Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!
A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!
De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.
Szia Lilla!
Hát nagyon szégyellem magam, hogy így elhanyagoltalak benneteket.
Nálunk egyébként semmi extra nincs, nem nyaralunk... :-(((
Készülök lelkileg a jövő hétre, mert szerdán kezdem a melót.
Még semmit nem tudnak, tegnap voltam bent, hogy mi lesz a feladatköröm, hol lesz a helyem, még gép sincs, de hát ennél a cégnél minden ilyen nehézkes...
Bianka múlt héten kapta meg a 18 hónapos kötelezőt, addig már átaludta az éjszakákat. Aztán most újra nem.
Mindig ez van.
Az oltás annyira legyengíti őt, és annyira összezavar mindent, de legalább most már nem lesz több!
Amúgy elvagyunk.
Olvastam az élménybeszámolódat, és annyira irigyellek a nyaralás miatt! Ránk is ránk férne egy ilyen kiruccanás, de idén nem fér már bele semmiképpen.
Nálunk mostanában szerencsére a hisztirohamok alább hagytak, most "nyugi" van, lehet, hogy azért csinálja, hogy még jobban fájjon, hogy el kell szakadnunk egymástól, bár szerencsére még csak egy kis időre minden nap. Ha máris nyolc órára kéne különválnunk, belepusztulnék.
Most el is köszönök, mert beszoptam valami nyavalyát, fáj a torkom, úgyhogy begyógyszerezem magam, aztán lefekszem.
Jó éjt nektek!
Szilvi
Sziasztok! Szilvi, a fiamat is minden oltás megviselte. a 2 hós után 40 fokos láza volt. meg nem akart szopni. teljesen megváltozott. az összes oltás után evésproblémái voltak kb 1 hétig vagy tovább. a 4 hós után sírós lett és nyöszörgős. szerintem ez a mai napig tart:) mondtam a védőnőnek és bizony nem lepődött meg, nem mondta,hogy hallucinálok.... egyetlen oltástól féltem, ez a 18 hós volt. autizmus, stb, biztos te is olvastál róla.... ettől az egytől nem produkált semmi lényeges változást a szervezete,meg is lepődtem. Max 3 hét és el fogja felejteni a szervezete, remélem! ne aggódj! lehet 10 nap 2 héten belül enyhe rubeolás tünet a kislányodon, meg láz is ugye, de ennyi.
képeket próbálok töltögeni majd,de otthon nem megy a net már 2 hete, épp az irodában vagyok ,onnan írok. Mindenkinek puszi, tessék írni!!!:Lilla
SZIASZTOOOOOOOOOOOOOOOOOK!! :)))
jajj annyira sajnálom, hogy milyen sokáig ide sem toltam a képem, de otthon sem voltunk szinte, nem hogy a gép előtt!!... a meló helyemen meg bolondok háza van már hetek óta, képtelenség akár egy mailt is megirni :S
LILLA ANNYIRA ÖRÜLÖK, HOGY ILYEN JÓL SIKERÜLT VÉGÜL MINDEN!! :) látod még jó, hogy elmentetek!! olyan jó volt olvasni a beszámoló sorait, csak úgy árad belőlük az energia és a boldogság!! lehet jövőre megnézzük magunknak ezt a fantasztikus Bibionet!! ;)
ne is mond, szinte már vége is a nyárnak, pedig nem is volt igazán :( megint jön a komor tél...pfújjj!! utálom!!
