Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/487 anonim ***** válasza:
100%

Szia Lilla!

Bili-témában nálunk ugyanez a helyzet, bár annyi különbséggel, hogy 10-ből 4-szer szól, hogy "kaka", amikor már indítja a pisilést, de azonnal el is tudja "zárni", és aztán rárakom a bilire, ő először visítani kezd, majd büszke, hogy belepisilt.

Nem értem, miért kell visítani, de hát ő tudja.

Én egyelőre feladtam ezt a bili-témát, mert nagyon ugrifüles még, és nem akarom, hogy később még gond legyen abból, hogy most ennyire tiltakozik.

Most mennem kell, mert dilizés van.

Mint újabban mindig... :-S

Szilvi

2010. aug. 12. 06:50
 182/487 anonim ***** válasza:
100%

Itt vagyok megint.

Visszaaludt az ördögöm.

Egyébként nálunk nyolc-fél kilenctől van alvás, napközben egyszer alszik, van hogy fél órát, van, hogy kettő és felet, de az eddigi "statisztikák" szerint nincs összefüggés a napközbeni alvásmennyiség, és az éjszakai ébredések száma között. Volt olyan, hogy nappal három órát aludt, de éjjel is nyugisabb volt.

Őt leginkább a frontok befolyásolják, születése óta iszonyúan frontérzékeny, meg most a fogzás, bár sokszor már nem is tudom, hogy az-e a baja, vagy egyszerűen elcsesztem, hogy mindig keltem hozzá... soha nem hagytam sírni, mert nem bírnám elviselni az ágyamban fekve, hogy ő meg a másik szobában sír, hiszen nem azért vártuk 9 hónapon át, hogy aztán meg egyedül hagyva sírdogáljon az ágyába zárva.

Biztos rosszul állok hozzá, sokszor iszonyúan szar anyának érzem magam, de ahogy láttam itt is a kérdéseket, nagyjából mindenki így van vele időnként.

Éjjel már 8 hónapos kora óta nem eszik, csak iszik.

Az utóbbi pár hétben nagyon sokat, napközben is megiszik majd' két liternyi folyadékot - vizet, teát, gyümölcslét - éjjel pedig 3 decit iszik meg négy-öt részletben.

Reggel van úgy, hogy már ötkor kukorékol, van, hogy csak fél nyolckor ébred fel véglegesen, és ezt sem tudom, mi befolyásolja.

Talán a BUX index. :-)

Nem tudom.

Homeos cuccok semmit nem érnek nála, próbáltam már Viburcolt, Chamomilla 30 CH-t, 15 CH-t, Sedatif PC-t, egyikkel sem volt jobb a helyzet.

Ja, és napközben változó mennyiséget eszik, de ezzel sem látok semmi összefüggést, amikor beteg volt, semmit nem evett, 120 ml tápon kívül reggel, mégsem ébredt olyan sokat, mint egyébként, viszont, ha jól eszik is van, hogy éjjel két órán át csak pörög, nyűglődik, nem bír aludni, olyankor tudom, hogy egy-két napon belül lehűlés lesz, mert jó előre megérzi a frontokat.

Majd eladom valamelyik meteorológiai állomásnak jó pénzért éjszakára. :-)

Őszintén irigyelem azokat, akiknél legalább az alvás nem gond, mert sokszor már nem ismerek magamra, alapvetően jókedvű, optimista ember vagyok, de a húzósabb időszakokban - mint már írtam is - reggeltől estig morgok, és az élő fába is belekötök.

Minden este azt várom, hogy na, talán ez lesz AZ az éjszaka, amikor alhatok egy jót, de az elmúlt másfél évben ilyenre csak 6-7-szer volt példa.

Biztos az én hibám.

Valószínűleg, ha az elején nem kelek minden nyekkenésre, most nem itt tartanánk, de hát már ez van.

Na, jól kipanaszkodtam magam, ha tudtok valami megoldást, máktea, vodkás tej, heroin, kokain, bármi szóba jöhet már... :-D

Szép napot nektek!

Szilvi

2010. aug. 12. 07:53
 183/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bocs,hogy nem jelentkeztem,de dobozolok( mint Örkény-Tóték).

