Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan érzem magam!...

Borzasztóan érzem magam! Rossz anya vagyok?!

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon kiabálós baba(másfél éves)Kiabál velem reggel ébredés után reggeli közben miközben kiönti a tejpépét, készülődés közben,pelenkázás közben, a boltban, otthon a lefekvés előtti félórát olyan frekvencián ordítja,hogy néha azt hiszem,hogy szétreped a fejem.Én nyugodt természet vagyok próbálom határozottan,de normál hangszintem magyarázni-nevelni. De,amint megszólalok,még hangosabban ordít,csapkod-engem is!!! Dobálja magát a földre. Vannak napok,hogy tényleg reggeltől-estig csak a sírás-kiabálás van. A legrosszabb,hogy azt érzem rajta,hogy nem érzi jól magát velem!!! És néha nálam is elszakad a cérna. Pl:ma joghurtot kért,elkezdtem etetni, minden falatot kiköpött a szájából és közben kiütötte a kezemből a dobozt. Hirtelen olyan ideges lettem,hogy rácsaptam a popojája (amit még sosem csináltam) és elkezdtem kiabálni vele: Hogy elegem van már ebből a vislekedéből.Ne ordítsál már velem egésznap! Ő meg csak nézett rám a nagy szemével! És bekéretőzött az ágyában.BORZASZTÓAN érzem magam. Szörnyű anya vagyok!

De,hogy kezeljem ezeket a helyzeteket,hogy ne veszítsem el a hidegvéremet? Sokáig sikerül,de mostanában egyre-egyre többször kiabálok vele....és ma ez a popsira ütés. Nagyon utálom magam.

2010. jún. 15. 11:08
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/487 anonim ***** válasza:
100%

Mi lesz, ha túlzásba visszük a féltést: http://www.youtube.com/watch?v=A_z-x3cWD7Q&feature=related

Puszi:L.

2010. júl. 24. 23:25
 132/487 anonim ***** válasza:
100%
:D K.
2010. júl. 25. 07:39
 133/487 A kérdező kommentje:
Van benne valami:)))
2010. júl. 25. 09:41
 134/487 anonim ***** válasza:
100%

Haláli ez a videó!

:-D

Szilvi

2010. júl. 25. 11:28
 135/487 anonim ***** válasza:
100%
A videoért cserébe segitségeteket várom:( nemeszikagyerekrendesen-téma... NEM ESZIK! mostmár fogyott is kicsit:( azt tudni kell, hogy a magánvállalkozás egy éttermet is takar, amiben dolgozunk. Meg felette szobákat.A lényeg, hogy igy főznöm nem kell. Ha az ém főztömet teszem a fiam elé, ugyanugy pár falat és teszi oldalra a tányért, mint mikor az étteremben eszünk. Ebédet és vacsit ott kap többnyire. Itthon ugy vergődik, kikészit, hogy a saját érdekünkben leviszem enni. Tartok tőle, hogy itthon egymásraboritjuk a kaját, orditozok vele, annyira felidegesit:( kérlek segitsetek! Mit próbáljak neki adni enni? Ja, apósom és anyósom ma ott állt felettem és a papa magyarázott: miért sült csirkecombot adok elé, ezt ő sem enné meg. Had egyen bébiételt, ha azt szereti....(?), -abbòl is max 3-4 félét eszik meg-, apa: adjak neki tápit, ne éheztessem....(?), -minden étkezésre, mint egy 4 hósnak???- kérlek titeket, irjatok konkrét ételeket, mivel próbálkozzak, mit tegyek lányok? Ugy sajnálomma kisfiam....:((( segitsetek! Puszi:Lilla és Zsoltika
2010. júl. 25. 16:38
 136/487 A kérdező kommentje:

A kislányom fényevő!!!!!!!!! Na,jó enyhe túlzással. Már kezdem megszokni,hogy a főétkezés max 10 falat étel, a vacsora 5 falat. És,most nem túloztam. Mégis elég neki,egésznap pörög,alig alszik,értelmes:) Szóval nekem azt mondták,mert én is mindenkihez fordultam segítségért,hogy annyit eszik,amennyire szüksége van. 87cm és 10.5 kg. Szóval soványka. De, már nem tudok mit

csinálni. És ezt a kevés ennivalót is fűszoknyába táncolva imádkozom belé. Azért írok pár ételt,amit szeret és teljesen egyedül tud enni,mert nála ez is számít,hogy egyedül szeret enni: tojásos nokedli, ennek a spenótos változata, mini húsgolyó falatkák sűrű krumplifőzelékkel,

tortellini(ez bolti,de szereti) tejföllel-sajttal.