SZILVI: nyugi, minden rendben lesz!! majd meglátod, hogy a munka egy kicsit felszabadit a minden napi ruti alól és jó lesz kicsit kikapcsolni legalább fejben!! annak pedig duplán örülj, hogy nem kell 8 órával kezdened egyből, mert az tényleg nagyon rossz volt az elején!! de ne aggódj, kibirod!! :))) sajnos dolgozni muszáj :S
manócska vasárnap utazik :(((( hjajjj, már nagyban mosok, pakolok Neki és olyan vegyes érzelmek kavarognak bennem. félek attól, hogy milyen lesz hogy Ő nem lesz velem, de kicsit várom is ha őszinte akarok lenni, mert az utóbbi időben nagyon elfáradtam és el is fásultam kicsit. arról ne is beszéljünk, hogy apával a kapcsolatunkra is ráférne most egy kis refresh...az elmúlt hetekben katasztrófa. beszélni sem lehet vele, reggeltől estig melózik és totál bele van ereszkedve. nagyon türelmes vagyok vele, de amikor már hetek óta egy jó szót sem kapok néha elszakad a cérna... folyton túl vállalja magát és ennek a család issza meg a levét!! úgyhogy most várom, hogy elutazzak egyedül a barátnőmhöz és csak úgy legyek!! persze utánam jön csak pár nappal később. szóval Pesten leszek és szabadon kószálhatok, pár buli is tervbe van :)))
most mennem kell, holnap megpróbálok benézni!! :)
puszi Nektek!!
Sziasztok!
Jó sűrű hétvége van mögöttünk.
Először is a cipő témára ötlet-börzéznék: mi lenne, ha kettesben hagynád apával a gyerkőcöt, aztán egyszer csak apa "kitalálná", hogy elmenjenek eléd, és mivel sajnos nincs másik cipő, megpróbálná felvetetni vele az újat?
Kicsit olyan mesterkélten hangzik, de lehet, hogy csak veled csinálja a dilizést, nem?
Nálunk nagyon sok esetben kiderül, hogy ezek a "műsorok" kizárólag nekem szólnak, másnál máshogy viselkedik.
Hétvége: kerti-partyn voltunk a világ négy legrosszabb kölkével összezárva! 3-6 éves korosztályból képviseltették magukat az átok kölkök, de én kitértem a hitemből, hogy ilyen van!
Üres tekintetű, értetlen ördögpalánták voltak!
Annyi haszna volt az egésznek, hogy eddig attól féltem, hogy túl szorosan tartom a gyeplőt Biankánál, de rájöttem, hogy a túlzott lazaságnak meg az eszetlen 3-6 évesek az eredményei... mondjuk a szüleiket is látni kellett volna... hát nem egy baráti körből voltunk, ez látszott is...
Más.
Már csak két napom van itthon.
Tudom, hogy túldramatizálom, de úgy érzem most, hogy napi négy órát fog a szívem a testemen kívül dobogni...
Ki kell alakítanunk valami élhető napirendet, de még nem tudom pontosan, hogy mi lenne a célravezető.
Anyu is besegít majd, de félek, hogy itt fogom kaparni a ház falát kínomban, ha sírva fakad a gyerek, amikor elmegyek itthonról.
Na mindegy.
Ezen is túl kell lenni, majd kialakul az "új" életünk is.
Ha őszintén magamba nézek, leginkább saját magamat sajnálom, mert tudom, hogy a törpe pár nap alatt alkalmazkodik az új "leosztáshoz".
De én most visszaülök a gályapadra, és a következő babóig nem lesz "kiszállás".
Hú, egy kérdés: Ti is feledékenyek vagytok?
Úgy értem, hogy sokszor észreveszem, hogy egyszerűen nem fog az agyam, és nem terjed tovább a gyerek körüli teendőimen, ha már egy sima bevásárlólistát kéne megjegyeznem, egyszerűen leblokkol.
Ugye ez változni fog, mert ha így marad, nem sokáig fogok dolgozni... :-S
Csak én vagyok defektes, vagy van valami oka?
Vagy csak annyi, hogy egy másfél éves szintjére zsugorodott az agyi kapacitásom????
:-)
Ha lesz időtök, írjatok!
Szép estét nektek!