De valahogy mindig arra lenne szükségem,amit már elpakoltam:(((

Alvás: Liza nagyon rossz alvó(volt) 1 éves koráig csak én keltem fel hozzá-ez éjszakai 3-4 ébredést jelentett. Azután nem bírtam tovább és mondtam a férjemnek,hogy segítsen az éjszakai altatásnál. Akkor 2x Ő ment be,2x Én. Azóta javult a helyzet,mert vagy végigalussza az éjszakát vagy 1x ébred. A férjem viszont a annyira megszokta,hogy felkel Lizához,hogy néha előbb felugrik és berohan altatni,hogy én már csak akkor ébredek fel,amikor már visszabújik mellém aludni:)) Mondjuk ilyenkor kicsit lelkiismeret furdalásom van.

2010. aug. 12. 12:29
 184/487 anonim ***** válasza:
Hát Szilvi, nem tudom:( ez tényleg sok! Figyu, kicsit legyél szigorúbb. Ez az èjjeli iszókázás sem frankó. Barátnőm odatette a gyetek mellé a nem csöpögő csőröst, megmutatta hol van, elveszi és iszik ha kell...na engem is ugraszt a cukikukacos:) délben elaludt, most kel...jövök vissza elmélkedni...
2010. aug. 12. 14:54
 185/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok Mami társak,

ma végre van egy kis nyugi bent a meló helyen és végre írhatok!! :) bele is kezdenék!!

KATI: nagyon örülök, hogy így döntöttél, kellett hozzá bátorság, hiszen nagyon sokan gondolják azt, hogy ha valaki "csak" a gyerekekkel van otthon az semmiség, legyintenek egyet és ezzel el is van intézve!! pedig ha tudnák, hogy mennyire felér pár műszakkal az otthonlét is!! nem is beszélve arról, hogy ilyenkor a legtöbben elvárják Tőled, hogy ha már otthon vagy mindig minden rendben legyen, moss, főzz, takaríts, ragyogjon a lakás, a fickók minta gyerekek legyenek, és anyuka még ezeken felül maga legyen az istennő apánál és a hódító+szerető szerepet is tökéletesen betültse... úr Isten, leírni is hosszú volt!! :) remélem, élvezed minden pillanatát ennek az időszaknak is Kati, amiket leírtál olyan jó dolgok, én is vágyok rájuk, hogy közösen munkálkodjunk, építsünk, szereljünk... csak az a hülye idő... sokszor érzek lelkiismeret furdalást esténként, amikor haza érek a melóból és inkább a lakásnak esek neki, mint hogy a kicsi mellé ülljek le játszani... NEM IS ÉRDEKEL!! EZEN TÚL ELSŐ LESZ A KÖZÖS JÁTÉK, A LAKÁST MEG MAJD MEGCSINÁLOM!! ÉS KÉSZ!! hiszen nem lehet megismételni majd ezt az időszakot, elmúlik és kész!!... el is határoztam magam!! tessék beszámolni mi mindent csináltok még!! olyan izgalmas!! :)

LILLA: JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ!! Zsozsó eszik!! :D csak így tovább!! az apró részletek most nem is érdekesek, a lényeg, hogy eszik!! az a kis csokizás meg nem olyan vészes, nálunk is vannak ilyen idpszakok :P a tricikli nálunk is menő, ahogy a motor is!! ha jó láttam az egyik fotótokon Apátoknak van egy elég komoly a garázsban!! :) nekünk egy robogónk van, amivel fordulnak az udvarban párszor és hát imádja. azóta minden motoros APUCIIIII :D a bilizés most nálunk is megrekedt egy kicsit... ahogy belendült most annyiban is maradt, erőltetni én sem merem, nehogy aztán meg megutálja!!... végül is még nem vagyunk elkésve!!

SZILVI: tessék a kisasszonyt egy-egy estére a nagyiknak oda adni és aludj egy nagyot, mert a vége az lesz, hogy teljesen kimerülsz fizikailag és pszihikailag is!! komolyan!! nem tudom bevált e a magne b6?? mesélj!! nekem sajnos nem használ ilyenekre. ne edd magad ezen a gyermekkardiológiai dolgon, ha tényleg semmi komoly akkor a két hét múlva esedékes időpont is jó lesz!!

egyébként honnan jött ez a dokitoknak??

VERONIKA: KITARTÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!! akkor már az új lakásban vagytok és már ott dobozolsz?? vagy még "otthon"??... nem lehet könnyű a kicsi mellett még ez is, de tök jó lesz az új helyen tutiiiiii!! :)

és akkor az általános kérdésekről :)

PUKI: öcsém, mennyire betegek az ilyen emberek, akik egy 1,5 éves gyereknél ebből szabályt és tabut állítana fel!!... nálunk is megy a röhögés apával, ha elenged egy galambot vagy kicsúszik egy böfi, olyanokat tud rajta kacagni... ez egy emberi dolog, szóval nem hiszem, hogy egy kicsi gyermeknél ebből ügyet kellene csinálni. nem is beszélve arról, hogy később majd megnézhetik magukat, ha ez miatt majd egészségügy gondjai lesznek a gyerkőcnek!!...

