Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Sziasztok Lányok!
Én is befutottam.
Nálunk teljes a káosz, valami influenzaszerű nyavalyát családilag benyeltünk, úgyhogy agyhalál a köbön!
Bianka nem alszik három napja, nem kap levegőt, hiába szívom, mint a megszállott éjjel-nappal az orrát (amit persze ő öklendezésig erőltetett hisztirohammal jutalmaz), egyszerűen nem bírunk már kikeveredni.
Remélhetőleg azért már kifele mászunk a "málnásból", mert ma este végre úgy tettem le aludni, hogy nem volt tele az orra a szívás után öt perccel.
Szegénykém cumizna, de úgy nem kap levegőt, ezért aztán egész éjjel nyűglődik, de a hülye cumit nem hajlandó lerakni, ha elveszem tőle, akkor vége van, mint a botnak.
Hú, Kati!
Szétröhögtem magam a felhasználói kézikönyvedtől!
Férjemnek majd még megmutatom, nagyon fogja értékelni a humorodat.
Egyébként nem is értem, mit sír a szám itt egy gyerekkel, négy órás meló mellett úgy, hogy apa bevállalta a gyerkőcöt délelőttre, mikor Te meg két gyerek mellett még suliba is jársz... azért nem lehet egyszerű megoldani a tanulást, háztartást, gyereknevelést egy "seggel megülve".
Be is fogtam, végülis nagyon jól belerázódtunk már az "anya reggel dolgozni megy, de délben jön hozzád" napirendbe.
Sokszor megcsúszok a házimelóval, de már nem érdekel.
Majd egyszer a végére érek mindennek, hogy aztán kezdhessem újra elölről... :-)
A héten "belekóstoltam" rokongyerkőc bölcsibe-szoktatásába is, és nagyon összezuhantam, hogy ennyire megviseli a gyereket ez az egész tortúra.
Mi mentünk a kislányért 3-ra a bölcsibe, mert az édesanyja sajnos sokáig dolgozott, de már 3-kor szétsírt szemmel, és teljesen maga alá csúszva várt a gyerek, még én is megkönnyeztem, pedig nem az én manóm.
Már most félek a bölcsibe-szoktatástól januárban.
Valahogy nem mértem még fel eddig, hogy ennyire kifordulhat magából egy gyerek egy ilyen változás miatt.
Van azért jó is ám a nap alatt (mármint a hülye esőfelhők alatt), jövőhéten elvisszük a törpit élete első esküvőjére, és lagzijába, az egyik legjobb barátnőm férjhez megy, és úgy döntöttünk, hogy elvisszük a kistörpöt is, hogy lásson "királylányt". :-)
Kíváncsi leszek, hogy fog neki tetszeni ez a nagy felhajtás.
Hát most így egy szuszra ennyi, aztán még majd megpróbálok jönni, folyamatosan olvaslak benneteket, csak írni nincs mindig időm, mert ahhoz nyugi kell, és abból most készlethiányunk van. :-)
Jó éjt nektek!
Szilvi
Sziasztok:) Àgi storyja Alen vs Biciklis nyanya.....hàt brutàl. Lehetett volna nagyobb baj is, köcsög nö! Durva nagyon! Jajj,nagyon kell ràjuk figyelni,majdnem megint ugy, mint mikor jàrni tanultak, mert komoly galibàkba tudnak keveredni!
Szilvièknek jobbulàst!
Örülók nagyon Veronika, hogy ujra itt vagy:) Angyal kicsi Liza, jòl megviselte az uj hely,de legalàbb màr kicsit alakult,talàn nem olyan rettentö. Mindent megszoknak,idö kell.
Pròbàlkozumk a pelenka nèlküli lèttel, mivel nem veszi màr fel, kergetem,visit,rug. Igy nem kapott több pelust,csak alvàshoz. Nèha szòl,mutatja,hogy pisi,de nem mindig. Csak elvonul ès bepisil:( van nap,hogy szàraz egèsz nap, van hogy kètszer is bepisil. Kaka mè bilibe nem ment:( van èrtelme egyàltalàn,amit csinàlok,vagy ujra tegyem vissza a pelust? Mit csinàljak? Puszi: Lilla
Hát engem ne kérdezz, mert én most egyelőre feladtam a pelus nélküli létet, mivel ahol épp rájön, oda csinál a manó...
