Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/487 anonim ***** válasza:
100%
Szerintetek nagyon gáz, hogy 21 hós fiamnak már ebéd után is babatejet kell adjak? A napi folyadékbevitele 40 foknál: reggel 200-240 g beba 3-mas tápi nestlé junior 1-es babatejjel keverve. Este ugyanez. Napközben: kb 4-5 korty szippantás szívószàllal a nesteamból. Ez is két adagban. Max 1 dl csipkebogyótea mézzel, kis citrommal, kb 2-3 korty víz. Ez amit leírtam, nagyon a max, amit megiszik. Alig kell pellust cserélnem. Ha nagyon akarnék spórolni, napi 3 simán elég lenne:((( ezért pár napja ebéd után keverek kb 120-140 babatejet. Mivel nem viszi tulzásba az ebédet sem, ugy hogy egyáltalán nem tízóraizik, gondoltam adok neki, mielőtt elalszik a kiságyban. Ki is hörpinti! Szerintem totál ki van tikkadva! Semmilyen másnemű löttyöt nem hajlandó inni. Néha becsapom és beleszippantatom szívószállal egy kis baracklébe, na akkor aznap tuti nem iszik tejen kívül mást...állandóan kínálgatom, igy fogyogat pár korty cucc. Ha nem kínálgatom, tök elvan, nem kéri, tiszta borzasztó! De igy meg elveszi az uzsitól az étvágyat, abból is kevesebb fogy, vacsi meg alig:((( jajjjjjj!!!!!! Mit javasoltok? Amúgy 15-18 mm-es vesetágulatos még mindig, születése óta. Puszi:Lilla és Zsozsó
2010. júl. 14. 16:16
 102/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Itt Balázs anyukája:-) Csemetém ugyan még nem "terrorizál", csak alakul az éntudata és próbálgatja a határait:-) Ezért is olvasgattam/olvasgatom érdeklődve az írásaitokat.

Egyébként jövő héten lesz 16 hónapos, egyetlen szem pici fiam, az életem ajándéka, ezért is gondolom, hogy sokat "rontok" rajta, amikor sokmindent megengedek neki. Na pont ezért érzem úgy (vagyis inkább a férjem hívja fel rá a figyelmem) hogy azért olyan velem néha, mert mindent megengedek neki. Lehet benne valami...

Szóval lesem az írásaitokat és tanulok:-)

2010. júl. 14. 22:35
 103/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok csajooooooooooooook!!

jajj ne haragu7djatok, hogy csak most jelentkezek... a vissza állás nem volt semmi a nyaralás után... na de nehogy itt sajnáltassam magam :) egyébként szuper volt, de pihenni itthon pihentem, amikor is a nagyik szinte összevesztek a gyerekért ;)

takaritás?? ne is mondjátok!! ma néztem végig azon a por és kosz halmazon, ami régen a lakásunk volt... jövő héten délelőtt dolgozok és akkor bizony beáldozok egy d.u erre a célra!! 4 gépnyi ruha áll a gardróbban és hát a nyaralásból még van pár ruhadarab ami valahogy nem került be a szekrénybe :S rémes vagyok!! oh, régen én is rendmániás voltam ááám, hol van az mááár!! most a cégben élem ezt ki, utál is a kolléganőm érte :D

ki hogy van?? igyekszem utána olvasni miről maradtam le!!

puszi

2010. júl. 15. 16:26
 104/487 anonim ***** válasza:
100%

jajj csajok én is szeretnék körbejelölgetést!! akár facebookon akár iwiwen!! elküldenétek priviben a teljes neveteket?? senki se ijedjen meg a képrengetegtől, amit a neten talál... kicsit nehezen szelektálok...:S iwiwen nincs fent minden, régen nem volt időm felrakni az újakat, face-en viszont minden fent van a friss nyaralókkal együtt :)

ééés nem is meséltem, hogy múlt hvégén volt egy közös, KETTESBEN ELTÖLTÖTT 24-ánk a férjemmel, ráadásul egy másik városban!! a kapcsolatunk éveket fiatalodott :) :) :)

2010. júl. 15. 16:39
 105/487 anonim ***** válasza:
100%

Ági Sziaaa! Örülök, hogy épségben hazatértetek!!! A soraidból árad az energia! Igazi napelem vagy, aminek most a cellái csurig vannak napfénnyel, meg élményekkel! Várjuk az apró storykat , milyen volt a nyaralás! A tapasztalataidra is kiváncsi vagyok, mennyi idő kell az uj környezethez való aklimatizálódáshoz, tud e aludni tökidegen helyen egy kicsigyerek, evett e normálisan....