Ha még valami eszembe jut írok.

Nekem azt mondta a védőnő,ha hónapokig nem hízik,akkorsincs semmi baj, vannak ilyen típusú gyerekek.

Biztos,hogy fogyott?

2010. júl. 25. 16:48
 137/487 anonim ***** válasza:
100%
Szia Veronika! Itthon mérem, fogyott:( már 11,2 kg vokt, most alig 11:( olyan rossz!!! Tegnap gyümis főzeléket csináltam délután, valami csodamód megette:) de ez is babás cucc volt turmixolva, mert darabosan meg nem enné, cirkuszol! Most a kedvenc kajáját , a kukoricát töményitettem krumplival, csirkével, lisztes tejjel, kis karfiollal, adnà az ég, hogy megegye! Leirnád/leirnátok egy napotokat pontosan mit és mennyit eszik a vakarcsotok? Amugy a fiam 89 cm, kicsit magas, borzasztó vékonynak látom:(
2010. júl. 25. 16:53
 138/487 A kérdező kommentje:

Reggel 6-kor ébred

6.30 követeli a reggelit!!!- 100ml babatejből készítek neki vagy tejpépet,vagy müzlis tejet. Ennek kb a 3/4-ét eszi meg!

7.30 Én reggelizek-neki kis falatkákat készítek kenyér,vaj,sajt,felvágott,paradicsom. Ha jó napunk van megeszik belőle max. 5 falatot.

10.00 danone activia natur joghurt-ezt szereti az egészet megeszi. Idény gyümölcs: max 1db.

11.00 alvás-13.30

14.00 ebéd-hahaha: max 10 falat étel,amit frissen főzök mindennap(főzelék-húsi,tészta-krumplis,tejfölös,sajtos,párolt zölsdégekstb)

16.00 körül sajtkrémes joghurt-na ezt is szereti,de tudom ennek semmi tápértéke,néha túrórudi-ezt imádja, ha semmit nem ebédelt,akkor szendvicset csinálo neki. Gyümölcs max 1db.

19.00 vacsora. Ha virslit adok,akkor 1 teljeset megeszik,minden más ételből párfalatot.

20.00 100ml babatejből tejpépet készítek.

Nem akarom elkiabálni,de pénteken vettünk neki Milupa Junior banános gyerekital port. Eddig ízlett neki és megivott belőle egyszerre 1dl!

Hát ennyi és ez egy jó nap volt.

21.00 alvás:))) Éjszakai 2-3x-i ébredéssel.

Nektek milyen 1 napotok?

2010. júl. 25. 17:08
 139/487 anonim ***** válasza:
100%

Fú bakker:( nagyon keveset alszik! 6-kor kel ès 9-ig pörög, 1,5 óra alvással? Látom többször eszik kevesebbeket, igazi wellness-pipi, állitólag ez az egészséges emésztés titka, nem az, hogy hátomszor eszünk jó sokat... Igy néz ki a napunk: reggel 7-7:30-kor kel, már a babatejével megyek be hozzá a szobájába, mivel nappal alig iszik, lehúz 200-240et. 9-kor vagy elötte reggelizek, le sem ül velem. Ma evett a piritósomból 4 csücsköt, kb 2x2cm-es csücsköket:) régen ilyenkor evett egy millit vagy danonet, most visit, ha a szájába teszem:( semmit nem kap délelött. Kb fél egy, ebédelünk. Pár falat bármilyen puha husi, főtt kukorica szemek, tarhonya, eddig megette a rántott halat, egy hete nem, semmilyen tésztát nem eszik meg, semmilyen levest, egy zöldséget sem:(, igy megkinálom egy bébikajával, csak azok mennek, amik gyumisek, pl alma-csirke. Hazajövünk, 1-fél kettőkor alszik el, megiszik 2 dl babatejet, több vízzel, tehát hígan. 3 órát alszik, ritkán csak kettőt. 5 körül uzsi: jó nagy tál, kb 3-4 dl tejpép friss gyümölcsökkel, babakeksszel, túròval, tejberizs vagy tejbedara gyümivel vagy danone vaniliás lónyál puding gyümivel. Rá ropi vagy kuki. (ha evett, kap nasit). Nyolc körül vacsi, csip vmit. Ha virsli van, egyet megeszik. Amugy megint husi, krumpli. Lefekszik 10-kor legkésőbb 200-240 babatejjel, amiben van 3-mas tápi is, hogy tartalmasabb legyen. Reggelig nem moccan.

