Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/487 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezt jól elküldtem... Hagyjuk is talán a homeopatiát.

Jöjjön a saját "kútfő"!

Evés :

Előre mondom, hogy nem értem a tápszeres dolgokat, nekem mindkét gyerek szopizott, sose kaptak tápszert, szóval ezzel kapcsolatban tapasztalat híján nem nyilatkoznék.

Mi úgy csináltuk, hogy gyakorlatilag születésüktől fogva együtt ettünk velük, az elején még hordozóba rakva "ültek" az asztalhoz. Anna 6 hónaposan kezdett el kiabálni a vacsoránkért, Roland már 4 hónaposan remegve sírt egy korty húslevesért.

Olykor elképesztő, hogy mit meg nem bírnak enni: kisfiamnál most a füstölt sprotni a sláger - én a szagát sem bírom. A leányzó az Aldiban kapható bőr és csont nélküli olajos halat imádja. Sajtot szoktatok nekik adni? A füstölt sajt az, amit mindig le bírnak nyomni desszertként. Nagy kedvenc a tőkehalmáj konzerv. A tejfölös gombapörkölt tuti siker. Májkrémet csak kanállal esznek. Franciasaláta, virslisaláta és a kaszinó tojás is "liebling". A mézes sült virsli az , amiért a Roland a szó szoros értelmében nekiment egy barátunknak. Merthogy elvette az utolsót a nagy tányérról, a gyerek meg nem tudta, hogy rögtön kész a következő adag. Amúgy a sült csirkecombot is nagyon szeretik! Ja és a negyedes krumplit. ( Nem tudom mi a neve, de a lényeg, hogy egy kisebb krumlit elnegyedelve sütök ki. ) A párolt bébirépából nekem sose jut, pedig 2*350g-ot készítek el. Egy evésre befalja a két gyerek. Én egy mogyorónyi teavajjal és egy kanál maggi ízvarázzsal szoktam megpárolni. A tejbedarát úgy szoktam, hogy 1 liter tejhez keverek egy zacskó vaníliás pudingot, reszelek hozzá egy kis citromot, ebben főzöm a darát. Imádják! A darabos ( vagyis egész gyümölcsszemeket tartalmazó ) házi lekvárt zárni kell előlük.Hihetetlen, mit művelnek érte. Én 1kg eperhez 0,6kg cukrot szoktam rakni és a kisebb szemeket egészben főzöm fel. Felmelegítve még sütire öntetként is jó.

Leveles salátához szoktam tenni főtt tojást, kockára vágott gépsonkát,kukoricát, paradicsomot, esetleg kétszersültet (utólag, hogy ne puhuljon meg ), és az egészet nyakon öntöm kicsit meghigított, ízvarázzsal és metélőhagymával "megbolondított" tejföllel.

A sajtot egyébként is szeretik, de amikor többfélét lereszelek és kis tálkákba rakom nekik, egy evésre 15-20dkg-t is le bírnak nyomni egy kis vajas (nem margarinos!) kenyérrel, villával.

Egyik barátnőmnek nagyon vékonyka és rossz evő a kisfia. Ehhez képest nálunk "termel, mint a cséplőgép". Pedig a barátnőm is jól főz! Rájöttünk, hogy amíg ő "megeteti" a gyereket, nálunk az van, hogy "Kész az ebéd, MOST lehet enni-midannyiunknak!"A közös evés a lényeg, hogy együtt legyünk, így a vacsora nem csak táplálkozás, hanem családi esemény.

Ha meg már tényleg aggasztó a gyerek "nemevése", akkor szerintem érdemes a homeopátiához fordulni, egy homeopata orvossal kivizsgáltatni.