A fiam, Zsocibaba egy tündér volt ma:) levette a kis locsolókannát, vizet töltetett bele és meglocsolta vagy 20 fordulóval a terasz virágait, meg a követ is lemosta, annyi víz folyt mellé ugyebár, szegèny pàlma sosem látott még ennyi vizet

van egy farakás az udvar végén, délután a mama ott tört neki mini gallyakat, amit apának hordott, puszilgatott mindenkit, szájonhát majd megettük! Ma alig aludt, korán is kelt és mégis fél tízre dőlt ki. Borzasztó:) de imádtam a vele töltött mai napot, semmi újat nem tettünk, mégis tök jó volt! Azt leszàmítva, hogy elkezdtem fogyni a meleg miatt, nem nagyon ettem pár napig rendesen, max ittam. Ugyhogy most bontottam egy tábla Milkát , ami pillanatok alatt fog elfogyni, ugy érzem! Mindenkinek cukormámoros jóccakát! Puszi:Lilla

2010. júl. 15. 21:57
 106/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenkinek ilyen jól telnek a napjai.

Nálunk a helyzet most annyira nem rózsás, mert ezer fok van a lakásban, és szegény törpöm éjjel is alig bír aludni, és napközben is.

Szóval kicsit ki vagyunk merülve.

Várjuk a lehűlést, amit beígértek holnapra...

Lehet, hogy meggyőzöm a páromat, hogy holnap menjünk le megint Balcsira, mert itthon meg lehet buggyanni a lakásban.

Mi most a bilizéssel szórakázunk egyébként.

Gondoltam úgy is meleg van, levettem a pelenkát is a gyerkőcről, hát most ott tartunk, hogy inkább nem pisil...

Végülis ez is egy eredmény, mert tudom, hogy már képes visszatartani.

Tegnap egészen déltől délután négyig nem pisilt, aztán ráadtam a pelust, és két óra múlva csurig volt...

Nem nagyon akarja a bilit, mint "ürítési" eszközt elfogadni. Pelenkában jön-megy, térül fordul, és rácsücsül, nevetve mondja, hogy "pisssi-pisssi", de pelus nélkül nagy ívben elkerüli.

Hát majd kialakul.

Nem erőltetem, még ráér, csak gondoltam próbálkozunk, hátha...

Mondjuk eléggé vicces, hogy egész nap kérdezgetem, hogy "nem kell pisilni?", aztán apa hazajön munkából, és a "szia" helyett is megkérdezi tőle, hogy "nem kell pisilni?" :-DDD

Azon sem csodálkoznék, ha az első mondata az lenne a gyereknek, hogy menjünk már a fenébe! :-D

2010. júl. 16. 07:51
 107/487 anonim ***** válasza:
100%

Na, közben belenyomott ez az ördögfióka!

Még jó, hogy nem törölt...

Végülis igaza van, mást nem is tudok írni.

Szép napot kívánok nektek, mi lassú tűzön fődögélünk ma még itthon tovább... :-D

Szilvi

2010. júl. 16. 07:53
 108/487 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok :)

hát Lilla tényleg fel lettem töltve, végre újra a réginek érzem magam. mert szabadság előtt már egy idegbeteg roncs voltam...:S nagyon kellett ez a 2 hét!!

nálunk az első 2-3 nap volt szó szerint katasztrofális!! nem ismertem a saját fiamra... a férjem már szólni sem mert hozzám, mert látta, hogy egyből harapok :S durva és agressziv lett, hisztizett és olyan anyás lett, mint még soha!! aztán egyik napról a másikra "visszaváltozott" a régi Alenné... szóval kellett pár nap. az alvással nem volt gond, Ő mindenhol elalszik. este a bandával iszogattunk, lazultunk a bar-ban, manó pedig a babakocsiban aludt. nap közben azért a dél és három órás szünetet betartottam, sétáltunk a hűvösben, ebédeltünk vagy éppen aludt abban az időben. az utazást nagyon jól birta!! éjjel aludt oda felé, vissza pedig elővettem a feneketlen zene-mese-hangutánzó tárházamat és hazáig nyomtam :) nem volt semmi :) itthon aztán kellett egy hét mire visszavarázsoltam az úrfit, de ahogy észre veszem jól sikerült :) azóta klasszisokkal jobban viselkedik, jobban beválnak Katitól csent praktikáim és mintha nyugodtabb lenne!!...