Éjjel ha felkel a kicsid, iszik? Vagy csak sir és altatod, simized? Gyorsan visszaalszik?

2010. júl. 25. 22:16
 140/487 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hogy vagytok ebben a hűvös időben? Képzeljétek el, 4 év után alszom. :) Voltunk egy doki néninél, aki írt fel alkati szereket a gyerekeknek. 4 év óta először mindkét gyerek nyikk nélkül aludta át az éjszakát. :)))) Nem tudom, hogy álltok hozzá a homeopátiához, de én most még jobban "beleszerettem".

Egy kis homeopátiás segítség :) :

FOGZÁS

Vannak babák, akiket a fogak kibújása nagyon megvisel, viselkedésük megváltozik, fogékonyabbak lesznek betegségekre. Maga a fogzás helyi tünet: nyálkahártya-, ínygyulladás kíséri, a fogíny duzzanatával. Általános tünetként fokozott nyálelválasztás, az arc egyik vagy mindkét oldali pirossága, fokozott orrváladékozás, esetleg hőemelkedés, láz léphet fel. Emellett gyakran jelentkezhetnek: fülgyulladás, emésztési tünetek (hányás, hasmenés, étvágytalanság, fogyás), viselkedési zavarok (izgatottság, álmatlanság, düh), ekcéma az orcákon, kiütés a baba popsiján. A tünetek tehát nagyon változatosak!

BORAX 5 CH vagy 9 CH

5 CH napi 3-4x5 golyó, vagy 9 CH napi 3x5 golyó.

Aftákkal kísért gyulladás. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni. A fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.

CHAMOMILLA 15 CH és 30 CH

15 CH-ból: 5 golyó akár negyedóránként

30 CH-ból: napi 2-4x5 golyó

Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés jelentkezhet az egyébként kedves, jó babánál. A fájdalom hatására fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar figyelhető meg, gyakran emésztési rendellenesség, hasmenés van. A fogzás okozta fogínyfájdalmat csillapítja, ezáltal a baba nyűgösségét, rossz alvását is jelentősen javíthatja a szer.

A baba arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet.

A gyerek állapota javul, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH

napi 2x5 golyó

Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, a fogbenyomatot megtartja. A kis beteg szomjas, nyűgös, éjjel sokszor felébred. A CHAMOMILLA kiegészítő szere lehet.

PHYTOLACCA 9 CH

napi 3-4x5 golyó

Fogzáskor a csecsemő erősen összeszorítja a fogínyét a fájdalom miatt.

PODOPHYLLUM 9-15 CH

minden hasmenés után 5 golyó

Fogzás idején rendszeresen, leginkább reggel jelentkező hasmenés, amely bő, vizes állagú, fájdalmas, gyomorkorgással jár. A hason fekvés jólesik, de hasmenést válthat ki.

Hason fekvésre enyhül a fájdalom.

PULSATILLA 15 CH

naponta 1-2x5 golyó

Nyafogó, sírós, anyukájához bújó baba.

Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.

Étvágytalanság :

Ézsölné Pintér Zsuzsanna:

Tisztelt Szakértők! A kislányom 15 hónapos és az egyik problémán vele kapcsolatban, hogy rettentően rossz evő, szinte úgy kell beleimádkozni az ételt. Egy két kanál főtt étel és kész többet nem tudok neki adni, gyümölcsöt meg egyáltalán nem hajlandó enni. Tudnának-e valamilyen étvágyjavítót ajánlani? A másik problémán vele kapcsolatban, fogzik az alsó szemfog és örlő fogak jönnek. Sokszor keservesen sír, éjjel is felébred, pedig átaludta az éjszakákat. Mit tudnak ajánlani?