Remélem a többiek gyakorlottabbak ezügyben.
Majd még jövök, most sajna ennyire futotta.
Szilvi
sziasztok csajok,
csak bejelentkezek Budvarol. tegnap halara dolgoztam magam a kiallitason, aztan a fonokom benyogte, hogy akkor este kotelezo pofavizit a helyi vevoinkkel... 4kor kerultem agyba, fel hatkor sikerult elaludnom... 9kor keltem, mara kaptam 4 ora szabadot, strandoltam, setaltam az ovarosban. gyonyoru itt minden, de nagyon hianyoznak az otthoniak!! de kinez egy eloleptetes januartol, csak dontenem kell vallalom e a vele jaro utazgatast...
remeleme jol vagytok, ha haza erek mindent vegig olvasok es irok!!
puszi Buvarol
Sziasztok Anyukák!
A Magyar Animációs Filmstúdió bemutatja legújabb művét : "A kókuszok támadása" magyar-latin koprodukciós animációs gyurmahorror filmet!
Főszereplők:
Scarlett O'Hara szerepében : Lady Dirighandi,
Tacnos de Fuldoklikis : Lord Ordiba
A 33%-os asszony : Nyanya
A láthatatlan ember : Apacsiga
Történetünk a 21.századi Magyarországon játszódik, ahol egy kis faluban él egy család. Idilli kis életükben felüti fejét a Streptococcus pyogenes, melyek nem várt következményekkel jár....
Magyarra fordítva : benyaltunk némi streptococcust : Anna skarlátos, Roland bronchitises, én meg 33%ban hozom a tökéletes asszony paramétereit. ( Mik a tökéletes feleség paraméterei : 90/60/40, azaz 90 éves, van 60 milliója és 40 fokos láza. Na, nekem az utóbbbi jött be.) Teljesen begennyesedett a mandulám, jött mellé egy jó kis tüdőgyulladás, remélem a tályog, ami kifakadt már nem jön vissza... Apa meg játssza a láthatatlan ember szerepét.:(
Na, kb ez a szitu nálunk. Már sokkal jobban vagyunk, de ezért nem jelentkeztem sokáig. Majd hamarosan írok az elmúlt 2, ugyancsak eseménydús hónapunkról.
Sziasztok!
K.
Visszaaludt. Tiszta víz....valami nem okès,mert jòval hamarabb kidölt a szokàsosnàl. De tèrjünk csak vissza Katièkhoz kicsit.... Nekem tegnap beàllt a gerincem mellett egy csigolya, kicsit kimozdult,ami rendszeresen behúz egy cuki kis ideget, igy a szibem felett kezd szúrni,majd fèl nap ès mozdulni sem tudok:( mèg jò,hogy jött anyu, kimasszirozta ès bekent valami ordenàrè büdös krèmmel, abban az egy óràban, mig rohadtul fàjt, a könnyem csorgott, de jàtszottam a vakarccsal, mert apa Pesten ugye, mondjuk fel sem hivom ilyen kis apròsàgok miatt, ugysem jön hamarabb haza....egyszer a vèdönöm mondta,hogy mindent sajàt magunknak kell megoldani,nics segitsèg,nincs màs többnyire ,csak Te! Mèg ha lóg a beled,akkor sincs,aki levàlt:( ugye,hogy igy van? A betegsèg a legrosszabb, nyügös baba, hajtèpö anyuka:) kivàncsian vàrom, hogy vègzödött a story a közössègi beszoktatàssal kapcsolatban.
Tessèk irni kètèves kisördögnek valò jàtèkötleteket,mert csak èn irtam,amivel ugye nem vagyok kisegitve...:) sok puszi mindenkinek, Àginak , Szilvinek jò munkàt! L.
Kati Neked írói vénád van. És mellé humorérzéked. Ezzel valamit kell kezdened.Pl. írhatnál mesekönyvet, baba-mama kézikönyvet vagy filmszövegeket.
Játék: Lizával mindennap táncolunk,amikor már semmi,de semmi nem köti le. Minden pörgős zenét szeret,iszonyú aranyosan táncol és főleg elfárad. A legújabb,hogy bábozok neki,van 2 bábunk egy csiga és egy nyúl,elváltoztatom egy kicsit a hangom és akkorákat nevet rajtam,hogy csuda.