én is elkezdtem fogyni, de örülök is neki :) az all inclusive megtette a hatását :P

Szilvi a bilizést mi is próbálgatjuk, a tengerre is vittük. ha ráteszem van valami mindig, de nem szól még. viszont ha látom, hogy kakil, gyorsan bilizés van, hogy legyen sikerélménye. és természetesen, hogy járjon a jutalom :) most a gumicukor a sláger, persze csak mértékkel.

képzeljétek, a kollégáimmal ma elő születésnapozunk és a férjem volt annyira édes, hogy marad a kicsivel otthon, igy ma szingli est lesz :) vettem is gyorsan egy új rucit (mondjuk a kinaiban, de sebaj :) este meg pezsgőzünk a munkatársakkal és lehet belefér egy buli is, 6-ig kimenőt kaptam :D

ki hogy van??

puszi: Ági

2010. júl. 16. 16:29
 109/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hát ez a meleg, a kialvatlanság, és a bezártság a lehető legrosszabbat hozza ki a kislányomból.

Egész nap nyűgös, de maximum egy órácskát alszik napközben is, mert annyira meleg van, hogy nem bír többet, éjjel milliószor ébred, és már készen vagyunk mindketten, mint mateklecke...

Ma már mondtam a férjemnek, hogy felmondok!

De holnap strandolunk végre, és talán utána kicsit jobb lesz a helyzet.

Sajnálom ezt a kis törpöt, de most kicsit magamat is, mert egyszerűen falnak megyek már a sírástól, a kiakadásától, és hogy semmi nem jó neki sehogy sem.

Napi háromszor fürdetem le, hogy el bírja viselni ezt a hülye hőséget.

Egész tavasszal azt vártam, hogy végre ne essen, hogy ne legyünk bezárva, és nyár legyen, és mehessünk ki akár egész napra is sétálni, meg csavarogni, hogy impulzusok érjék, mert hülyére unja már a lakást, erre tessék!

Ugyanott vagyunk.

Na, most jól kipanaszkodtam magam.

Bocs lányok!

Idegesít, hogy nem tudok rajta segíteni, de hát nyár van, ezt is meg kell szoknia. Tavaly ennyire nem volt gázos a helyzet, pedig volt akkor is ezer fok időnként hetekig.

Na, megyek összepakolom a rumlit, aztán eldőlök, mint a liszteszsák.

Őszintén irigyelem a nyaralókat!

Mi idén nem megyünk sehova, mert nem fog összejönni, úgyhogy marad az egész éves taposómalom... :-S

Na mindegy.

Majd intravénásan lövöm a jegeskávét, hogy átvészeljem ezt az időszakot is...

:-D

Szép estét nektek!

Szilvi

2010. júl. 16. 21:02
 110/487 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok:( Szilvi, látom sz@r napotok volt, most csatlakozom én is:( ha végiggondolom a mai problémákat, nem is tudom, hogy a fiam bírja rosszabbul a meleget vagy én, ki is a hisztisebb, ő vagy én...Megint megpróbáltam a kültéri medencét, hiába. Nyüszögött, szinte könyörgött, hogy a beltéribe menjünk, ahol ugye egész télen pancsoltunk. Nem azért nem megy bele a kültéri medencékbe, mert hideg, hanem mert nem ott szoktunk fürdeni.... Bent persze minden oké volt. Közöltem vele, hogy jól nézzen körül, mert nem hozom többet...csak nézett ràm a boci szemeivel szegény:(

a következő hiszti akkor indult, mikor megpróbáltam ráadni egy gumiszandit mezitláb. Ordított teli torkából. Tépte le magáról, mivel

nem volt rajta zokni, meg nem a szokásos szandit próbáltam ráadni...nem sok hija volt, hogy elverjem, komolyan! Én ezen teljesen kibuktam...miért csinálja ezt??? Zokni nélküli cipővétel olyan orditást okoz, mintha letört volna a keze:( szerintetek az megoldás, ha itthon ráadom zokni nélkül a szandit és ordit, ameddig akar? Vagy hordjuk a szandit 40 fokban zokával és kész? Mivel készülnénk Olaszba aug végén, ezért próbálkozom...zokában és szandiban lesz a parton ott is? Be nem menne sima talppal a homokba.

Ági, ezért kérdem, meddig volt hibbant a bébid, mert én max 4-5 napig gondoltam a nyaralást...vagyis 3 nap orditás, 1 nap okés és jövünk haza???... Jajj, én kezdek azon gondolkodni, hogy hagyom a francba az egészet és maradunk a valagunkon itthon. Asszem ujra el kell kezdenem olvasni az elejétől a sok tanácsot, mert kezdek kiakadni megint:( jóéjt mindenkinek: Lilla. Az előző kérdésemre is irtok vmit? Köszi előre is!

2010. júl. 16. 22:44
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!