Köszönöm

Dr. Papp János:

Kedves Zsuzsanna!

A fogzásra Chamomilla 15 CH-ból akár negyedóránként adhat 5 golyót vagy a Chamomilla 30 CH-ból naponta 4x5 golyót.

Lehet,hogy a fogzás okozta fájdalom az egyik oka az étvágytalanságnak.

Az étvágy javítására az Avena sativa 9 CH-ból és az Alfalfa 9 CH-ból egyaránt napi 2x5-5 golyó javasolt.

muci10:

Kedves szakértő!

Kisfiam 20 hónapos étvágytalanságára, soványságára kapott korábban avena sativa 5ch 2x5, és immunerősítőként echinacea angustifolia 5ch hetix 5 golyót. Szükséges-e ezek mellett valamilyen komplett vitamint is szednie, ha igen melyiket tetszene javasolni.

Előre is köszönöm megtisztelő és segítő válaszait.

Tisztelettel: muci10

Dr. Cvetkov Márta:

Kedves Muci!

Lehet kiegészítő vitamint adni a kisfiúnak, de ez nem okvetlenül szükséges. Konkrét készítmény nevet nem tudok Önnek ajánlani, bármelyik gyermekeknek is adható vitaminkészítmény közül választhat.

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel. dr Cvetkov Márta

Alvás :

Kovácsné Móni:

Tisztelt Szakértő!

Kisfiam 16 hónapos és az éjszakai alvás még mindig probléma.Csak szopizás közben tudom elaltatni és éjszaka nagyon sokszor van hogy óránként felébred.Chamomilla 15 CH-t javasoltak előzőleg de nem vált be.Segítségét előre is köszönöm:Kovácsné

Dr. Cvetkov Márta:

Kedves Móni!

A picinek lefekvés előtt adjon a Pulsatilla C15-ös higításából 1x5 szemet és előre oldjon fel 1 tablettát a Sedatif Pc komplex készítményből egy kevés bébivízben és ebből az oldatból itasson egy kanálnyit a kisfiúval az éjszakai ébredések esetén. (ha nem ébred fel, akkor reggel öntse ki az oldatot és másnap este készítsen frisset)

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

A link :

[link]

Homepata gyerekorvosok :

Veszprém megye:

Dr. Partos Tímea* gyermekgyógyász Balatonalmádi 8220 Gyermekorvosi rendelő

Baross G. u. 32. 06-20-362-4379

Dr. Bányai Erzsébet gyermekgyógyász Várpalota 8100 Bakonyi út 14. 06-20-445-7127

Dr. Egyházi Violetta gyermekgyógyász Veszprém 8200 Tiszafa u. 53. 06-20-433-71-87

Pest megye :

Dr. Munkácsi Katalin gyermekgyógyász Budaörs 2040 Heliosmed Természetgyógyászati Rendelő 06-23-440-112

Dr. Pozsonyi Györgyi* gyermekgyógyász, fitoterapeuta Budaörs 2040 Budapesti út 105. 06-30-308-3451

Dr. Felméry Katalin* gyermekgyógyász Érd 2030 Citromfa u. 14/A. 06-23-372-546

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász Pomáz 2013 Pomázi Gyermekrendelő

Jankovics u. 2. 06-30-922-9309

Dr. Kunsági Katalin* gyermekgyógyász Szentendre 2000 Szentendrei Gyermekrendelő, Dr. Kunsági Bt.

Dunakanyar körút 32. 06-30-942-1439

Dr. Lakos Piroska* gyermekgyógyász Szigetszentmiklós 2310 Házi- és Gyermekorvosi rendelő

Dr. Lengyel Lajos u. 3. 06-30-303-7888

Dr. Gaál Gabriella gyermekgyógyász Üröm 2096 Gyermekorvosi rendelő

Doktor u. 21. 06-70-940-5919

Az orvosokról a link :

[link]

2010. júl. 25. 23:45
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!