Szilvi
sziasztok!!
hjajjj, megint napok óta nem néztem be :S
elutazott a fickó, azóta már megy a strandolás ezerrel :) az utat nagyon jól bírta, apósom szerinte Ő volt a legjobb :) imádja a vizet, alig lehet kikaparni, becsajozott, van egy 4 éves barátnője, minden nap együtt játszanak órákat úgy, hogy rá sem kell szólni!! nem is az én fiam...:)))) nagyon örülök, hogy ennyire jól megvan!! nekem meg hihetetlen, hogy mielőtt megszületett volna én így éltem...!! minden d.u. egyedül este 8-ig... már nem is emlékszem miket csinálhattam!! olyan üresek a napok!! mivel csak jövő hét pénteken jönnek (kaptak 2 grátisz napot) így úgy döntöttem, hogy ezen a héten semmit sem csinálok, takarítani még jövő héten is bőven ráérek!! minden d.u-ra van program, dvd-zek a csajokkal, furikázok, tv-zek, kávézunk, de valahogy... nem is tudom, a legjobb szó, hogy üresnek érzem a napokat :) furcsa nagyon!! bent melóhelyen bolondokháza, mindenki totál feszült, úgyhogy több szempontból is örülök a pesti útnak!! ott már truti jöbb lesz, hiszen nem itthon és nem egyedül leszek :)))) holnap d.u indulok, a férjem pedig szombaton d.e jön utánam. azt hiszem jót is fog tenni most pár nap külön lét, hátha kicsit észhez téríti az üres lakás... mert a helyzet továbbra sem vátlozik. félre tettem egy kis pénzt, meg a gyes+családi pótlék is megjön péntekig, így vásárolgatok kicsit fent. a kicsinek is és magamnak is végre!! :))))
mit szóltok ehhez a fantasztikus időhöz?? ma csizmában kellett jönnöm dolgozni, mert szét fagytam és a klímát is belőttem 30 fokra!!... mondanom sem kell, hogy Alennek egy darab őszi cucca sincs, mindent kinőtt!!
Szilvi mi újság a munkával?? TÁNYLEG NE AGGÓDJ!! rendszer az kell, de majd adja magát, ne félj!! midnen rendben lesz, Te sokkal "nehezebben" fogod megszokni, mint a kicsi, Ő napok alatt át áll majd!! :) tudom...:)
Lilla mi újság, hogy vagytok??
Veronika hogy álltok a költözéssel?? milyen az új hely??
Kati merre jársz?? nagyon eltűntél!!
jaj képzeljétek, utazunk ám majd!! :) szept. 15.-én leszünk 4 évesek és ilyenkor mindig elmegyünk hvégézni. idén Jahorinára megyünk és megnézzük Szarajevót is. régi álmom eljutni oda, szóval nagyon örülök neki!! mióta olvastam Tvrtko könyvét szeretnék elmenni!! :)
szép napot csajok,
puszi
nos Hölgyeim, BEPAKOLTAM!! a bőröndöm, amit 3,5 napra viszek alig bírtam becipzározni, rá kellett ülnöm a komoly 54 kilómmal :))) telepakoltam a régről előszedett "dögös" rucijaimmal, magassarkú cipőimmel, sminkkel, a bizsujaimmal, szóval minden olyan cuccommal, amiket itthon nem hordok :))))
megfőztem azért a férjemnek, nehogy itt nagyon kétségbe essen :) de alig várom már, hogy induljak és kicsit úgy érzem ez most jár!! :D este karaokezni megyünk, mint lány korunkban :))) hát majd kiderül. a gépet is eltettem, úgyhogy majd fotózok!! :)
remélem, jól vagytok, mindenkinek szép hétvégét!!
puszi
Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy nem jelentkeztem, csak az éjszakáink újra katasztrófák, alig alszunk, és olyan nehezen kelek így reggel hatkor... aztán délután meg nyomi vagyok, mint a fene.
A melóm... hát... mit is mondhatnék?
Olyan baromi sürgős, és fontos volt, hogy visszahívjanak, hogy még így másfél hónap szabadság után, és két nap munka után sem tudják, hogy mi a munkaköröm, és hol lesz a helyem... :-S
Kicsit bosszantó, mert sokszor úgy érzem, hogy valakinek csípte a szemét, hogy éljük világunkat a munkahelyem nélkül a kislányommal.
De elhessegetem ezt a gonosz gondolatot...