És egy példa, ha már semmi remény : a bátyám nagyobbik fia elképesztően keveset evett. Se főzeléket, se húst, se szószt, üres rizsen, sült krumplin, kakaós csigán és húslevesen élt kb. 6 éves koráig. Most novemberben tölti be a 13-at. 182 centi, 78 kg és 43-as lába van. Versenyszerűen evez, most is épp edzőtáborban van, EB-re vagy VB-re készülnek. A sógornőm 1,5kg karajból csinál neki rántott húst ebédre. :) És minden egyes családi grillezéskor, amikor már túl van az első 6 szelet tarján, mosolyogva szoktuk megjegyezni, milyen bájosan mondta 2,5 évesen, hogy ő nem eszik húst, mert "vegetáliánusos". :)

Szóval kitartás, van remény!

Most megyek vasalni, holnap írok!

K.

2010. júl. 26. 01:00
 142/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Kati, te hajnali egy után álltál neki még vasalni?

Vagy rosszul láttam a kommented végén az időt?

Kajakérdés: hát nálunk a nemevés is időszakos szerencsére.

Mondjuk így is a hajam tépem olyankor sokszor, mert szörnyű dolog, ha nem eszik a gyerek, hiába töri magát az ember.

Nálunk a leves a mindene, persze a nemevős időszakokban az sem megy, de legalább alapjáraton viszonylag jól "csúszik" nála a leves.

Tésztafélék nálunk sem nyerőek, a pizzát imádja, meg a melegszendvicset.

Amennyire nem főztem régebben leveseket, most már minden nap van itthon.

De egyébként hihetetlen, hogy változik a gyerekek ízlése!

Imádta a főzelékeket régebben (pár hónapja), most meg sem kóstolja már őket.

Húsból úgy eszik, ha egyedül eheti.

Babakajákat nem eszi egyáltalán.

Szóval.

Nálatok már egyedül eszik a gyerkőc?

Mert a sógornőméknél úgy evett kizárólag a kislány - 14 hónapos korától - ha egyedül ehetett, egyébként EGY FALATOT SEM lehetett belerimánkodni.

Egy napig vigyáztam rá, és nem tudtam ezt a "szabályt", egész nap nem evett semmit, pedig ötfélével is kínáltam, csak az volt a gond, hogy én akartam etetni...

Hát remélem megoldódik a problémátok, és valamilyen módszerrel sikerül majd rábírni az evésre.

Most mennem kell, mert felébredt a törpe.

Felettünk felújítják a lakást, de Bianka a legnagyobb fúrás-kalapálás közepette úgy aludt, mint a tej.

Ki érti ezt?

Alapjáraton még arra is felébred, ha beosonok hozzá megnézni, hogy minden rendben van-e...

Szép napot ebben a tök jól lehűlt időben!

Én nagyon élvezem!

Szilvi

2010. júl. 26. 11:15
 143/487 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Annyira örülök a lehűlt időnek, mondjuk most meg sétálni nem lehet kimenni.

Kati! Melyik homeo-s rendelőben voltatok ? A Budaörsi nem sokára közel lesz hozzánk,lehet költözés után elviszem Lizit. Főleg a rosszalvása zavar,ami tulajdonképpen az egésznapunkra kihat,mert már 8-9-kor olyan fáradt,nyűgös,hogy nem igazán tudok vele játszani sem. Mostanában rákapott a tévézésre-csak a Minimentőket nézi,de az reggeltől-estig -ha hagynám. Régebben egyáltalán nem néztük a tévét,ezt személyes kudarcnak fogom fel,hogy ha nem bírok vele,akkor bekapcsolom a Mininmentőket,mert akkor 15perc nyugalom lesz.

A ti gyerkőceitek tévéznek?

2010. júl. 26. 11:23
 144/487 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van mesenézés.

Mivel nagyjából semmi nem érdekli két percnél tovább egyébként, és nekem sajna főznöm kell, meg mosogatni, meg mosni, meg teregetni, és ilyenkor persze ő dilizik, hogy nem körülötte forog a világ.

Hát maradnak a mesék.

Micimackó, teletubbies, nagy kedvenc a Susy és Tekergő, meg a Macskaarisztokraták.

10 percnél tovább ez sem köti le, de ha megy, akkor nem érzi magát egyedül a nappaliban, és eljátszik.

És én is kudarcként élem meg, főleg olyankor, ha már KÖVETELI a mesét.