APÁS KELÉS: én már az elején leszögeztem, hogy nem magamnak szülöm a gyerekünket, hanem kettőnknek és a normál keretek között, de igen is elvárom, hogy kivegye a részét a gondozásából, neveléséből egyaránt. a kelés nem volt parás kérdés, mert Alen nagyon jó alvó volt és az is. ez alól kivétel a fogzás időszaka. amikor Apának szezon van, akkor nem is várom el Tőle, hogy keljen, hiszen 6-20 óráig dolgozik, de amikor télen nem, akkor bizony Ő is kelt/kel a kicsihez!! amikor pici volt rengeteget segített ezzel nekem, mert Alen nem szopizott, két óránként fejtem, két óránként etettem... megmentette az idegrendszeremet azzal, hogy kelt és ha kellett etetett is!! most már mindent csinál Ő is, pelenkáz, fürdet, kajáltat, de természetesen a játék a kedvenc része!! :) néha azért meg kell jegyezni, hogy Drágám igazán rá erősíthetnél az apa vonalra a gyereknél, de veszi a lapot és segít :D

közeleg az indulás napja a manónál, hjajjjj!! de már mpndtam is a férjemnek, hogy majd jól kihasználjuk az időt, esténként majd főzök, veszünk mellé egy üveg bort és... együtt sírunk a gyerek után :D beszerveztem magamnak egy 4 napos pesti túrát a barátnőmmel kettesben, ahogy régen :) hát kíváncsi vagyok, mennyire tudok majd fejben és lélekben is ott lenni!!...

hogy vagytok??

puszi

2010. aug. 12. 15:40
 186/487 anonim ***** válasza:
Csövi:) fél tíz, és szunyál a kis töki:) kidől ettôl a triciklizéstől, pedig csak pöffeszkedik rajta, nem hajtja, nem kell kormányozni, de mégis fárasztó tartania magát. Ma egy pudingot és tejet evett meg némi ropit, de azért elvagyunk:( ja, délelött olyan hisztirohamot kapott, hogy a fenekére csaptam:( eltört egy kis díszt, sosem tört még el semmit. Nem szidtam le, de mondtam hogy szomorú vagyok, amiért leverte, figyeljen oda jobban. Aztán elkezdte idegből dobálni az egyik vonatát, na erre beidegesedtem. Elkaptam a kezét, mondtam hogy fejezze be. Akkor hozott még pár játékot, és jól földhözvágta őket. Mivel látszott rajta, hogy nem viccel hanem engem szivat, csaptam egyet. Kiabáltam nem kicsit...na elszabadult a pokol! Orditani kezdett, a kispárnáját foggal tépkette, mint egy kis idegbajos. Mivel azokat a játékokat elvettem, amiket hajigált és betettem a spájzpolc tetejére, ott orditott a polc alatt. Kirángattam onnan, de visdzament visitani. Aztán dobálta a párnáját és bámult, mit szólok. Onnantól néztem 20 percig levegőnek. Már magát csapkodta, olyan ideges volt. Igazán szép délelött volt...este a mamst csapkodta és bámult rám, mit csinálok. Bevágtam a triciklibe és mondtam, hogy ha vered a mamát , többet hozzá nem megyünk, a csapkodó kisfiúk a mólón nem játszhatnak és azonnal hazamegyünk! Egy szót nem szólt, ült hazáig. Megint üti anyósom, mindenért! Ha meglátja, már a levegőt csapkodja! Nekem ez nagyon kellemetlen...tiszta ideg vagyok emiatt! Ha csak hozzászól, idegrohamot kap a fiam és vonyitva csapkod...
2010. aug. 12. 21:46
 187/487 anonim ***** válasza:

Szilvi, tényleg add le heti egyszer Biankát, mert megmarhulsz! Jól tömd meg este a hasát! Sok uzsi, este nyolckor vacsi, plusz lefekvéskor tápi! Tömd este sokkal jobban, hátha! Ez az éjjeli ivászat nem frankó. Próbáltál már üveget tenni mindig ugyanabba a sarokba? Nekem a cumija van mindig ugyanott a fiamnak, a 2-es cumi. Ha kiejti a főcumit, talál másikat. És ha csak tök sötétben megsimized, nem adsz inni, nem szólsz egy szót sem hozzá? A köv ébredéskor meg biszont megitatnád? Hátha igy csökkenne az ébredések száma. Nem iszik napközben sok teát? Az is èbresztgethet éjjel. Jajj, sajnállak nagyon!