Bianka nagyon jól vette az akadályt, reggelente elmondom neki, hogy anya most dolgozni megy, apával jól ellesztek, és a mamához is minden nap megy, úgyhogy nincs sírás - legalábbis eddig nem volt - könnyen elenged, mert tudja, hogy jó kezekben hagyom.
A banda egyébként nagyon jó, ahova kerültem, szóval nem aggódom, hogy nehezen fog menni a visszarázódás.
Mivel új beosztást kapok, és új feladatkört, ezért aztán nem lesz időm unatkozni.
Ági, kicsit irigyellek a nagy szabadságodért, mert már régen voltam ilyen "szabin" gyerkőc nélkül, de biztos, hogy azért nem egyszerű elvonatkoztatni az anyuka-szerepkörtől.
Fura, hogy az ember mennyit bír aggódni, meg izgulni a gyerkőcért.
Szerintem ennek soha nem is lesz vége, és kezdem érteni a saját szüleim állandó aggodalmaskodását... :-)
Most elköszönök, mert hulla fáradt vagyok.
Talán ma már aludhatok egy kicsit...
Valószínűleg végre tényleg kijön az utolsó szemfoga is a törpinek, de már elegem van!!!!!!
Valaki lőjje le a fogtündért!!!!!!!!
Szép estét, és jó szórakozást Áginak!
Szilvi
Sziasztok:) jelentem, felvette a cipőt:) muszáj volt... Lefogtam és feladtam rá. Sirt egy 10 percig, de mégis kijött benne. Aztán bevált a tanács is: kértem apát, adja rá, mert indulnunk kell, addig visszavonultam a konyhába. Azt se mondta, hogy mukkk, már rajta is volt a cipő, hiszti nélkül:) apa fején szélesen ült a vigyorgás:))) majd 10 perc mulva megjött keresztapu, akinek Zsozso rögtön mutogatta az uj cipőt, keresztapja össze vissza dícsérte, mennyire csini benne:) apa meg beszólt: látod milyen szép cipő? Te meg nem akartad felvenni és sírtál...na a fiam kapcsolt, már szedte is le a lábáról bőgve, apa meg látványosan verte a garázsajtóba a fejét, mekkora egy ökör... Végül is felveszi mostmár, ha mondom, hogy kint baromi hideg van és esik. Erre felbuzdulva elmentem anyóssal Sportcipőt venni neki. Visitotz, mikor ráadtam, mutatta a másikat, amiben jött, hogy visszavenné...vettem kettőt, az egyik egy bundás nike, a másik meg kis kék adidas, marha cukik, el lesz kora télig igy, amig bakancs nem fog kelleni...Hogy annyira ne legyen egyszerű az élet, csak mackógatyát vesz fel bőgés nèlkül, szövet vagy farmergatyát nem! Rugdal, ordit, ha reggel közelitek...apának is:((( úgy néz ki néha, mint egy kis lelenc...itt a sok szép nadrág és melegitőben korzózik a sétányon:( tiszta gááz!!! A feledékenységről: tegnap elromlott a nagykapu, tárva nyitva maradt az udvar, én meg nem zártam be a bejárati ajtót, igy feküdtem le aludni. Igy tehát tárva nyitva maradt a ház...gondolhatjátok mit hallgattam a páromtól...ezekre nagyon ideges tud lenni, hogy agyatlan szétszort vagyok és kapkodok, nem odafigyelek....lelkifurim van:( ahhoz, hogy ne hagyjam szét a dolgaim, eröltetetten kell figyelnem mindenre, nem jön ösztönből sajnos:(
Hogy feldobja magam, bementem a Newyorkerbe kicsikét....meg a Humanicba is...Zsocika pakolta a cipőket, de mindent pont oda tette vissza, ahol volt:) forgatta a ruhákat, bujkált a próbafülkében:) ugyhogy próbáltam melegítőt, farmert, pulcsit, kabátokat, ...mindet megvettem, mert megérdemlem! :) fázni nem fogok, az tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!