel, 25 centes bájmosoly felvesz és mondjuk együtt : ÍÍÍÍÓÓÓÓÓÓÓ! :) Vagy lehet a SZÚÚÚSZÁÁÁÁ! :)

Akkor a lényeg : pohárból ivás - 5 hónapos kora óta abból itatom, már tudja önállóan is. Cumi : lánykám 1 percet se cumizott, kisfiam 3 hónaposan eldobta. Cumisüveg : 7 hónapos korában bevezettük a sportkupakos flakont, azóta abból iszik, a leányzó meg sose használt cumisüveget.

Bölcsi : nem kell rászoktatni az egyedül elalvásra. A 4 éves gyerekem a mai napig fogja a hajamat, az oviban mégsincs vele gond. Az első nap nem aludt, mert az óvó néni azt mondta, hogy nem kell, csak pihenjen.... Utána mondtam, hogy de igenis szóljanak rá, hogy aludni kell. Megtették, a kislányom megkérdezte : "Óvó néni! Foghatom a hajad?" "Anna, nekem rövid a hajam. De ha akarod megfogom a kezed." "Jó lesz az is. De egy kicsit még simogatsz?" "Persze." Na, azóta mindig az van, hogy a lányom kijelenti, hogy ő nem fáradt, nem akar aludni. Erre a dadus vagy a nevelő azt válaszolja, hogy rendben, de ha nem alszik, akkor nem nő meg - anyukád is megmondta, hogy délben aludni kell. Lady Dirighandi erre elhúzott szájjal elfekszik, a kedvenc dadusa betakargatja, simogatja a fejét és 2 (!) perc múlva horkolva alszik, olyan, de olyan mélyen, hogy van gyerek aki még egy fél órát üvölt mellette, de az sem zavarja... Mindig őt altatják el először, mert hamar "letudják" és ő nem riad fel semmire. Pedig féltem, hogy mi lesz az oviban! De megnyugtattak : azért vannak full létszámmal altatáskor, hogy simogassák, szeretgessék őket. Szóval csak nyugi!

Ja, és van olyan 5 éves gyerek, aki még cumizik az oviban. Igaz, reggel az óvó néni megbeszéli vele, hogy tegyék le a jelénél, alváskor visszakapja, utána megint kiviszik - otthon viszont ordít érte, anyukája nem bír mit csinálni vele.

Alvásról : múltkor egyik barátnőmnél voltunk, amikor behisztizett a fiam. Hirtelen kineveztem az egyik szőnyeget "hiszti-placc"-nak, leraktam és nyugodt hangon bíztattam, hogy szépen feküdjön le, próbálja megnyugtatni magát és ha végzett, akkor szeretettel várjuk a játékoknál. Amikor fél perc múlva lehiggadt, megdicsértem, hogy milyen ügyesen megnyugodott és játszottunk tovább. Egy óra múlva elálmosodott, levett az ülőgarnitúráról egy díszpárnát,hozott a konyhából egy konyharuhát és szépen megágyazott magának a szőnyegen, lefeküdt, betakarózott a konyharuhával - na ekkor fogtam és hazahoztam. :) Ő ilyen kis drága flegmatikus : ha álmos, bárhol elalszik. Még a bevásárló kocsiban ülve is. :) Ne kérdezzétek, nem tudom a receptet! Hardveresen nyomja a kiscsóka...

Majd még írok! KITARTÁST!!!! :)

Üdv : Kati

2010. okt. 7. 03:19
 257/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok,

szinte hihetetlen, de ma is van időm írni :) ...

hihetetlen a férjem... annyira utálom, amikor ész érvekkel győzköd és még igaza is van... kiderült, hogy télen is kell d.u is dolgoznunk, így minden 3. hetem délutános. Ő most ebbe kapaszkodik, hogy akkor hova adnánk be a bölcsibe?? mert hogy azon a héten ugyan úgy mamázni kellene Vele... és akkor csak mégjobban bele zavarodunk a dolgokba... az a baj, hogy igaza van!! mert ha bejön a képbe a bölcsi+maradnak a mamák is, akkor totális káosz lesz!! azt mondta várjunk januárig, hogy mi lesz az előléptetéssemmel és majd akkor beszéljük ezt át megint. ajjjjjj, igaza van. de én már megőrülök ettől az állapottól!!...

ma voltunk dokinál, minden okés, jó a kuki, golyócskák, fogak. 89 cm és 14 kg és nagyon jó fiú volt!! :) adjatok tanácsot, mit tegyek!!...

puszi

na a figyelmetlen... Kati jönnek a mi állásaink :)

pohárból ivás: megy, egyre jobban, már csak pár csepp megy a ruhára/földre.

egyedül evés: nagyon igyekszik és nagyon akarja, annyira, hogy nem is engedi, hogy segítsek... ez nem midnig jó, de tiszteletben tartom. ez viszont a mamák érdeme, mert Ők tanították Neki és viselték el a sok levest a földön :)

cumi: 14 hónapos korában vettem el Tőle. vagyis akkor nem adtam vissza Neki. nagyon-nagy cumis volt, de amikor a 3. szett mum cumijáról is lerágta a szilikont vettünk tomee-t. egyik nap nem találtam sehol, eljátszotta és akkor azt mondtam, hogy elég volt!! rá kát napra előkerült, de akkor már nem adtam vissza. két hétig volt kicsit maceránsabb az esti alvás, de ennyi. meglepően könnyen ment, rosszabbra számítottam.

alvás: Alent sosem kellett altatni, olyan mint Kati kicsi fia, mindenhol elalszik. d.u berakjuk a kiságyba vagy a nagyba, ahova mondja és akkor egyedül alszik, este pedig közöttünk úgy, hogy forog apához meg hozzám, közben osztj a puszikat és egyszer csak bealszik :) aztán költözik le a kiságyba. bár most még csak fent fűtünk, úgyhogy addig velünk alszik.

szobatisztaság: zéró siker... de most nem is eszem rajta magam!!