Ma Etyekre megyünk kirándulni a Kezes Lábos Fesztiválra, olyan régen nem voltam ilyen programon,remélem jól sikerül. Jó értelemben irigylem Szilvit az esküvői program miatt,annyira szeretnék Én is mulatni egy kicsit.
Jó hétvégét Mindenkinek!
Halihó Mindenki!
Síri csend éd kriptaszag : mi van mindenki nyaral? :)
Ígértem, hogy írok, essünk neki, hajrá!
Kezdem a sulival : Mindjárt első nap reggel 8-tól este 7-ig voltunk. Én azt hittem lesz egy laza beiratkozás, stb, és go home! Nagyot tévedtem,hmmmm.... Nem részletezem, a lényeg : 11 órát ülni egy helyben baromi fárasztó! Volt kb 4x20 perc szünetünk. Sokkot kaptam. De persze azért jó volt. Egy dologra figyelni, 18 éven felüliek között lenni...És közben senki nem kakilt be, nem akart nem odaillő dolgokat a konnektorba dugni és NEM KELLETT TÖRÖLNI! Se ki, se meg,se fel, se le SEMMIT! :) Hát azért ez nem az a fősulis- feeling, amire emlékszem : Haverok, buli, Fanta.... Ja, és megtudtam, hogy a középkort már nem 1640-től, hanem 1492-től számítjuk. Csajok! Ezer éves vagyok.
De a fősulis büfé azért még az a jó kis békebeli, szocreál csökevény Kapuziner csokival és termoszos kávéval. :) De a büfés néni már nem 80 és a halál között van, hanem egy fiatal srác : ha az első randim összejön, ekkora gyerekem lenne. :) Vagy majdnem.
Ja és van papír meg folyékony szappan a mosdóban. Ez már Európa! De persze a 3 WC-ből csak kettő működik és a harmadikra ugyanúgy kockás füzetlapra, girbe-gurba betűkkel írták ki : ROSZ A VÉCÉ, NE HASZNÁLJAD! :) És a takarítónők ugyanolyan utálatosak és valami felsőbbrendű ajakbiggyesztéssel ereszkednek le a köreinkbe. :) A portásnéni morózus, cigitől érdes hangú és kiabálós. Hmmmm.... Lehet, hogy van valamhol egy titkos Portás Néni Kiképző Intézet? Tudjátok, ahogy a falusi postásoknak is van egy TOP SECRET bázisa, ahol magtanítják őket a "Ne hajtsa össze!"-feliratú MRI leleteket gombócba gyűrni, illetve a sajátos tónusú "JJJJaóóóúúnapottttt!!-kurjantásra. Ez jó téma lehetne egy Frei-dossziéhoz! :)
Más. Beltéri játékok :
- bábozás ( Veronika már írta,de mi is szoktunk! :) Érdemes figyelni a Tibi-csomagokat, húsvét és Mikulás-tájékán szokott benne báb lenni. Amúgy egy mosdókesztyűnek szalaggal vagy madzaggal el kell kötni a 2 sarkát, abból lesz a füle, gombból lehet szemet varrni vagy vastagabb alkoholos filccel arcot rajzolni. Nem baj ha nem szép, a gyereket úgy is a hangeffektek kötik le. A közös bábkészítés is remek móka. )
- szerepjáték : a millió plüssjáték közül kiválasztani párat és eljátszani vele egy mesét. Interaktív módon, jó ha a gyerek is beleszól, alakítja a történetet. ( Nálunk így kergette a süni a medvét vagy így vált a szavanna királyává a pingvin. :) )
- vízfesték
- gyurma
- krétázás A fiamat fél óra aktív vonalrajzolásra készteti. Vízbázisú, matt zománcfestékkel le kell kenni egy darab vékony bútorlapot és kész is a tábla. Trilak Aqua a festék, minden színben kapható, 1200-1300 Ft, kb 2 dl kell egy 70x90cm táblára. Vastag aszfaltkréta 1 dobozzal 290Ft a kik-ben.
- sütisütés Muffin - a lányom kedvence. A fiam még nyersen betömi az alkotórészeket, így ő "levegőt főz", amíg én sütök. :)
- Amíg jó idő van, menjetek el gesztenyét szedni! Esős napokon jó kis játékokat lehet vele játszani.
Na, egyelőre ennyit, mert még tanulnom kell, de ígérem, írok holnap is!
Sziasztok!
K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!