Szóval elvonókúra lesz nálunk lassan, mert a férjem itthon lesz már, és "lezavarom" őket játszótérre, amíg én gyorsan megcsinálom a dolgomat.

Az a baj, hogy segítség nélkül nehéz olyankor, mikor a gyerek épp rá van gyógyulva az emberre.

Régebben nem volt ennyire anyás, akkor azért jobban egyedül lehetett hagyni, eljátszott.

Hát mindegy.

Most ez van.

Szilvi

2010. júl. 26. 14:30
 145/487 anonim ***** válasza:
100%

csajok,

kinyomtattam a hétvégi konzultációt és d.u jön a válaszom/véleményem!! :)

addig is puszi

2010. júl. 26. 14:42
 146/487 A kérdező kommentje:

Szia Ági!

Már hiányoztál:))),várjuk a kommenteket.

2010. júl. 26. 15:15
 147/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok Anyukák,

Visszatértem!! Kicsit húzós hétvégén volt, családi rendezvényes-barátnős-születésnapos… mondjuk barátnőmnek örültem, hogy végre itt volt (Pesten lakik és nagyon keveset találkozunk), mert Ő a kicsi keresztmamija és most kicsivel több időt is eltölthettek együtt!!

De ahogy olvasom itt is pörögtek az események, be is kapcsolódnék!!

Lilla: nagyon sajnálom ezt a nem evős időszakot!! Amikor Alennek volt ilyen(de azért nem ilyen durva és drasztikus) bedobtam a régi bébi ételeit, amiket készítettem Neki. Brokkoli-krumpli-csirkemell összefőzve, turmixolva. Nap közben jot a banán és a túró rudi, volt amikor kizárólag ezt a kombinációt volt hajlandó megenni, de nálunk cask pár nap volt. Legutóbb, amikor elkezdte ezt lecseréltem az etető széket olyanra, mint a miénk és neki estünk az önálló evésnek. Nagyon bejött, mert az óta amikor éhes már mászik is fel a székére és mutatja, hogy am-am-am  jót tett Neki és nekünk is!! Igaz, hogy takaríthatok utána minden egyes étkezésnél, de legalább eszik. Egyébként Nála sosem volt gond a kaja, cask ha jöttek a fogak. Amúgy egész nap eszik!!

reggeli 8-9 körül, dél előtt még egy kis joghurt, ebéd dél-1 körül, ahol a leves a mindene na meg a hús bármilyen formában, d.u folyton nyammog valamit (sósrúd, kuki, keksz, néha csoki, gumocukor), uzsi ami gyümölcs 4-5 körül, aztán a vacsi fél8-8 felé. Ébredéskor és lefekvéskor 2,5 dl tejet kap még és rengeteget iszik nap közben. A sajt nálunk is sztár, csipegetni is szereti vagy a falatkákra.

Kati: szuper, hogy végre alszol, nagyon örülök neki!!  remélem, így is marad!! Alen mindig jó alvó volt, kivéve a fogzást. Nekünk a chamomilla nem jot be, cask kenegetem az ínét, ha úgy látom. Most meg már mutatja  de már cask 2 van!! A leghátsók… most azokkal szenvedünk a 18 már kibújt!!

a tévézés nálunk kedv krédése… Thomast imádja, azt mindig ülve/állva de egyhelyben!! Nézi. Azt vettem észre, hogy jobban tetszenek Neki azok a rajzfilmek, amik nem rajzolva vannak, hanem gyurmák, bábok, akármik. A jimjamet szokta nézni, ha van kedve. Na és persze a reklámokat!! Olyankor megáll a világ!! 

Szilvi: nagyon örülök, hogy túl vagytok a betegségen, de azért ha megjön az eredmény, írd meg légyszi!!