Ági, tök jókat irtál, örülők, hogy volt kis időd:) Zsozso nem motorozik m.a. Motoron, egyszerűen nem hajtja, rá sem ül:( az apja meg motoregér, a fia meg nem:( a nagymotort szereti nyomkodni, de ennyi. Van kismotor is, egyik nap keresztapja a szeme láttára dobta el, na azóta retteg tőle, akkorát csattant a szerencsétlen...na puszi mindenkinek: Lilla

2010. aug. 12. 21:57
 188/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Jelentem ma fél nyolcig aludt a törpi, és éjjel összesen háromszor ébredt csak!

Egész jól érzem magam a bőrömben.

Persze ki érti ezt? Dörgött-villámlott, rázta a redőnyt a szél, verte az eső, mint a fene, ő meg aludt, mint a tej!

Lehet, hogy töltök le "vihar-effektet" netről, és éjszakára magánvihart csinálok neki... :-D

Kipróbálom majd, hogy a cumisüveget a kiságy sarkába teszem.

Jövő hónapban lecseréljük a kiságyat rendes nagyágyra ettől is remélek némi javulást, és talán már az a fránya utolsó szemfog is kibújik a napokban, mert azért fogzás nélkül csak egy-kétszer ébred éjjel, azt jól lehet bírni.

Most levitte apa a játszótérre, egészen el vagyok képedve, mert magától felajánlotta!

Bár mostanában nagyon egymásra találtak, mondjuk most már nagyon jól lehet tudni, hogy mikor mit szeretne a gyerkőc, és már jól el lehet vele játszani, talán ennek köszönhető, hogy apa is kezdi kivenni a részét a gyereknevelésből.

Én meg megyek edzőterembe, és levezetem az egész heti feszkót!

Jól lefárasztom magam fizikailag is.

Szép hétvégét nektek!

Majd még jövök, de most rohannom kell.

Szilvi

2010. aug. 14. 09:41
 189/487 anonim ***** válasza:

Szilvi, a gyurmaNyuszi:) menőőő:) én amennyit fogytam -nem szándékkal - egy hónap alatt, bőven visszaszedtem egy hét alatt, annyi csokit-sütit ettem:) de persze minden a hasamon landolt, így tegnap, mikor egy szűk felsőben és macskagatyàban futkostam a gyerek után, egy kedves 7 éves ismerősöm, Dávidka rámcsodálkozott: Te gyereket vársz? :)))) nem, csak zabálok, mint egy malac és nagy a pocakom:) -Dehogyiiiis!!! Jött a terelő válasz. Már egy hétéves kispasi is hogy ködöl meg terel basszussss!!!

Csakhogy lássátok a Balcsipart közvetlen előnyeit, mint lakhely. A mólón minden este buli van, úgy kilenctől már jól nyomják! Egy repedtfazékhang épp Szűcsjucit énekel: Gyere sáncolj, sáncolj még! Esküszöm ezt hallom! Visitva röhög a tömeg... Váltott: na ez mi a franc, Ramazotti te jó ég, de sz@r:) légvonalban vagyok a mólótól egy szűk kilóméterre, fent a dombon, mindent hallok. Ingyenkoncert:) úgy éjfélig tuti megy a buli...jajj, a tömeg is énekel... Most meg MAKARENAAAA!!! rázilok egyet itt a hálòban, ugy sincs itthon az uram, különben elvitetne...:)

Komolyra forditva a szót: a szomszédban van egy pumi, egész nap ordit, én ezt már nem bírom! Nekünk is van kutyánk, ami inkább kutycic, egy mini máltai 9 éves vén, szűzlány:) bentlakó, nem vinnyog a kertben. Bár néha kiengedem, had érezzék a szomszédok azt, amit mi! Reggel hatkor kelek a visitó kutyára, nem is a gyerek kelt:( én asszem szép csendben kinyírom. De komolyan. Nem szólok senkinek és beetetem patkányzizivel. A szomséd pont lesz@rja, hogy folyton vonyit. Hogy nem zavarja őket? Nem nagyon ismerem őket, évente más bérli a házat. ...szexbomb-szexbomb..cammon baby...la-la... Diridári jóccakát mindenkinek! Lilla

2010. aug. 14. 21:46
 190/487 anonim ***** válasza:
...párducoroszlángorilla.makáákóó...oóo Afrika...
2010. aug. 14. 22:08
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!