2010. okt. 7. 15:11
 258/487 anonim ***** válasza:
nos... sajnos ismét át kellett esnünk egy újabb lázgörcsön... szegény Anyukám, totál kikészült. amikor először történt mi voltunk otthon Alennal, más nem látta a rohamot, de most Anyunál volt. azonnal hivott, mire oda értem már lement a görcs. rögtön csavartam a vizes lepedőbe, amire elkezdett orditani, aminek kimondhatatlanul örültem, mert igy tudtam, hogy tudatánál van. elaludt, mire Anyu vissza ért a diazepam kúppal eltelt vagy fél óra is... remegtem, nehogy legyen egy újabb roham. képzeljétek el, hogy 3 gyógyszertár van a városban, hát egyikben sem lehetett kapni, de mondták, hogy rendeljük meg. na az én birka türelmü Édesanyámnál ekkor szakadt el a film... még jó, hogy nekünk volt otthon egy!!!!! beadtam Neki, akkor felébredt, kapott még egy adag vizes lepedőt, olvastam mesét és mire Apa oda ért már az autóival játszott, nevetgélt, magyarázott. hihetetlen ez a láz görcs dolog!! tavaly 5 napot voltunk kórházban, aztán a magyar dokink azt mondta Magyaro.on nem is utalnak vele kórházba, elmondta mi a teendő és annyit, hogy majd kinövi. mondjuk most sokkal higgadtabb voltam, út közben fejben már helyre raktam mit hogyan csinálok. vissza jöttem dolgozni, mert d.u-ra nincs aki maradjon,de a gyomrom, mint egy dió... hivogatom Anyut 10 percenként. már evett is egy kis kekszet+teázott. mert ugye a roham előtt mindent kihányt. pont mint múltkor. és napra pontosan egy éve...
2010. okt. 8. 17:19
 259/487 anonim ***** válasza:
Sziasztok:) Zsozso még mindig szunyál....eszméletlen! Na, az alvással sosem volt baj. Leteszed, aztán kész, szem behuny, cumi szörcsög és alszik a saját kiságyában. Multkor játék közben elaludt a mamánál...apa letelefonált a földszintre, hogy a gyerek fogott egy párnát, ráfeküdt és csukódik a szeme, pedig egy perce még ugrált...mostmicsinájjak? Hát takard be! Mondtam az okos választ:) szóval ennyi az altatás. Cumi: borzalom! Rettenet! Egész nap!!! Ha egy percre elcsenem, már követeli. Ha terelek, nem adom, kb 1órát sír a trauma miatt, ha visszakapja , akkor is:( a fogai kapák:) ez apa szerint a sexepilje:) bili: pisil ügyesen, inkább wcbe, de bilibe nem kakil:( ha éjjel ráadom a pelust, akkor hajnaltájt bekakil. Reggel kiszedem, ennyi. De nem kakil vmi sokat, ugyhogy remélem megjön az áttörés, mert pelust vissza nem kap. Egyik délután kétségbeesésemben ráadtam, bele nem kakilt, de orditott, mikor levettem....nem adom vissza, teljesen összezavarnám. Most is pelus nélkül alszik, az ágya száraz, pedig kb 4-5 órája pisilt utoljára. Ivás: mivel alig iszik, nem tud pohárból egyedül inni. Ha én öntögetek neki, akkor iszik valamennyit. Szívószállal iszik , tejet cumisüvegből. Nem merem elvenni az üveget, mert akkor napi 2 dl-rel lenne el. A védőnő mondta, hogy hagyjam békén:( evés: csak kézzel, saját maga. Pépeket én adagolom bele. Néha felszúr a villára husit, bekapja, majd jó messzire hajitja az evőeszközt:( mondogat pár új szót: piros, zöld (gyalogátkelőnél) ügyes, egyet! (csak egy wcpapirt tépj, ne egy tucatot! Sokszor visitom ezt:)), hátha beindul a beszéd. Ja, minden rokonra Mamát mond, az összes papára, keresztapjára és tegnap apjára is:) tiszta káosz! Ági, tehát a bölcsi-project bukott! Figyu, beszélj a nagyikkal ugy, hogy mindketten ott legyenek, ujra tisztázd a játékszabályokat! Anyukádnak nyugalom és pihenés jár, ezt ne feledd! Sok türelmet addjon az Ég neki! Veronika, sem iwiwen, sem facebookon nem vagyok, hàt én ilyen kis rejtőzködő lettem:) sokan a mi családunkhoz nem közelednek érdek nélül, őszintén, ezért nehezitem a dolgukat, nem akadnak rám olyan könnyen....hát ezért! Szivesen küldenék képet Nektek, most csináltam tegnap meg a 23.havi hirlevelet fotokkal, videokkal, csak nem akartalak titeket ezzel terhelni! Sok puszi: L.
2010. okt. 8. 17:39
 260/487 anonim ***** válasza:
Most olvasom Alennel mi volt... Jajjj, annyira sajnálom! Nekem is volt 41 fokos lázam nem egyszer, de sosem görccsel, bár mindig hánytam a magas làz miatt, mig ki nem jött az epém...tudtátok, hogy kb 11.hányás után nincs semmi? Akkor jön ki az epe és vége....addigra szétpattannak az erek a szemed mellett, mintha apró tűvel szurkáltak volna körbe.....borzalmas emlékek a gyerekkorból:( jobbulást!!!!
2010. okt. 8. 17:45
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!