Veronika: jaaaaaaaaaaaaaaaaj de jóóóóóóóóóóóóó!! Mi is a 4.lakunk, tudom milyen :S szóval hidd el, nagyon gyorsan meg fogja szokni az új helyet, szerintem ez egy hatalmas élmény less neki majd emglátod!! Új helyeket fedezhet fel és ez izgalmas less számára!!  hajrá hajrá!! Mikor költöztök pontosan??

a bezártság nálunk gyilkos!! Pici korától húztuk-vontuk mindenhová így hozzá szokott a napi pörgéshez. Így ha esik, ha fúj mi megyünk… esőkabát,gumicsizma és go!! A kánikulában pedig a nagyiknál árnyékos medencézés vagy bemegyünk egy nagyobb városba (Szabadka vagy Szeged) és ész nélkül plázázunk 

Ki honnan is van?? Mindig elfelejtem…

Most ennyi, puszi a kis manóknak és Nektek is!!

Ági

2010. júl. 26. 17:54
 148/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok:) behalt a telefon sim kártyám pár napja, most jutott el a párom,hogy kicserélje....de még nem ért haza vele, vagyis laptopról néztem ide hozzátok, mert hiányoztak a soraitok!

köszönöm az ennivaló-ötleteket, próbálkozni fogok tovább és próbálom nem feladni ,de néha úgy ki tud ez a téma készíteni....újra itt a meleg! én szédülök tőle, mint a liba, a fiam sem százas,de elvagyunk ,remélem Ti is!

próbáltam kb 6 hós korában a homeos chamomillat, de túlzásba vittem,hiába mondják,hogy nem lehet túladagolni, túlzásokba esni, de lehet. napi három adag letompította a fiam, láthatóan, apukám kérdezett rá,hogy mitől ilyen kis bágyadt mostanában, olyan furi...tőle függetlenül ugyanezt tapasztalta a párom. nagyon mérges lett, mit etetek a gyerekkel... hiába mondtam,hogy ez nem gyógyszer, stb. Miért, így bogyóban terem a fán,vagy mi???? kérdezte joggal... valahol igaza volt. nem adtam többet, maradt a dentinox, kentem és ennyi. kb 3 éjszaka volt 1 óra sírás, mikor a szemfogak jöttek meg a nagyobb fogak. napközben nyűglődött ugyan, volt hogy 4-5 napig csak tápszert evett,mert a kanalasra rá sem nézett,volt hogy tápit nem volt hajlandó szívni üvegből, csak kanalazott. de visszagondolva túlélhető volt. kijött már rég mind a 20 foga. volt hogy 4 jött egyszerre szegénynek. úgy érzem,hogy én voltam vele a türelmetlenebb, ha nyikkant egyet-kettőt, már adtam a bogyókat, a chamomillat. mást , mint pl panadolt nem adtam,csak mikor 39 fokos lázat csinált a foga. szóval ezért nem merek semmi homeos cuccot , étvágyfokozót adni neki, elkezdtem idegenkedni tőle.

Este visszanézek, ujraolvasom az esetleges kérdéseket,nem vagyok képben, addig is puszi mindenkinek: Lilla

2010. júl. 29. 15:02
 149/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!Senki nem járt errefelé? Na sebaj, azért írjatok, ha van kis időtök:) a tvzésről: hát nemigazán nézi a meséket. Ami kicsit leköti, az szombat, vasárnap a TV2-n Dóra a felfedező, Fifi a Nefelejcs. Thomast megnézi, megbámulja, örül neki, ennyi. Amit nagyon szeret, az kettő DVD. Mesedalok és mondókák az egyik, tele animációval és népdalokkal. A másik pedig Cuki a kukac kalandjai, ez anno a pampers pelushoz volt, megvan az összes rész, pont neki való ahogy mesél a játszótérről, állatkertről, régről, erdei állatokról, városról...szüper! Ismeritek ezeket? Este az ölemből nézi ,hallgatja. Közben gyurmàzunk.

Tegnap evett kis májat, haladunk:) puszi:L.

2010. júl. 30. 14:06
 150/487 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, Halász Judit régi lemezét, a nagy klasszikusokat szereti, és amit a évben néz, a reklámok:) kedvencek: halandzsázó k&h mukik, Lidl és Ganni , (brutális szerintem) , milli mia, Kinder pingvin :) na és az rtlklubos híradó:)
2010. júl. 30. 14:10
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!